Loading

Het Buddyhuis De kracht van contact & aandacht

Missie

Het Buddyhuis brengt patiënten bij wie kanker is geconstateerd, één op één, met elkaar in contact

Het Buddyhuis beoogt de kwaliteit van leven en het psychosociale welzijn van (ex)kankerpatiënten te verbeteren. Daarnaast kan Het Buddyhuis kostenbesparend zijn voor de zorg, omdat buddy’s mogelijk minder behoefte hebben aan contact met professionals. Dit willen wij bewerkstelligen door het verder uitbouwen van ons online en offline buddy community platform.

Het begin

"Als je hoort dat je kanker hebt, staat je wereld op zijn kop"

Zo ook bij Femke Riel. Toen ze enkele dagen na haar diagnose gespannen in de wachtkamer van het St. Antonius Ziekenhuis plaatsnam voor de uitslag van de MRI-scan, zat daar Hester, ‘een stralende vrouw met een mutsje op’. ‘Ze had zo’n positieve uitstraling, maar ik wist meteen: zij heeft het ook.’ Oncologisch chirurg Dr. Doeksen bracht de dames met elkaar in contact en zo werden zij buddy’s voor elkaar gedurende het behandeltraject en daarna. Die ontmoeting is het begin van de oprichting van Het Buddyhuis.

De eerste buddy's

Samen bouwen aan het Buddyhuis

Offline

Het Buddyhuis matcht & faciliteert

Inloop spreekuur, fysiek en/of digitaal, Wandelgroepen & Buddyloop, Buddy huiskamer, Thema bijeenkomsten & Webinars, Aandacht voor omgeving (partners, kinderen, etc.)

Geen drempels, geen richtlijnen voor de wijze van contact. Bellen, appen of elkaar ontmoeten, alles is goed
Steun voor het hele gezin met de Buddybeer en de chemo aftelkalender

Informatie voor alle betrokkenen, jong of oud

Online

De Buddyhuis app, de online tool om te verbinden en te informeren

Samen ontwikkelen wij een app die digitaal contact mogelijk maakt, intelligente match-making kan verzorgen en een informatieplatform biedt.

Chat

Via het platform hebben buddy’s chat contact. In de chatfunctie zijn de berichten die worden verzonden versleuteld en alleen voor de verzender en ontvanger leesbaar. Alle persoonsgegevens zijn ten alle tijden beschermd.

Matching

Buddy’s handmatig aan elkaar koppelen kost veel tijd; tijd die ook geïnvesteerd kan worden in het ontplooien van nieuwe activiteiten. Dit proces wordt ondersteund door een ‘slim’ digitaal alternatief. De gebruiker wordt gematched met buddy’s op basis van eigen geselecteerde kenmerken.

Digitale bibliotheek

Op internet is er veel, niet altijd even betrouwbare, informatie te vinden over kanker. Met de digitale bibliotheek bieden wij op een overzichtelijke manier alleen betrouwbare informatie over relevante onderwerpen, regio/ ziekenhuis specifiek.

Onze droom

Onze droom is dat deze vorm van psychosociale hulp voor iedere (ex)kanker patiënt die daar behoefte aan heeft beschikbaar komt. In de (nabije) toekomst wordt Het Buddyhuis uitgebreid naar andere patiëntgroepen binnen de kankerzorg. Onze wens is dat deze vorm van zorg voor iedereen die dat nodig heeft landelijk bereikbaar wordt.

Bouw met ons mee

Een Buddyhuis ambassadeur

Een fysieke ontmoetingsplek in het ziekenhuis creëren om laagdrempelig contact tussen buddy’s nog beter te faciliteren, de ‘buddy’ huiskamer

Organiseren van themabijeenkomsten en activiteiten

Programma’s ontwikkelen voor partners, (klein)kinderen, ouders of andere betrokkenen

Wetenschappelijk onderzoek

Het verzorgen van presentaties over Het Buddyhuis voor andere ziekenhuizen en geïnteresseerden

Contact

Femke Riel

Ex borstkanker patiënte, initiatiefneemster en projectleider van Stichting Buddyhuis Telefoon: 06 13 85 52 74

Annemiek Doeksen

Voorzitter Stichting Buddyhuis en oncologisch chirurg, St. Antonius ziekenhuis

Claudia Bargon

Secretaris Stichting Buddyhuis en arts-onderzoeker St. Antonius ziekenhuis; Borstkanker & kwaliteit van leven

Niet alleen wij zijn heel enthousiast

Als lotgenoten begrijp je elkaar als geen ander!
Vanuit mijn functie als verpleegkundig specialist borstkanker ben ik trots op het Buddyhuis. Veel van mijn patiënten maken er gebruik van en vinden hier steun
Patiënte: Het Buddyhuis is zo’n fijne plek! Gecreëerd door een vrouw die weet wat er nodig is als je hoort dat je kanker hebt. Je komt er thuis bij ervaringsgelijken en het voelt echt als een warm bad

Het Buddyhuis in de media

Actueler dan ooit de media sluit Buddyhuis in zijn hart