Loading

Corona Nieuwsbrief 22 12 mei 2020

Corona Nieuwsbrief 22, 12 mei 2020

Eindelijk...

Schoolgeluiden!

Hoe vaak hebben we het vandaag niet tegen elkaar gezegd: "Heerlijk, het geluid van kinderen in school!' Wat hebben we het gemist! Ook kinderen stonden weer te popelen om naar school te gaan. Met alle getroffen veiligheidsmaatregelen liep het vandaag eigenlijk uitstekend. Bijzonder om te zien hoe snel kinderen kunnen schakelen richting een nieuwe situatie. De mooiste opmerking kwam van een leerling van de Jan Barbier: "Ik kan bijna niet meer stoppen met lachen!" Eindelijk weer naar school.

Morgen is de 'B-groep' aan de beurt, woensdag gebruiken we voor afstandsleren en overlegmomenten met het team. Donderdag en vrijdag zijn dan beide groepen weer fysiek aan de beurt. Op de dag dat kinderen niet naar school gaan, kunnen ze thuis aan de slag met het werk dat elke groepsleerkracht via mail doorgeeft.

De komende week zullen we vooral gebruiken om bij te praten met leerlingen. Hoe is het met ze en hoe zijn ze de afgelopen periode doorgekomen. Daarnaast zullen we ook het gewone schoolwerk, binnen de vastgestelde kaders, op gaan pakken.

Wij kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst. Een toekomst die wellicht nog wat onzeker is met de heropening van de maatschappij. We houden de richtlijnen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten en blijven ondertussen alles op alles zetten om het onderwijs aan uw kind, en onze leerlingen, zo goed mogelijk vorm te geven.

Mocht u behoefte hebben aan contact met de groepsleerkracht, of een vraag hebben aan directie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 15 mei.

Met vriendelijke groet,

Robbert en Roel

Feestje voor de Es…

de 200ste leerling…

Vandaag kunnen we Amber en Jasper Lubbers welkom heten op de Es. In de meivakantie is het gezin vanuit Utrecht naar Hellendoorn verhuisd. De kinderen wonen bijna naast de school, zo dichtbij dat het Groene Eiland al veel als speelplaats wordt gebruikt.

Amber Lubbers is de 200ste leerling op de Es en dat willen we graag vieren. Helaas kan dat in deze tijd van Corona niet op school, vandaar dat we de felicitatietaart hebben laten bezorgen.

We wensen Amber in groep 2 en Jasper in groep 4 heel veel plezier, veel succes en een prachtige tijd op hun nieuwe school.

Dagopening

“Mijn mooie gedachten “

Door met aandacht te luisteren , word je rustig. Dat geeft ruimte om na te denken en mooie dingen in gedachten te verbeelden. Ga op de grond zitten en kruis je benen in kleermakerszit. Vraag papa of mama deze tekst voor te lezen.

Doe je ogen dicht, wees heel stil en luister naar je eigen ademhaling. Stel je voor dat je op een tapijt zit. Kijk maar eens goed. Het is echt het mooiste tapijt van de wereld. Heerlijk zacht en met een hele mooie kleur. Met prachtige bloemen en sierlijke planten erop. Dan hoor je in de verte een vogel fluiten. Langzaam gaat het tapijt omhoog. Je zweeft boven de grond. Je gaat steeds hoger vliegen en voelt dat het warmer wordt. Je komt dichter bij de zon. Je ziet zachte wolken om je tapijt heen gaan. De wind voel je langs je wangen……….

Bedenk eens waar je naartoe wilt……

Dan zakt het tapijt langzaam weer naar beneden….Je blijft nog even boven de grond zweven. Dan voel je dat je weer op de grond zit. Weet je nog waar je bent geweest? Denk daar nog eens aan……en doe dan langzaam je ogen weer open.

Fijne dag!

Grej of the day

Voor de vakantie hadden we een dubbele 'Grej':

Voor de bovenbouw ging het om 'een jodenster'

Een link naar deze 'Grej' vindt u hier.

Voor de onderbouw ging het natuurlijk om 'Koningsdag'

Een link naar deze 'Grej' vindt u hier!

En de vraag voor morgen:

Tuin / Perk

De eerst plantjes en stekjes zijn al meegenomen en geplant. Maar; er kunnen er nog meer bij! Mocht u nog een stekje hebben of een mooie bodembakker, wilt u deze dan meegeven aan uw kind? Dan maken we er een gevarieerde en afwisselende tuin van rondom het buitenlesplein.

Created By
Robbert Flim
Appreciate