Loading

Meandert(h)aal 29 oktober 2021

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 1 - 5 november schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Ook dit jaar maken we van gezond ontbijten weer een feestje!

Wij ontbijten vrijdag 5 november met zijn allen op school. Op die dag mogen de kinderen voor één keer zonder ontbijt naar school en gaan we in de klas aan gezellig gedekte tafels ontbijten. Hierbij wordt ook het belang van een goed ontbijt aan de leerlingen uitgelegd. In de nieuwsbrief hieronder kunt u meer lezen over het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 1 t/m 5 november verzorgt Bakkerij Nollen samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland gezond ontbijt voor basisschoolkinderen. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.100 basisscholen kunnen mede daardoor met elkaar gezond ontbijten.

.

Kind op maandag.

Thema van de week: Hier droom ik van.

Genesis 39: 7-23, 40: 1-23 en 41: 1-8

In Egypte komt Jozef terecht in het huis van Potifar. Het gaat goed, hij krijgt een belangrijke positie. Maar dan wordt de vrouw van Potifar verliefd op hem. Als Jozef haar afwijst, komt hij in de gevangenis terecht. Hij legt de dromen van zijn medegevangenen uit. Daarna heeft de farao een droom. Wie zou kunnen uitleggen wat de dromen van de farao betekenen?

ANWB Fietsverlichtingsactie.

Elk kind veilig op de fiets. Daar gaan ze voor bij de ANWB. En daar hoort ook een goedwerkende fietslamp bij. Toch zet 12% van de kinderen niet altijd de fietsverlichting aan. Dat zijn gemiddeld zo’n 250.000 kinderen in heel Nederland! In de meeste gevallen hebben ze geen licht aan, omdat hun lamp kapot is of omdat ze dit gewoonweg vergeten aan te zetten.

Onze leerlingen zetten hopelijk wel steeds de fietsverlichting aan als dat nodig is. Praat er met uw zoon/dochter over en controleer regelmatig de fietsverlichting. Een goede fietsverlichting zorgt voor meer veiligheid in het verkeer!

Luizencontrole.

Maandagmiddag hebben de 'kriebelmoeders' de leerlingen weer gecontroleerd op luizen. Het bleek dat deze controle niet voor niets werd gehouden. Bij enkele leerlingen werden deze vervelende beestjes geconstateerd. De ouders zijn geïnformeerd en hebben direct actie ondernomen. Het advies is om uw kinderen ook zelf regelmatig te controleren op hoofdluis.

De groep van 'kriebelmoeders' kan nog steeds versterking gebruiken. U kunt zich aanmelden bij Maaike Konijnenbelt ( 0623398519) en Ilona Meulman ( 06-10508520)

.

Agenda.

  • 30 oktober - Diepe Hel Holterbergloop.
  • 2 november - Start Nederland leest.
  • 4 november - Dankdag.
  • 5 november - Nationaal Schoolontbijt.
  • 17 november - Studiedag - Alle leerlingen zijn vrij.

Gefeliciteerd!

Activiteiten buiten school.

De Diepe Hel Holterbergloop.

Zondag 31 oktober a.s. is het al zover… De Diepe Hel Holterbergloop. Naast vele andere afstanden start ook de Rabo Kidsrun vanaf het Hendri Dunantplein te Nijverdal. Wij willen je bij deze laten weten dat we de starttijden van deze 1km Rabo Kidsrun per abuis verkeerd op de flyer staan. Kinderen tussen de 4 t/m 9 jaar starten hun wedstrijdje om 12.30 uur en de kinderen van 10 t/m 12 jaar krijgen om 12.15 uur het startsein. Hieronder de juiste flyer.

Team Loes.

En dan is het alweer herfstvakantie, de weken vliegen voorbij. Dat betekent ook weer tijd voor een mooi nieuw aanbod van gratis webinars en bijeenkomsten. Allemaal over opvoeden en opgroeien. Denk aan webinars over media en opvoeden. Waar ouders bijvoorbeeld handige tips krijgen over hypes als de Squid Game tips https://www.loes.nl/nieuws/hoe-ga-je-als-ouder-om-met-de-squid-game-hype.html.

Met hartelijke groet, Regionaal Loes Team Twente

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van adege - "agaric mushroom disc fungus" • ekamelev - "mushroom amanita moss" • cocoparisienne - "mushrooms edible mushrooms forest mushrooms"