Loading

Corona Nieuwsbrief 5 20 maart 2020

Dag 5, nieuwsbrief 5

Beste ouder(s), verzorger(s),

En dan zit de eerste week van verplicht thuiszitten er bijna op. Het is een intensieve en bijzondere week geweest. We kunnen ons voorstellen dat het ook voor u thuis niet niks is: Zelf (thuis) moeten werken, onzekerheden die deze onzekere tijd met zich mee brengt, het huishouden en dan ook nog kinderen die geholpen moeten worden bij hun schoolwerk. Dit kan soms best wel spanningen opleveren. Daar waar we kunnen, willen we u helpen met adviezen of vragen beantwoorden. Schroom niet om deze te stellen aan de groepsleerkracht van uw kind of door contact met iemand van de directie op te nemen.

In deze nieuwsbrief vindt u ook een korte enquête om te peilen hoe u de afgelopen week op schoolgebied hebt ervaren en op welke vlakken we wellicht nog kunnen verbeteren. Wilt u deze enquête invullen en terugzenden? Bij voorbaat dank.

Compliment

Via deze weg willen we een groot compliment uitdelen aan het team van leerkrachten. Ze werden uit hun comfortzone gehaald, gedwongen om na te denken hoe het onderwijs op een andere manier ingericht kon worden om 'afstandleren' te bewerkstelligen. Ontzettend trots zijn we op deze fantastische teamleden.

Een bijzonder woord van dank aan Nils Brok (bovenbouw Es), Johan Lamberts (onderbouw Es) en Geert Fransen (Jan Barbier) die vanaf zondagmiddag hun diensten ter beschikking hebben gesteld om samen met ons het crisisteam te vormen. Dagelijks hebben wij meerdere malen via videochat contact en Nils, Johan en Geert zijn de verbindingsstukken met de rest van het team. Ook dat waarderen we enorm!

En tot slot... complimenten aan onze leerlingen voor wie deze week ook heel onwerkelijk is. Een school die gesloten wordt en overal gesprekken die non-stop over Corona gaan. En dan ook nog thuis je schoolwerk moeten maken onder toeziend oog van meester Papa of juf Mama... Ga er maar aan staan. We zijn trots op jullie allemaal!

We wensen iedereen, ondanks alles, toch een goed weekend toe. Probeer er binnen ieders gezin iets moois van te maken!

Robbert en Roel.

Enquête

Middels deze link komt u bij een kort vragenlijst. Wilt u deze invullen? Dan kunnen wij de resultaten gebruiken om het thuis-onderwijs nog beter vorm te geven. Daar waar nodig zullen we middels de FAQ in deze nieuwsbrief antwoorden geven op mogelijke vragen van uw kant.

Goedemorgen allemaal!

Begin de dag met een dansje:

Wat gaan we doen vandaag?

“Loskloppen”

We gaan vandaag een oefening doen die “ Loskloppen” heet. Een oefening om “los” te starten. Loskloppen zorgt ervoor dat we meer openstaan voor positieve gevoelens. Maak van je rechter hand een vuist. Klop hiermee zacht op je linkerschouder. Beklop je linkerarm en linkerhand. Draai je handpalm naar boven en klop zo ook de binnenkant van je linkerhand en -arm. Klop op je borst, buik, benen – aan alle kanten – en billen via je zij omhoog. Dan beklop je met je linker vuist je rechterarm en -hand. Daarna je nek, hoofd en heel zachtjes je gezicht. Zoek nu een maatje op ( mama, papa broer, zus…..) en klop om de beurt zachtjes op elkaars rug.

Hoe voelde het om dit te doen?

Veel plezier!

Wat te doen als de boeken die je thuis hebt allemaal al uit zijn? Via de bibliotheek ontvingen we onderstaande nieuwsbrieven:

Beweegchallenge

Van juf Marlou

Voor vandaag en het weekend het spel ganzenbord, maar dan met beweegopdrachten tussendoor. Leuk om met je broertje zusje of het hele gezin te spelen. Ik heb ook een leeg speelbord mee gestuurd voor de creatieve leerlingen die zelf opdrachten willen bedenken.

Gevuld ganzenbord met opdrachten.

Grej of the day

De oplossing van gisteren was: Een Wombat. Het dier dat kubusjes poept. Een korte presentatie vindt u onder de button hieronder.

En de vraag voor morgen:

Wie o wie is dit? En we kennen 'm allemaal!

Zelf een 'Grej' maken?

Misschien vind je het wel leuk om zelf een Grej of the day te maken!

Hoe?
  • Bedenk een onderwerp (dier, persoon, gebeurtenis, sport)
  • Maak in powerpoint een voorblad met een raadsel of vraag over je onderwerp.
  • Op pagina 2 geef je de oplossing.
  • Op pagina / 3 en verder (maximaal 8 pagina's in totaal) geef je kort wat informatie over je onderwerp.

Heb je er eentje gemaakt? Mail deze dan naar meester Robbert (r.flim@es-ikt.nl) en ik zal je 'Grej' plaatsen in een Corona-nieuwsbrief!

Even wat anders...

De hele dag binnen zitten is ook zo wat. Gelukkig kan Rowan uit groep 1 zijn energie kwijt bij oma in de tuin!

Maaike heel erg bedankt...

De afgelopen maanden heeft Maaike Flim het verlof van Marloes Dijsselhof opgevangen op de vrijdagen. Zowel voor Maaike als voor de Es een fantastische oplossing. Vanaf de eerste dag heeft Maaike laten zien hoe zij enorm betrokken is op haar werk als leerkracht. Vrijdags in groep 6 was telkens weer een feestje, voor haar en voor de leerlingen.

Langs deze weg wil ik Maaike dan ook enorm bedanken voor haar inzet voor de leerlingen. Ik wens haar enorm veel succes bij het vinden van een nieuwe werkplek. Wellicht kom je ook nog wel weer op de Es of de Jan Barbier weer werken, wanneer we een invaller nodig hebben.

Het is natuurlijk vreemd om vandaag als laatste dag te werken op de Es, maar dan vanuit huis. Daarom hebben de ouders van groep 6 haar deze week al verrast met een bedankje en krijgt ze vandaag een welverdiende bos bloemen bezorgd.

Maaike het ga je goed!

Juf Maaike

Bedankt!

Beste ouders,

Helaas zit mijn tijd in groep 6 er al weer bijna op. Officieel alleen vandaag nog. Jammer dat ik de kinderen 'niet echt' kan lesgeven, maar het is niet anders. Met heel veel plezier heb ik voor de klas mogen staan, want wat zijn jullie leuk! Kreeg zelfs gisteren een bedankje over de post gestuurd!

Heb de Es leren kennen als een warme, gezellige school, waar met grote betrokkenheid wordt gewerkt en geleerd. En waar iedereen gezien wordt! Wil dus graag allen bedanken voor de fijne tijd! Leerkrachten, kinderen en ouders!

En ik blijf af en toe nog wel eens invallen, dus we zien elkaar vast wel weer!

Hopelijk tot snel!

Hartelijke groeten,

(Juf) Maaike Flim

Dag 4 in beeld...

Created By
Robbert Flim
Appreciate