Loading

comedy oostende Nieuw comedy-initiatief in De Klisse

Zaal De Klisse opent deze zomer de deuren voor een nieuw initiatief van Oostendenaars Dimitri Vierstraete en stand-upcomedian Mohsin Abbas. Voortaan kun je er elke tweede donderdag van de maand terecht voor een stevige portie humor, coronaproof! UiT in Oostende sprak met de initiatiefnemers.

door Tim Heddebauw

Hoe hebben jullie de voorbije (corona)periode ervaren?

Dimitri: “De coronaperiode was voor mij het moment om even na te denken en inspiratie op te doen voor de ‘post-coronamaanden’. Uiteraard heerste er wel wat frustratie omdat ik als organisator van events alle activiteiten heb moeten staken of uitstellen. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. In juni kon ik alweer een straatact brengen voor het Economisch Huis Oostende naar aanleiding van de heropstart van de horeca in Oostende. En verder ben ik weer volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe opleiding improvisatietheater.”

We merkten dat de vraag naar comedy bleef. Zeker in tijden van corona hebben mensen nood aan humor en ontspanning.

Mohsin (foto): “Ook ik zag veel optredens in het water vallen. In maart, april en mei had ik heel wat optredens gepland, in mei alleen al dertien! Alles stond dus plots even on hold, al zijn de meeste van mijn optredens gelukkig uitgesteld in plaats van afgelast. Ik had zo wel veel tijd om aan mijn show verder te schrijven. Bovendien kreeg ik met ‘De Klaagmuur’ van Iedereen Beroemd de kans om op de nationale televisie te verschijnen met een wekelijkse klaagzang over corona. Via dit programma kreeg ik veel bereik, weliswaar een ander publiek, maar alle beetjes helpen. Je hoort me dus zeker niet… klagen! (lacht)”

Hoe is het idee voor ‘Comedy Oostende’ ontstaan?

Dimitri (foto): “Het idee was niet nieuw. De bedoeling was eigenlijk om hier al eerder mee te starten en dan een zomerstop te houden omdat er tijdens de zomermaanden normaal al zoveel te doen is in Oostende. Corona gooide de plannen echter grondig in de war. Toen later ook bleek dat er geen Theater aan Zee, noch andere optredens zouden doorgaan in Kursaal Oostende en in de Grote Post, ontstond er een soort gat in de markt. Bovendien hield ook de Rid’O onverwacht op te bestaan. Het leek ons het perfecte moment om met een kleinschalig comedy-initiatief te beginnen. En De Klisse was daarvoor de ideale setting.”

Toen bleek dat er geen festivals of grote optredens zouden doorgaan en ook de Rid’O ermee ophield, ontstond er een gat in de markt.

Mohsin: “We merkten inderdaad dat de vraag naar comedy toch wel bleef. Zeker in tijden van corona hebben mensen nood aan humor en ontspanning. Het was voor mij ook ideaal om mijn show te hernemen en zo te proefdraaien voor de aankomende shows in het najaar. Blij ook dat ik in mijn thuisstad Oostende kan starten.”

De voorstellingen worden coronaproof georganiseerd. Wat houdt dat zoal in?

Dimitri: “Zaal De Klisse biedt onder normale omstandigheden plaats aan een tachtig à negentigtal personen. We herleiden dat aantal tot maximum veertig personen zodat er zeker voldoende afstand gegarandeerd blijft. Er is geen ticketverkoop aan de deur en reserveren gebeurt bij voorkeur in bubbels. Op die manier kunnen we de stoelen en de zaalopstelling daarnaar schikken. En verder wordt er plexiglas geplaatst aan de bar. Mondmaskers worden aangeraden.”

Kunnen jullie al iets verklappen over het programma?

Dimitri: “Mohsin Abbas bijt de spits af op donderdag 9 juli. Op 13 augustus hebben we impro night rond een Harry Potterverhaal en in september volgt er wellicht een open mic voor lokaal talent. Ik geef ook graag mee dat er op 24 juli 2020 een gratis improtheater op het programma staat in jazz- en soulbar On Stage (Vlaanderenstraat 60).”

Info en tickets op Injabulo Events

De Klisse vind je in de Vredestraat 37 (Mariakerke)

Mohsin Abbas bijt de spits af op donderdag 9 juli. Hij nodigt een aantal bevriende comedians uit voor een avond vol humor.
Op donderdag 13 augustus presenteert Comedy Oostende in zaal De Klisse 'Hogwarts: An improvised story'.

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (juli 2020)

Foto’s: Comedy Oostende

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate