Wat jij mogelijk maakte Crowdfunding - Resultaten 2017

Maart 2016 - IDOMENI

We besluiten Pasen te gaan vieren aan de goede kant van het prikkeldraad. Het Paasfeest is geen feest tegen vreemdelingen maar van vreemdelingen. We reizen af naar Vluchtelingenkamp Idomeni, op de grens van Griekenland en Macedonie
'Lente-eieren? dat moeten Paas-eieren zijn, niet zwichten voor de vreemdelingen en hun Islam' - Zijlstra, februari 2016

MEI 2016 - HERDENKEN

4 Mei - Dodenherdenking - In een Amsterdamse binnetuin een alternatieve dodenherdenking. Hier wordt zichtbaar hoe Nederland de eigen oorlogsdoden van vroeger herdenkt terwijl achter prikkeldraad oorlogsvluchtelingen roepen om aan hen te denken.
'Dodenherdenking moet eenheid scheppen, dat moet je niet willen bezoedelen met een statement over oorlogsvluchtelingen' - in De Tafel van Thijs

HET HELE JAAR - IFI

Samen met een ondernemer die gelooft in belastingvrijheid en twee slimme reclame-mannen werken we aan een 'loophole' om vluchtelingen als start-up-ondernemers binnen te halen. Het lukt niet om het echt van de grond te trekken, maar we hebben wel invloed op het beeld van vluchtelingen in de media.
'Ze kosten ons alleen maar geld en wie moet dat betalen? De belastingbetaler zeker' - Jan met de pet

2016: EEN SCHRIJFJAAR

En toen mocht er geschreven worden aan een boek. Op uitnodiging van de Arbeiderspers. Over woede, onmacht en daadkracht. Over frustratie kanaliseren en gewoon maar ergens aan beginnen. Inclusief aanbeveling van de directeur van de Bond Tegen Het Vloeken.
'Wat zou jij de wereld willen vertellen?' - Esther Hendriks, redacteur Arbeiderspers

SEPT': POPUPKERKEN

Alle initiatieven komen tot stand doordat iemand zegt dat het een goed idee is of besluit om mee op weg te gaan. Met name de PopUpKerken zijn een bron van inspiratie, energie en daadkracht.
'The Church exists to connect people at the level of their hunger for a new world' - Rowan Williams, Britse theoloog en dichter

SEPTEMBER: ADE

September 2016 - Als onderdeel van het grootste Dance Event ter wereld (ADE) maken we een techno-interpretatie van Genesis: 'De Ver-Wording van Hemel en Aarde'.
'De artiesten die het meest nieuwsgierig maken zijn de dansers van het gezelschap Misiconi. Het enige dansgezelschap van Nederland dat bestaat uit mensen met en zonder beperking.' - Femmeke, Dag6.nl

SEPTEMBER: BUITEN

September 2016 - PopUpBrunch @ Hotel Buiten - Deze plek is opgezet door bewoners en ondernemers om nieuw leven te brengen in een rauw stadsdeel. Dat gaat nog niet vanzelf. Voor de seizoensstart nodigen ze de PopUpKerk uit voor een brunch. Dat regelen we graag.
Oktober 2016- het begin van een beweging, een actie, een demonstratie. Wat is het eigenlijk? We bieden ons aan in Den Haag om het beloofde aantal vluchtelingen op te halen. De politiek komt er blijkbaar niet uit, dan moeten we het zelf maar gaan doen want beloofd= beloofd.

FEBRUARI '17: BRUSSEL

En toen Dijkhoff niet toegaf dat hij zijn belofte brak, moesten we naar de plek waar de belofte gedaan was. Met chauffeurs uit allerlei landen van Europa. Let's Bring Them Here was geboren. Brussel.

SAMEN VERDER IN 2017

Gaan we dit weer een jaar doen? Het schrijven, de acties, de kunst-installaties? Door jouw bijdrage geef jij mij de ruimte om vervolg te geven aan wat er al gebeurde en nieuw schrijven, acties en kunst te initiƫren. Doe mee en vier mee. Alvast aan de nieuwe wereld beginnen - omdat het kan!

MET AANBEVELING van MANUELA KALSKY op het Crowdfundingsfeest. Dank je, Manuela!

Created By
Rikko Voorberg
Appreciate

Credits:

o.a. Ruben Timman

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.