LEOPARDSAFARI & STRANDLIV

Under en intensiv rundresa upptäcker vi det bästa av Sri Lanka. Vi vandrar igenom dramatiska landskap av gröna berg och mysiga städer samt upplever Sri Lankas bästa leopardsafari. Resan avslutas med trevligt sol & bad

Dag 1 Flygplatsen - Hotell

Ankomst till Colombo.. Vi möts på flygplatsen av vår guide och välkomnas till Sri Lanka. Transfer till hotell för vila.

Dag 2 Colombo - Kandy (frukost)

Efter frukost startar resan mot Kandy (ca 100 km). På vägen besöker vi Pinnawela elefantbarnhem där vi ser elefanterna matas och badas (09:30-10:30). Vi tar in på vårt hotell och har ett välkomstmöte. På eftermiddagen gör vi en liten stadsrundtur i Kandy i vackra och trevliga Kandy. Vi ser marknaden och några av de vackraste templen.

Kandy är med på UNESCOs världsarvslista och en av buddismens heliga platser. Kandy ligger vackert på 500 meters höjd omgivet av gröna berg och i centrum finns en artificiell sjö och i mitten av sjön hade kungarna sina sommarhus.

Dag 3 Kandy – Nuwara Eliya (frukost & middag)

Resan fortsätter vi till Nuwara Eliya (knappt 100km). Nuwara Eliya kallas Lilla England och ligger också vackert i gröna omgivningar med vattenfall och teplantage. The Victoria park i centrala staden är trevligt att promenera i och här finns en hel del ovanliga fåglar. Självklart finns också möjlighet att köpa riktigt bra te!

Dag 4 Nuwara Eliya – Yala (frukost och middag)

Vi lämnar teområdet för att ta oss till Yala nationalpark. På vägen besöker vi Rawana vattenfallet som är ett av Sri Lankas vackraste vattenfall. Vi fortsätter sedan till Yala strax utanför nationalparken där vi tar in på vårt hotell. Yala ligger i södra Sri Lanka och här finns flera sevärdheter och stranden är inte långt borta. På eftermiddagen gör vi vår första safari. Detta är en av världens bästa platser för att med lite tur se leoparder. Här finns även elefanter, hjortdjur, krokodiler och är berömt för spektakulärt fågelliv.

Dag 5 Yala (frukost och middag)

Morgonen och eftermiddagen spenderas med safari i Yala nationalpark. Mitt på dagen vilar vi på hotellet och kan svalka oss vid poolen. Yala ör Sri Lankas näst största nationalpark. Yala har en av världens hösta leopardtäthet. På grund av parkens geografi är också leoparderna ovanligt lätta att se (även om det inte finns någon leopardgaranti under safarin). Här finns runt 125 sorters fåglar och här finns runt 350 elefanter. Området har även spår av 2500 år gamla civilisationer och runt 400000 pilgrimer besöker Yala varje år.

Dag 6. Yala – Mirissa (frukost & middag)

Efter frukost kör vi längs Sri Lankas södra kust till fiskebyn Mirissa. På vägen passerar vi den trevliga kolonialstaden Galle. I Mirissa finns några av Sri Lankas bästa stränder. Vi tar vi in på omtyckta Paradise Beach Club.

Dag 7-9 Mirissa (frukost och middag)

Stranddagar i Mirissa. Här kan man vandra längs med stranden eller göra utflykter i södra Sri Lanka t.ex till härliga Galle med sin vackra gamla stad och doftande marknad. Hotellet har en pool och halvpension ingår.

Dag 10 Mirissa - Flygplatsen (frukost)

Vi kör tillbaka till Colombo och internationella flygplatsen (ca 150km) i god tid till vårt flyg.

Allt detta ingår:

 • 5 nätter på trevliga mindre turistklass hotel (Hotel Toaz, Kandy, Glenfall Reach Hotel, Nuwara Eliya och Priyankara Hotel, Yala eller motsvarande)
 •  Frukost och middag enligt program
 •  Stadsrundtur i Kand
 • Tur till teplantagen i Nuwara Eliya
 • 2 jeepsafari i Yala nationalpark
 •  Engelsktalande färdledare och assistans
 •  Boende 4 nätter med halvpension på Paradise Beach Club
 •  Bekväm bil, minibuss eller buss och vatten varje dag

Tillkommer:

 • Flyg från Skandinavien
 • Eventuellt högsäsongstillägg
 •  Visum till Sri Lanka (kostar ca 140 kr och görs på Internet innan avresa) http://www.eta.gov.lk/slvisa
 •  Eventuell kamera och video tillstånd (betalas på plats)
 • Övriga måltider och drycker
 •  Personliga utgifter
 •  Dricks
 •  Försäkringar och vaccinationer
 •  Nationalparksskatt 60 USD

Lägg till extra dagar:

Utöka gärna din semester med fler dagar på Sri Lanka eller kombinera med Maldiverna! Kontakta oss gärna för förslag och önskemål.

Öppningspris: 12990:- P/P Barnrabatt 25% (upp till 12 år)

Priset gäller vid minst 4 gäster!

Kontakta oss gärna på telefonnummer 0702580889

Mailadress: info@calor.nu

Eller boka ett möte på vår Facebooksida

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.