Loading

#1 • HOE WORD JE ONLINE (BETER) ZICHTBAAR? EN WAAROM IS DAT ZO BELANGRIJK? SAMEN ONLINE STERK | INretail

Charlotte Cozijn, Online Marketeer bij INretail legt je in deze video uit hoe je jezelf en jouw onderneming (beter) zichtbaar kunt maken online en waarom dat zo belangrijk is, juist nu.

STAP 1 | Als ze je niet kennen, kunnen ze niet bij je kopen. Natuurlijk kennen je klanten jou van je fysieke winkel. Maar weten ze ook dat je online actief bent met verkoop? Dat kan je maar op één manier bereiken: zichtbaar zijn. Dus maak die eerste vlog! Realiseer je wel dat één vlog/bericht waarschijnlijk niet voldoende zal zijn. Gemiddeld moet iemand jouw boodschap zeven keer zien, voordat deze boodschap aankomt. Zorg er dus voor dat je regelmatig van je laat zien (en horen).

Stap 2 | Zet je eigen social media kanalen in, maar kijk ook naar andere (gratis) opties zoals mail, WhatsApp en Tikkie om je online verkopen te realiseren. Je hoeft geen webshop te hebben om online te verkopen. Kijk eens naar hoe andere ondernemers het doen; in onze highlight 'INSPIRATIE' op Instagram vind je talloze voorbeelden van leden die je al voor gingen. Highlights op Instagram vind je in de balk met ronde foto's waar de Instagram stories zijn opgeslagen.

STAP 3 | Laat zien dat shoppen in jouw winkel(s) veilig is. Als je er voor kiest om je winkel te openen op afspraak, laat dan ook zien wat je allemaal doet om dat voor de consument veilig te laten verlopen. Er heerst een grote angst op besmetting; neem die angsten weg. Nuttige informatie en handige checklists hiervoor vind je hier.

STAP 4 | BEGIN! Het hoeft echt niet enorm professioneel, maar zorg dat je juist nu zichtbaar bent. Omdat mensen veelal thuis werken en online in contact zijn met vrienden en familie zijn ze veel meer online te vinden. Maak daar gebruik van om jezelf, je winkel en je collectie te laten zien.

STAP 5 | Wees niet bang dat je doelgroep niet op jou of jouw content zit te wachten. Mensen hebben in deze tijden enorm de behoefte om zich normaal te voelen en even niet aan de crisis die zich buitenshuis afspeelt te denken. Shoppen is vaak een vorm van ontspanning. Zorg ervoor dat je ook online die persoonlijke sfeer laat zien, die voor jouw winkel zo belangrijk is.

We delen natuurlijk ook onze belangrijkste gouden #TIPS met jullie. Doe er je voordeel mee!

TIP #1 | Kom achter je product vandaan. Eigenlijk zegt de uitleg bij Stap 5 al voldoende; mensen kopen bij jou om jou! Het gaat niet om die broek of om die bijzettafel. Het gaat om de service die men bij jouw winkel ervaart en de persoonlijke aandacht die je klanten krijgen. Geef je volgers die dus ook. Laat jezelf zien en geef online advies zoals je dat offline ook zou doen. Denk na over wat je meer kunt doen dan alleen het verkopen van je product.

TIP #2 | Vraag vrienden en familie om je te volgen en jouw content te delen. Het maakt niet uit als je (nog) niet zo'n groot bereik hebt op social media. Het gaat erom dat je de juiste mensen bereikt. Je kunt beter 200 actieve 'fans' op social media hebben, dan 2000 volgers die niets geven om jou of je producten. Vraag daarnaast actief aan vrienden, kennissen en familie om jouw content te liken, te delen en erop te reageren. Zo breidt de bubbel waarin jouw bericht verspreid wordt significant uit en bereik je steeds nieuwe mensen.

IN THE SPOTLIGHT | MAKE MY DAY

Elke week interviewen we een ondernemer, of ondernemers in dit geval, die in deze bijzondere tijden toch ook kansen hebben gezien en daar vol voor zijn gegaan. Deze week: Julie en Jan van Make My Day in Nijmegen.

RETAILPOWER

De Coronacrisis is ingeslagen als een bom. Vanuit INretail hebben we ons de afgelopen weken vooral gefocust op de nuttige en nodige informatie rondom de regelingen vanuit de overheid. Nu is het tijd voor wat meer positiviteit en inspiratie! Want juist deze uitzonderlijke situatie biedt ook mogelijkheden om het anders te doen. Om andere ondernemers te inspireren en op weg te helpen, delen wij inspirerende voorbeelden van ondernemers die deze kansen zagen.

Jan en Julie van Make My Day uit Nijmegen vormen zo’n ondernemers-duo. De broer en zus zijn nu zes jaar samen bezig en runnen drie winkels onder de naam Make My Day – heren, dames en accessoires. Dit deden ze voorheen alleen offline, maar door de crisis zijn ze in no-time ook online gegaan en met succes.

Net als veel andere (kleine) ondernemers hadden Jan en Julie geen plan klaar liggen om online te gaan. Het was iets voor de lange termijn. Nu kwam de noodzaak van online gaan toch eerder dan verwacht, helemaal nadat ze besloten hun winkels voor ieders veiligheid te sluiten. Vanaf dat moment ging Instagram een grote rol spelen in het genereren van omzet.

PODCAST • INTERVIEW JAN & JULIE

Ben je benieuwd naar het gehele interview met Jan en Julie van Make My Day? Klik dan op de video hieronder om deze te beluisteren.

"Perfectie is niet het belangrijkst, juist creativiteit en doorzettingsvermogen is nu hetgeen dat telt.” - Julie Hoebink • Make My Day Nijmegen.

#SCRIPT VOOR JE EERSTE VLOG.

Mijn naam is ___________________ en ik ben eigenaar van _______________________ (naam winkel) in ______________________(plaats).

Ooit was ik een _______________ (voormalige baan/voormalig bedrijf) maar sinds ________ (jaar dat je je business opzette) volg ik mijn hart en doe ik wat ik het allerleukste vind om te doen: ________________________________ (benoem het onderdeel dat je zo leuk vind aan je onderneming). En daar heb ik mijn werk van mogen maken.

Door de coronacrisis kunnen we niet meer doen wat waar we gelukkig van worden en dat vind ik _________________ (jammer, verdrietig, etc.). Daarom heb ik besloten vanaf nu ook online te gaan verkopen. Ik heb erg veel zin om jullie weer te mogen verblijden met ____________________________ (spullen die je verkoopt, service die je verleent, gevoel dat mensen hebben als ze je product kopen). Ietsje anders dan je van ons gewend bent, maar nog steeds ______________________ (wat jouw winkel bijzonder maakt; persoonlijk, eerlijk advies, etc.) en ___________________________ (nog iets wat jouw klanten in je waarderen/wat jouw winkel uniek maakt).

De komende tijd zul je onze collectie voorbij zien komen op ________________________ (noem je kanalen waarop je actief bent/gaat zijn: Facebook, Instagram, etc.). Volg ons en mis niets van al het moois dat we je gaan laten zien. Wij hebben er enorm veel zin in! Laat ons vooral ook weten wat jullie graag willen zien, zodat we elkaar blij kunnen maken met de parels uit onze winkel. Als je wilt bestellen kan dat via ______________________________(noem kanalen waarop je verkoopt). Je kunt je bestelling afhalen tussen ___________________ (openingstijden) bij onze winkel EN/OF we bezorgen je bestelling gewoon bij je thuis.

Hopelijk tot snel!