Loading

Corona Nieuwsbrief 20 21 april 2020

Week 6, dag 25, nieuwsbrief 20

Ook op afstand toch heel erg samen…

Zaterdag was Lotte, mijn kleindochter jarig. Uiteraard heb ik haar op enige afstand gefeliciteerd, maar ik was enorm verrast door de vele felicitaties. Lotte had van alles gekregen: felicitaties op tekeningen, kaarten, mailtjes, kleine cadeautjes en zelfs een bos bloemen… Overweldigend hoeveel reacties er op deze nieuwsbrief komen. Vanachter de computer heb je dat helemaal niet in de gaten. Maar ik wil iedereen een enorm compliment maken… wat fantastisch… we leven dan wel in een anderhalve meter afstand maatschappij… maar de saamhorigheid onder elkaar is hartverwarmend!

Iedereen een fijne week toegewenst,

Roel

Wat gaat het worden???

Spannend is het wel…

Vanavond krijgen we te horen of de scholen weer voorzichtig mogen opstarten na de meivakantie. Spannend met welk nieuws premier Mark Rutte gaat komen. De draaiboeken om weer met kleine groepjes te mogen starten, zijn vorige week al helemaal uitgewerkt. Woensdag hebben we een digitale vergadering met de leerkrachten om zaken door te spreken. Zodra alles duidelijk is, krijgt u alle informatie van bestuurder Maud Berendsen, maar uiteraard ook van de directie van onze twee scholen. We houden u op de hoogte…

Dagopening

Pas op ! Aardig zijn is besmettelijk!

Wist je dat als je aardig bent, anderen meestal aardig terug zijn? Aardig en vriendelijk doen tegen vrienden gaat vaak vanzelf. Maar soms kan aardig doen best moeilijk zijn. Vooral tegen mensen die wel eens onaardig tegen je hebben gedaan, of die je niet zo leuk vindt.

Maar vriendelijk zijn is besmettelijk! Probeer vandaag eens extra vriendelijk te zijn tegen iemand die je niet zo aardig vindt.

Verandert er iets bij jou?

TERUGBLIK Koningsspelen...

Koningsspelen / Woningsspelen

Wat een reacties, wat een filmpjes en wat een foto's... Door leerlingen van de Es en de Jan Barbier is er afgelopen vrijdag volop gesport tijdens de thuiseditie van de Koningsspelen. En we kregen hier heel veel positieve reacties op. Fijn!

Niet bij elkaar, maar wel met elkaar!

Juf Marlou kreeg meer dan 100 filmpjes toegezonden van leerlingen en leerkrachten die meededen aan de uitdaging om een bal er aan de ene kant in te gooien en via de andere kant weer uit beeld... Ze heeft alles achter elkaar gezet in een filmpje en het resultaat mag er absoluut zijn. Kijk en geniet!

Fototerugblik op de alternatieve koningsspelen:

Ook de foto's stroomden binnen afgelopen weekend. Ontzettend bedankt voor het doorsturen van al die leuke foto's!

Beweegchallenge

Ook de stagiaires van juf Marlou (juf Emma en juf Frederiek) hebben beweegchallenges gemaakt. De eerste lijkt zo simpel... Touwtje springen... Maar wie gaat er voor goud? Succes!

Grej of the day

"Andy Warhol"

Een uitspraak van Andy Warhol... Zijn stijl van kunst heeft iedereen vast wel eens gezien...Meer info hieronder.

De vraag voor vrijdag is weer gericht op kinderen uit de onderbouw. Welk bouwwerk zoeken we?

Jarigen

Dinsdag hebben we weer twee jarigen…

Dinsdag wordt Loes Grefelman 5 jaar; Loes van harte gefeliciteerd en we wensen jou een hele fijne verjaardag toe. Loes zou het geweldig vinden wanneer ze van haar klasgenootjes kaartjes, tekeningen, mailtjes, appjes of iets anders krijgt. Je kunt haar mailen op: alicekarkdijk@hotmail.com

Jill Boeve is dinsdag ook jarig. Ze viert dat ze 8 jaar wordt. Jill van harte gefeliciteerd, maak er maar een hele mooie dag van. En ook Jill vindt het erg leuk wanneer ze veel felicitaties krijgt. Je kunt bij haar langskomen, maar het mag natuurlijk ook via de mail: chantalponsteen@hotmail.nl

Digitale nationale Museumweek

Digitaal bezoek

Het thema van de Nationale Museumweek zou dit jaar volledig in het teken staan van 75 jaar culturele vrijheid. Een passend thema bij 75 jaar Bevrijding waarvoor de Museumweek de handen ineen had geslagen met Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ondanks dat de deuren van de verschillende musea nu niet open kunnen, lijkt het thema nog belangrijker. Daarom is besloten om de Nationale Museumweek toch door te laten gaan, maar dan in een digitale vorm. Want kunst en cultuur kan juist in deze onzekere tijd steun bieden. En doordat we er nu niet uit mogen komen de museum gewoon naar u.

Veel pronkstukken van diverse musea zijn digitaal te bewonderen. Dus het bezoeken van de website van de Nationale Museumweek is zeker de moeite waard!

De volgende nieuwsbrief verschijnt komende vrijdag!
Created By
Robbert Flim
Appreciate