Loading

Uvodna kateheza prvopričesnici

Poštovani roditelji prvopričesnika, dragi prvopričesnici, dobro došli na prvu virtualnu župnu katehezu! :)

Na početku nekoliko obavijesti i uvodnih napomena.

Ove godine smo suočeni s nekoliko poteškoća, ponajprije izazvanih širenjem bolesti Covid-19 u Hrvatskoj, kao i potresa u Zagrebu i okolici te smo pozvani pripremati se za sakrament pričesti na novi virtualni način.

Za početak vam želim pokazati Pastoralne smjernice kardinala Josipa Bozanića izdane 2. travnja 2020. godine, osobito one dijelove koji se izravno odnose na vas:

"Slavlja svete potvrde i prve svete pričesti.

Premda su već najavljena slavlja prve svete pričesti u župama i premda su određeni datumi sakramenta svete potvrde, u nastalim okolnostima ih nije moguće organizirati te vas ovime obavještavam da se sva ta slavlja odgađaju za novi datum.

Vrijeme koje je pred nama i boravak školske djece kod kuće omogućuje i nama da im organiziramo vjeronauk i katehezu elektroničkim putem. Osim toga, roditeljima, djedovima i bakama pruža se mogućnost da poukom vjerskih sadržaja pomognu svojoj djeci i unucima. Time ne samo da im neće biti uskraćeno poznavanje potrebnoga gradiva, nego se ono može produbiti i nadopuniti."

(Izvor: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/pastoralne-smjernice-kardinala-josipa-bozanica)

Kao što vidite, slavlje sakramenta prve pričesti za koje smo se marljivo pripremali cijelu godinu se odgađa do daljnjega. Nakon što se situacija širenja bolesti Covid-19 u Hrvatskoj stabilizira i kada nam se opet omogući odlazak u školu, dolazak u župu na nedjeljna i blagdanska slavlja, tada će se odrediti i novi datum održavanja slavlja prve pričesti.

Vaše je da se ništa ne brinete, o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni i bit ćemo u kontaktu na ovaj virtualan način kroz kateheze, a za sva pitanja i objašnjenja se uvijek možete javiti na e-mail: zupna.kateheza.precko@gmail.com

Da biste mogli redovito pratiti župnu katehezu, najprije se trebate upoznati sa web stranicom župe, a ona je: http://zupa-pt-precko.hr/

Ovako trenutno izgeda naslovna stranica župe

Nakon što otvorite web stranicu župe, pronađite na vrhu stranice polje "Aktivnosti"

Polje "Aktivnosti" s padajućim izbornikom

Kada vam se otvori polje "Aktivnosti" u padajućem izborniku odaberite polje "Župne kateheze"

Odaberite "Župne kateheze"

Kada odaberete polje "Župne kateheze" otvara vam se sljedeća stranica

Otvorena stranica na kojoj će se nalaziti župna kateheza

Na ovoj stranici (http://zupa-pt-precko.hr/zupna-kateheza/) će vam ubuduće biti postavljene sve virtualne župne kateheze. Bit će podijeljene u dvije kategorije - prvopričesnička i krizmanička kateheza. Vi ćete odabrati prvopričesnička kateheza i tamo ćete pronaći linkove poput ovog na kojem trenutno jeste, dakle web stranice sa sadržajima koji vam mogu pomoći u daljnjoj pripravi za sakrament pričesti.

Svakog tjedna će biti objavljena po jedna kateheza. Neke od tema kateheza smo već obradili pa će vam biti za ponavljanje, dok će neke teme biti nove, one koje smo trebali obraditi kao završnu pripremu za slavlje sakramenta pričesti.

Vaš jedini zadatak je da jednom tjedno otvorite kathezu, pročitate sadržaj, riješite zadatak (ako će biti zadan) i pokušate ugraditi dijelove kateheze u vaš vjernički život.

U nadi da će se situacija sa širenjem bolesti Covid-19 što prije razriješiti i da ćemo se uskoro vidjeti u župi u vjeronaučnoj dvorani, sve vas pozdravljam i nadam se da dobro podnosite ove dane bez škole, druženja i izlazaka.

Za kraj se možemo svi zajedno pomoliti za sve ljude koji su oboljeli da što prije ozdrave i za sve ljude koji rade s oboljelima da im dragi Bog pruži snagu u borbi protiv bolesti.

Vama i vašim obiteljima želim blagoslovljen Veliki tjedan u kojeg smo zakoračili ove nedjelje s blagdanom Cvjetnice, najsvetiji tjedan u liturgijskoj godini kada se prisjećamo Isusovih posljednjih trenutaka zemaljskog života.

Lijep pozdrav do idućeg virtualnog susreta :)

Vaša vjeroučiteljica Ivana

Created By
Ivana Vahcic
Appreciate