Loading

Nyhetsbrev (august) Nr.2-21 NTNU Tilretteleggings nyhetsbrev

Innhold

  1. Kurs og gruppetilbud høsten 2021
  2. Hvordan få pensum på lyd?
  3. Hvordan studenter kan bruke Blackboard Ally...
  4. Tilretteleggingsforum - nå åpent for deg også!
  5. Ny Teams kanal: Tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse
  6. Hva skal du spørre en synshemmet student om? Ny samtalegaid!

1. Kurs- og gruppetilbud

Informasjonsmøter for studenter med dysleksi.

Vi vil at dere ber studenter med dysleksi komme på informasjonsmøtene istedenfor én til én samtaler. Informasjonsmøtyene holdes tirsdag 31. august klokka 13-14 og torsdag 9. september klokka 17-18 og mandag 13. september klokka 11-12. Påloggingslenke fåes ved å sende epost til Knut Mesingset Johansen / knut.m.johansen@ntnu.no.

Mestringskurs for studenter med dysleksi

Line Yri fra Dysleksi Norge til å holde et webinar og gi deltakerne tips om bruk av ulike hjelpemidler i studiene. Det jobbes med å få til et kurs i uke 38. Interesserte studenter sender epost til Knut Mesingset Johansen / knut.m.johansen@ntnu.no.

Kurs i Lingdys

Kurset gir grundig innføring i hvordan Lingdysprogrammet kan utnyttes i studiehverdagen for studenter med dysleksi. Det blir også lagt vekt på hvordan de kan innstilles for den enkelte brukers behov. Kurstidspunkt blir en gang i uke 39 og et tidspunkt nærmere eksamen.

Kurs for studenter med ADHD

NTNU Tilrettelegging planlegger kurset "Nye tråkk ut av gamle spor" høsten 2021 med mulig oppstart i uke 42. Kurset gir informasjon om ADHD, og hvordan man på ulike måter kan håndtere utfordringer forbundet med ADHD i studiehverdagen. Interesserte tar kontakt på tilrettelegging@st.ntnu.no

Mestringskurset Tankevirus

NTNU Tilrettelegging vil høstsemesteret 2021 tilby mestringskurset Tankevirus. Dette er et litt annerledes og morsomt kurs om hvordan tankene og oppmerksomheten vår påvirker humøret og handlingene våre. Kurset presenterer negative tanker som ulike Tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og vant Helseprisen i 2016. Målgruppen er studenter med lette til moderate psykiske plager. oppstart på kurset vil skje onsdag 15. september hvis det er nok påmeldte. Studenter melder seg på med å sende epost til tilrettelegging@st.ntnu.no

Kurssidene til NTNU Tilrettelegging

Pga personvern bruker vi ikke Læringsportalen. Våre kurs og grupper finner dere på vår wikiside: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Tilrettelegging+-+kurs+og+grupper

2. Hvordan få pensum på lyd?

Får du spørsmål om dette fra dine studenter? Da kan du vise dem den nye wikisida "Pensum på lyd". Denne nåes også gjennom wikisida "Eksempler på tilrettelegging".

3. Hvordan studenter kan bruke Blackboard Ally...

Når faglærer legger ut artikler og kompendier i Blackboard, har studentene muligheten til å selv å velge hvilket filformat de ønsker. Å få opplest artiklene/kompendiene er en av mulighetene. Her er en kort videosnutt som forteller hvordan: Blackboard Ally for studenter

4. Tilretteleggingsforum - nå åpent for deg også!

Torsdag 2. september klokka 0900-1030 er det klart for semesterets første Tilretteleggingsforum.

Det har til nå vært fakultetskontakter som har vært medlemmer og som har møtt i tillegg til eksamenskontor, Internasjonal seksjon, NTNU UB m.fl. Nå ønsker vi at de som arbeider med tilrettelegging for studenter på institutt/fakultet eller andre enheter også kan være med som observatører. Invitasjon blir sendt medlemmer av Tilretteleggingsforum. Fakultetskontakter (og andre medlemmer) har i oppgave å videreformidle invitasjonen til aktuelle kolleger.

5. Ny gruppe i Teams: Tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse

Det er nå opprettet en gruppe i Teams som heter "Tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse". Søk opp gruppa i Teams og bli medlem ved å bruke koden oz76hz3.

Her kan du stille spørsmål om tilrettelegging/universell utforming. NTNU Tilrettelegging og eksamenskontoret har opprettet gruppa slik at det skal bli enklere å stille spørsmål og få svar. Medlemmene kan også svare hverandre.

6. Hva skal du spørre en synshemmet student om? Ny samtalegaid!

Hva trenger du å vite om studenter med synsnedsettelse? Hva bør du spørre dem om for å finne ut hva de kan se og ikke se? I løpet av prosjektet synshemming og studier laget NTNU Tilrettelegging en veileder med informasjon om syn og en samtalegaid som man kan bruke når man har sin første kontakt med en synshemmet student.

Samtalegaiden er lagt ut i Teamsgruppa: Tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse

Credits:

Laget med bilder av Kranich17 - "book pages read" • StartupStockPhotos - "startup start-up people" • sindrehsoereide - "headphones audiobook technology" • athree23 - "board chalk business" • xlizziexx - "rome italy the roman forum" • 1919021 - "amsterdam night canal" • Ylvers - "glasses glass text"