Loading

Mensen maken jouw winkel, alles over teamwork (makes the dream work) Tijd voor inspiratie • Summerschool week #6

INRETAIL SUMMERSCHOOL

Kijk jij elke dinsdagavond om 20.00 uur mee? Een wekelijkse talkshow waarin INretail Inspirator Harry Bijl in gesprek gaat met spraakmakende en interessante ondernemers uit de mode-, woon-, schoenen-, sport- en tuinbranche. Je kunt je hier gratis inschrijven, waarna je elke week de link naar de uitzending per mail ontvangt.

Naast de talkshow inspireren we je 8 weken lang, op een luchtige manier, met leuke interviews, interessante podcasts, handige lijstjes en mooie blogs. Kijk en luister mee vanuit de winkel, vanaf je tuinstoel, het zwembad of tijdens een wandeling. We maken er samen een positieve (na)zomer van. #SAMENSTAANWESTERK

WEKELIJKSE TALKSHOWS • HARRY BIJL

In de zesde week van onze Summerschool gaat Harry in gesprek met Kok Wooncenter. Gelukkige en tevreden werknemers, daar wordt bij Kok Wooncentrum continu naar gestreefd; er is zelfs iemand die het werkgeluk monitort. Hoe zorgen zij voor een goede sfeer in het team, waarbinnen iedereen optimaal kan functioneren, passend bij zijn/haar competenties? Ook praat Harry met FIFTY8, een winkel in het dorp Vaassen. Het team voelt als een familie, dat is ook wat zij willen uitstralen. Lokale bekendheid en betrokkenheid van en bij medewerkers, waarom is dat nou zo belangrijk?

PODCAST • TAKKO FASHION

Deze week spreken we Erwin Rutten, head of sales bij Takko Fashion. Hoe zorgt zijn team, samen met HR, dat bij alle filialen de neuzen dezelfde kant op staan en zorgen zij voor draagkracht bij weloverwogen besluiten? Kortom, hoe krijgen zij medewerkers mee en houden ze hen tevreden? Of je nu meerdere filialen hebt, of je hebt een boetiek op de hoek, van dit verhaal kan iedereen leren.

"Streef naar een open cultuur te creëren, waarin het normaal is dat je elkaar feedback geeft. Luister en ben eerlijk over elkaars ideeën" • Erwin Rutten

BLOG • TUINCENTRUM OVERDINKEL

In 1986 startten Ellen en Jos Wolters in Overdinkel een tuincentrum, nadat Jos enkele jaren daarvoor de bloemenwinkel met kwekerij van zijn ouders had overgenomen. Zij bouwen het bedrijf uit tot een tuincentrum van 25.000 m2 en gaan van 2 naar 90 man personeel. Inmiddels werkt ook de derde generatie mee: dochters Kim en Lotte. Elke dag staan ze samen op de werkvloer, rijdt vader Jos met dochter Lotte naar Aalsmeer voor verse daghandel en maken ze de draaiboeken voor de week.

Teamwork, dat heb je nodig als je elk jaar met je personeel de mooiste kerstshow wil organiseren. Een jaar aan voorbereiding, samen, met elkaar werken aan een spektakelstuk. Hoe houd je de (Kerst) spirit erin? We vroegen het Ellen Wolters van Tuincentrum Wolters in Overdinkel.

"Wij rollen de rode loper uit voor ons personeel" • Ellen Wolters, Tuincentrum Wolters

INTERVIEW • SPORTCENTRUM DORDRECHT

Al sinds 1979 is de 62-jarige Cees Jorissen werkzaam in sportwinkels. Hoewel iedereen zei dat hij het beter niet kon doen, deed hij het tóch. In ’82 opende hij zelf een winkel: Sportcentrum Dordrecht, welke hij tot op heden runt. De winkel richt zich op functional sports, waaronder zaal- en balsporten. Een succesvolle omzet hangt samen met een goede service. Hoe komt Cees nu aan zo’n topteam?

AAN DE SLAG

  • GRATIS WERKBOEKJE WERKGELUK - Over werkgeluk en gastvrijheid. Samen met je team loop je de 10 stappen in het werkboekje door, bijv. bij de dag- of weekstart. Zo kost het je geen extra tijd én heb je een leuk en nuttig begin van de dag of week!
  • OPEN JE BLIK - Praten met elkaar is de basis voor een fijne samenwerking en goede werkrelatie. Hoe start je zo’n gesprek, hoe houd je het luchtig, leuk en heb je er samen ook echt wat aan? Daarvoor is het Open je blik.
  • FIJN SAMENWERKEN EN GOED WERKGEVERSCHAP - Zeker in deze tijd, tijdens de coronacrisis, staan we samen sterk als werkgever en werknemer. Door de verplichte afstand is aandacht en verbinding belangrijker dan ooit. Hoe je dat doet, lees je hier.
  • WERK IN DE WINKEL - Werk in de Winkel is er speciaal voor medewerkers in de retail. Je vindt hier afspraken over de cao, opleidingen, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkelbudget (IOB), winkelcriminaliteit etc. Maar ook voor de nieuwste trends en verhalen uit de praktijk kun je hier terecht. Laat je inspireren en haal het leukste uit je baan en alles uit jezelf!
  • GRATIS E-LEARNINGS - Werk in de Winkel biedt diverse gratis cursussen aan voor medewerkers in de retail en detailhandel. Leer bijvoorbeeld jezelf verder te ontwikkelen, je gastvrijheid in de winkel te vergroten of meer grip te krijgen op je financiën.
  • DETEX OPLEIDINGEN - Hoe krijg en houd je de collectie up-to-date, de inrichting actueel, de instore verkoop in balans met online verkoop en personeel met de juiste kennis en vaardigheden? Detex stelt deze totaalaanpak centraal in al haar opleidingen, voor een optimale performance in de winkel.
  • NIA ACADEMIE - Praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor interieurprofessionals.
  • LEESTIP: HOERA IK HEB EEN WINKEL - Dit boek onthult de fijne kneepjes van retailmarketing. Je leest over kansen en mogelijkheden voor winkels. Over hoe je met jouw team kan excelleren door te onderscheiden. Welke keuzes maak jij?

HOE KUNNEN WE JE VERDER OP WEG HELPEN?

Heb je vragen over het thema 'Mensen maken jouw winkel, alles over teamwork (makes the dream work)' en wil je met een van ons sparren? Dat kan, geen vraag te gek! Neem contact op met jouw regio-adviseur of branchespecialist.

Heb je een andere vraag over jouw winkel? Met 25.000 vragen en 5.500 adviesuren per jaar lossen onze adviseurs simpele en complexe kwesties op.