Loading

stefaan couttenye Het Oostende van...

Stefaan Couttenye baat restaurant ’t Hommelhof uit in Watou. Hij is naar eigen zeggen ‘zot van Oostende’ en dus kwam hij op het idee om tijdens de lockdown een ‘kok-up’ met afhaalgerechten te openen in de Stad aan Zee onder de naam ‘Watou@Sea’.

Wat roept Oostende bij jou op?

Als geboren Antwerpenaar ben ik zelfs na al die jaren in Watou (en dat zijn er ondertussen 36) altijd een stadsmens gebleven. Als kind al, had ik een enorme fascinatie voor de zee. Dus: ‘de Stad aan Zee.’

Wat is je oudste herinnering aan Oostende?

Als kind kwamen wij dikwijls op vakantie naar De Haan en we deden dan regelmatig ‘shoppinguitstappen’ naar Oostende.

Welke Oostendenaars inspireren je, roepen je bewondering op, verrassen of verbazen je?

De vissers.

Ik zou het fantastisch vinden mocht onze ‘kok-up’ een blijvertje worden, want ik ben zot van Oostende.

Je favoriete plekje in Oostende?

De duinen en de dijk op de Oosteroever.

Je favoriet Oostends woord of uitdrukking?

De Tettenbrug vind ik zo’n ‘whats in a mind-uitvinding’ van de Oostendenaars…

Wat wens je Oostende toe?

Nog een verdere positieve ontwikkeling die van de stad een aangenaam vertoeven maakt. Het is prachtig om te zien hoe de stad steeds meer een aangenamer imago uitstraalt! Sedert 2007 heb ik een tweede verblijf in Oostende en deze vooruitgang is zeer merkbaar.

Oostende wil zich profileren als ideale citytrip. Waaraan ontbreekt het de stad?

Aan culinaire uitstraling, hoewel er fantastisch lekkere restaurantjes zijn en verborgen pareltjes. Het is raar, maar mensen weten precies niet waar je goed kunt eten in Oostende. Er zijn schitterende adresjes, maar die zijn om één of andere reden niet goed gekend. Een restaurant met een Michelinster zou een droom zijn en de hele sector een boost geven!

Wat is je belangrijkste zintuig in Oostende?

Ik twijfel tussen de ogen en de neus…

Wat is je favoriete activiteit in Oostende?

Wandelen en fietsen, maar ook lekker gaan eten en een pintje drinken, ’s avonds in de Langestraat. Langs het strand wandelen op de Oosteroever tot aan de surfclub in Bredene is zeer ontspannend en inspirerend. Het zet aan tot nadenken en tot rust.

Langs het strand wandelen op de Oosteroever is zeer ontspannend en inspirerend. Het zet aan tot nadenken en tot rust.

Veel mensen noemen Oostende de Koningin der Badsteden. De Stad noemt zichzelf de Stad aan Zee. Wat is jouw ideale baseline voor Oostende?

Oostende, de stad der zinnen.

Als je vanuit Oostende weer naar huis gaat, wat neem je dan mee?

Een ontspannen gevoel.

Waarom keer je graag terug naar Oostende?

Voor mijn lief en tijdens de lockdown van de horeca zeker ook voor onze KOK-UP ’t Hommelhof, watou@sea die wij samen uitbaten. We zijn eraan begonnen in de lockdown en huurden het pand eerst voor een paar maanden tot na de feestdagen, en nu voor een jaar. In die periode willen we kijken of we Watou en Oostende kunnen combineren, ook na de heropening van de horeca. Lukt dat, dan zou de kok-up een blijvertje kunnen worden. Ik zou dat fantastisch vinden want ik ben zot van Oostende.

Meer info over de projecten van Stefaan Couttenye vind je op www.hommelhof.be. Uiteraard kan je nog bij heel wat andere Oostendse horecazaken terecht voor takeaway.

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (februari 2021)

Foto's: Els Dejonckheere

Meer artikels op www.oostende.be/uitvanthuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate