La Dolce Vita expositie in Wijning, Wijn en Beleving Dam 40 Schiedam

Uitnodiging

Voor de opening van de expositie 'La Dolce Vita' met foto's van Joke Schot en Rosaria Macri en schilderijen van Peter Felix

Wijning, Wijn en Beleving op de Dam 40 te Schiedam toont in samenwerking met Music Inspired Art een overzicht van het werk van de Rotterdamse fotografen Joke Schot en Rosaria Macri. Tevens zullen een aantal schilderijen van kunstenaar Peter Felix te zien zijn. We nodigen u van harte uit de opening bij te wonen.
De expositie wordt geopend op zondag 19 maart 2017 om 17:30 uur in aanwezigheid van Joke Schot en Peter Felix en zal te zien zijn tot en met 12 juni 2017. Wijning, Wijn en Beleving is vanaf 16:00 uur geopend die dag, dus kom gerust iets eerder om van een goed glas wijn te genieten.
Tevens kunt u die middag vanaf 16:30 uur genieten van een optreden van het het duo Wallpaper met zang en gitaar.

Over Joke Schot en Rosari Macri

Joke Schot is al 25 jaar muziekfotografe voor bladen in binnen- en buitenland. Een foto van Herbie Hancock die zij maakte werd in New York genomineerd als beste jazzfoto 2014 voor de American Jazz Journalist Association en een portret van Marcus Miller van haar hand siert de cover van zijn autobiografie. Rosaria Macri bleek als amateurfotografe al snel het goede oog te hebben voor stagefotografie en legde in een aantal jaar een uitgebreid portfolio aan.

In juli 2013 reisden Joke Schot en Rosaria Macri naar Perugia voor het jaarlijkse Umbria Jazz Festival. Al enige jaren werkten zij samen onder de naam Schot en Roos in Nederlandse jazzclubs en op het North Sea Jazz Festival. De twee Rotterdamse fotografen maakten met deze serie een mooi verslag van het unieke festival in de oude Italiaanse stad.

Over peter Felix

Afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie, is na vele jaren schilderen en veel verschillende stijlen en technieken uitgekomen op de klassieke schilderkunst. Dat wil zeggen een vrij eenvoudige manier van kijken op schilderkunst, realistisch verf op doek, een impressionistisch handschrift, een model in een ruimte, kleur, sfeer etc. De doeken losjes gebaseerd op allerhande afbeeldingen uit verschillende media zijn niet meer of minder een aanleiding tot schilderen en verdiepen in het medium. Ondanks de focus op het schilderen zelf zijn de schilderijen verhalend maar in welk verhaal dat is aan de toeschouwer

De getoonde foto's zijn via Music Inspired Art verkrijgbaar, tijdens de expositieperiode ook in Wijning, Wijn & Beleving. Schilderijen bij Peter Felix of via Wijning, Wijn & Beleving
Volg ons op Facebook en Twitter zodat u op de hoogte blijft van ons programma en komende tentoonstellingen.
Created By
Wim van den Berg
Appreciate

Credits:

Alle foto's zijn eigendom van Music Inspired Art

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.