Loading

Nieuwsbrief de Es 22 december 2018

Beste ouders, verzorgers,

Via deze weg ontvangt u van ons nog een korte nieuwsbrief met enkele laatste berichten.

Voor de Es zit kalenderjaar 2018 erop. In vele opzichten kunnen we terugkijken op een bewogen jaar waarin ontzettend veel gebeurd is: De Es is compleet veranderd! Niet alleen qua aanzicht en aankleding aan de binnenkant, maar bovenal ook op onderwijsinhoudelijk vlak. Iets waar we met het hele team naar toe gewerkt hebben.

We starten 2019 meteen goed met de openingsweek in de derde week van januari, waarin we tijdens deze week de school officieel willen heropenen. We willen als team graag laten zien hoe ontzettend trots we zijn op de Es.

Gisteravond hebben we een prachtige kerstwandeling georganiseerd, waarin u en uw gezin langs alle scenes van het kerstverhaal kon lopen. Gelukkig was het tijdens de wandeling droog en gezien alle positieve reacties die we ontvingen was de avond zeer geslaagd. Dank voor uw komst!

Na de kerstvakantie pakken we de draad weer op. Vanaf 08.15u staan de deuren voor u open en heten we iedereen weer van harte welkom. We zullen iedereen dan wel gelukkig nieuwjaar wensen, maar doen dat dit jaar zonder koffie, thee, warme chocolademelk en knieperties... dat bewaren voor de openingsweek.

Namens het team van de Es danken we iedereen voor weer een jaar educatief partnerschap, het in ons gestelde vertrouwen, het delen van lief en leed, de hulp tijdens de verhuizing en al die andere zaken waar we u zo vaak voor nodig hebben. Het lukt altijd weer en we stellen uw hulp en betrokkenheid enorm op prijs. Dank daarvoor en we hopen ook in 2019 weer een beroep op u te mogen doen.

Nu eerst een periode van feestdagen, tijd voor elkaar en even loskomen van werk en school.

Het team van de Es wenst u ontzettend fijne feestdagen toe!

Robbert / Roel

Nieuw logo!

U hebt het ongetwijfeld gezien! We hebben een nieuw logo. Eigenlijk wilden we deze pas onthullen in de openingsweek, maar omdat de uitnodigingen allemaal voorzien werden van ons nieuwe logo moesten we deze maar iets eerder openbaren. We hopen dat u ons nieuwe beeldmerk net zo mooi vindt als wij.

De Kerstwandeling was een groot succes. Iedereen die geholpen heeft dank!

Informatiekalender

Afgelopen week hebt u van ons dan toch eindelijk de informatiekalender gekregen. Hierin zat tevens een uitnodiging voor de opening voor ouders op dinsdag 15 januari. Mocht u er geen ontvangen hebben wilt u dit dan doorgeven?

De jubilarissen in het zonnetje gezet!

Jubilea

Afgelopen week hadden we op school maar liefst drie jubilarissen: Meester Geert was maar liefst 40 jaar werkzaam in het onderwijs en juf Selma en juf Chantal beiden 12 ½ jaar. Dit hebben we met het hele team op dinsdag 19 december met elkaar gevierd.

Omdat Geert zowel rekenspecialist als ICT'er is, werd er een workshop Lego Education gevolgd, welke werd georganiseerd door Heutink Rijssen. Na de workshop werd er met het hele team genoten van een stamppot-buffet bij Tante Stoof!

Via deze weg willen we de jubilarissen nogmaals feliciteren.

Update Ninaberlaan

van de verkeersouders

We hebben de oversteekplaatsen waar wordt gebrigadierd geëvalueerd. Daarbij hebben we geconstateerd dat er bij het oversteekpunt aan de Ninaberlaan praktisch geen kinderen oversteken. Gecombineerd met het tekort aan ouders die brigadieren maakt dat we hebben besloten dat er na de kerstvakantie NIET meer gebrigadierd wordt aan de Ninaberlaan. Er wordt dus straks alleen nog geholpen met oversteken aan de Gerard Boschstraat.

Graag willen we hierbij iedereen bedanken die heeft geholpen bij het brigadieren. Dankzij jullie hebben we er voor kunnen zorgen dat veel kinderen veilig naar school hebben kunnen gaan.

(Ouder)hulp tijdens openingsweek:

We kunnen de openingsweek in de derde week van januari organisatorisch niet neerzetten zonder (ouder) hulp. Mocht u op enige wijze willen helpen tijdens deze week, wilt u dit dan aan ons doorgeven?

Pannenkoeken bakken:

Tijdens de feestdag op donderdag willen we tussen de middag met kinderen pannenkoeken eten. Het is de bedoeling dat pannenkoeken die dag thuis gebakken worden (of opgewarmd) en vervolgens warm aangeleverd worden op de plek van de laatste workshop. Welke locatie dat is hoort u nog. Mocht u pannenkoeken willen bakken, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht van uw kind?

Leesplezier in de Kerstvakantie!

Maar… welk boek past bij uw kind?

De kerstvakantie staat voor de deur. Een tijd van met elkaar genieten en delen. Misschien ook wel het genieten en delen van een mooi (voor)leesboek. U, als ouder, kent uw kind natuurlijk het best. Wel zo handig, bij het kiezen van het goede (voor)leesboek. Want het juiste boek bij het juiste kind kan het leesplezier enorm verhogen. Via deze link ziet u snel welk boek bij uw kind past! Veel leesplezier gewenst!

Credits:

Created with images by Tabeajaichhalt - "pancake crepes eat" • Alireza Attari - "Lamiz Library"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.