De Boekenweek Door Jolien De Smet

Wat is de Boekenweek?

De boekenweek is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in maart. Gedurende 10 dagen worden volop boeken in de kijker gezet in tal van boekenwinkels en bibliotheken. Hieronder het filmpje dat gemaakt werd n.a.v. de Boekenweek van dit jaar.

Wat is precies het doel?

De Boekenweek heeft als doel om iedereen te laten ontdekken welk rijk aanbod aan boeken er te vinden is in de boekenwinkels en bibliotheken. Om de lezers te laten proeven van de hedendaagse Nederlandstalige literatuur, is er ook een toemaatje. Als je meer dan 12,5 euro besteedt aan Nederlandstalige boeken, krijg je het 'Boekenweekgeschenk'.

Spectaculaire opening: het Boekenbal!

Nederlandse columniste georgina verbaan

Het Boekenbal opende de Boekenweek op vrijdag 24 maart 2017 en was wederom een groot succes. Er kwamen niet alleen schrijvers op af, maar ook BN'ers, BV's en andere genodigden. Dit exclusieve bal vereist een speciale uitnodiging, maar is zeker de moeite waard.

Boekenweekgeschenk 2017

'Makkelijk leven', een novelle geschreven door Herman Koch.

Iedere klant krijgt het 'Boekenweekgeschenk' als hij/zij voor een bepaald bedrag Nederlandstalige boeken koopt in een boekenwinkel. Dit jaar (2017) schreef Herman Koch speciaal voor deze aangelegenheid het boek 'Makkelijker leven'. Deze novelle (of kortverhaal) heeft de auteur toevallig ook geschreven in het thema van de Boekenweek, maar dit is niet verplicht.

Thema van de Boekenweek: Verboden vruchten.

Ook dit thema wordt uiteraard in de kijker gezet tijdens de befaamde Boekenweek. Afgelopen boekenweek was niemand minder dan de gerenommeerde auteur Connie Palmen de uitverkorene voor het schrijven van het essay. Dat essay is ook een jaarlijkse traditie bij de Boekenweek. In het essay komt het thema op de voorgrond. Het essay dat door Palmen geschreven werd, heet De zonde van de vrouw.

Kom zeker ook volgend jaar eens een kijkje nemen tijdens de Boekenweek en laat je verrassen door de bloeiende Nederlandse literatuur! Van 10 t.e.m. 18 maart 2018!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.