"NISEM SAMA" 5-dnevni intenziv za ženske

ZAČNIMO POT DOMOV.

DELAVNICA PREBUJANJA ŽENSKE MODROSTI.

5-dnevni intenziv za ženske se bo odvijal od 25. do 29. avgusta na Vojskem nad Idrijo. Lokacija z lepim razgledom na dolino bo sprostila naše misli in nam odprla čute. Narava bo omogočila oblikovanje varnega prostora, kjer se bomo lahko posvetile same sebi in usmerile svojo pozornost navznoter - v opazovanje svojih misli, čustev, telesa, intuitivnih impulzov in sporočil. Obenem se bomo, umaknjene od vsakodnevne rutine, imele priložnost srečati z lastno živostjo. Dovolj bo prostora in časa za prepoznavanje in sprejemanje vseh lepot življenja - preko stika s sabo, drugimi, delom z elementi narave in uživanjem v preprostih trenutkih. Dovolile si bomo, da se nas dotaknejo in spremenijo.

Narava na Vojskem, ki čaka na nas.

Prepoznavale bomo vzorce mišljenja in čustvovanja, ki nas omejujejo, ozaveščale omejujoča prepričanja, ki so se tekom življenja oblikovala ter ponovno iskale stik z lastno resnico, ki prebuja v nas občutke podpore, zaupanja sebi in ljubezni do sebe.

Kako vidim sebe? Kakšne predstave imam o sebi? Kakšna naj bi ženska bila? Sem taka ženska? Kaj me omejuje?

Stopile bomo v stik s svojim telesom, začutile njegovo zgodbo, spomine, bolečine in strahove, ki jih nosi. Prepoznavale bomo, kako vse to krči naše telo in si dovolile, da se v varnem krogu ponovno sprosti.

Kakšna je moja zgodba? Kakšno je moja telo? Kaj skriva? sem zadovoljna z njim, sem ponosna nanj? Je moj zaveznik? Mu zaupam? Zaupam, da je dovolj močno, da bo zdržalo vso spreminjanje?

Neizpolnjene želje postanejo hrepenenje, ki neizbežno prinaša bolečino in omejuje svobodo srca. Naučile se bomo začutiti svoje želje in potrebe, prevzeti odgovornost zanje in jih jasno izraziti navzven. To je edina pot do svobode in ljubezni srca.

Kaj potrebujem v tem trenutku? Kje lahko to dobim? Česa si želi moje srca? Koliko si dovolim prepustiti ljubezni do sebe?

Včasih se je težko prepustiti toku življenja in zaupati, da nas vodi na za nas, pravo mesto. Presegle bomo prepričanje »Jaz vem najboljše zase« in podprle zavedanje svoje duše, da smo na pravem mestu, v pravem času in pri tem nismo same.

Kako sprejemam spremembe? S čim ustavljam življenje znotraj sebe? Je moja trma način vztrajanja ali se z njo sabotiram? Se čutim podprta?
Kaj si boš zaželela?
KAKO BO POTEKALO NAŠE DELO?

Naše delo bo vključevalo različne psihoterapevtske tehnike, pogovorne kroge, telesne in gibalne tehnike, delo z elementi narave. Vključevali bomo elemente energetske psihologije in šamanizma. Prepletale bomo individualno delo s skupinskim delom; v parih, manjših skupinah ali v celi skupini. Pri delu bomo sledili tako tvojemu individualnemu procesu, kot procesu skupine. Tako boš prejela tisto, kar najbolj potrebuješ zase.

KAJ BOŠ PREJELA?

- vzpostavila boš LJUBEČ odnos do telesa; vanj boš s sprejemanjem in novim razumevanjem ponovno umestila osebno zgodovino

- prepoznala boš omejujoča prepričanja in predstave, ki blokirajo veselje, zagon in zaupanje

- naučila se boš zaznavati in slediti svojim občutjem in prepoznavati razliko med starimi izkušnjami in sporočili intuicije

- naučila se boš odgovorno varovati svoje srce; prepoznala boš svoje potrebe in želje in iz njih JASNO delovala

- TOGEGA kritika znotraj sebe boš preoblikovala v jasnega in podpornega svetovalca (ki dovoljuje napake !!)

Termin

25. - 29. 8. 2017

Lokacija

Vojsko nad Idrijo

Cena

350 EUR (možno plačilo na obroke)

V ceno so vključeni stroški bivanja, prehrana, material za izvedbo programa in sama izvedba programa.

Prijave in več informacij

Prijave so možne do 20. 8. 2017.

Preko elektronskega naslova: intenziv.za.zenske@gmail.com

ali na telefon 040 804 992 (Sara) in 040 604 964 (Kristina)

Z VAMI BOVA
Kristina Kosmač

Po izobrazbi sem specializantka psihodinamske psihoterapije. Večji del svojega življenja odkrivam njegovo lepoto v preprostih stvareh in poteh ter pristnih stikih z ljudmi - vse to me odpira za polnejše čutenje življenja in sebe. Intergacija psihoterapevtskega dela z vedenji o življenju, ki sem jih izkusila preko različnih delavnic, mi je v veliko veselje in čutim, da je to nekaj, kar želim (pre)dajati naprej. Del sebe sem našla tudi v krogih žensk, kjer se počutim Doma. Prav med ženskami so v meni začeli odpirati viri ženske modrosti, ki jo vsaka od nas nosi v sebi. Zato verjamem v ustvarjanje prostora, kjer se ženske počutimo varne, razumljene, slišane, podprte in lahko v svojem ritmu spet obudimo svoje čute in vedno znova najdemo poti do sebe - tako da se prepustimo in zaupamo, da zmoremo in nam pripada, da živimo v skladu z ritmom svojega srca izpolnjeno in resnično živo. Predvsem pa, da vemo, da nismo same - ker imamo Sebe.

Več o meni si lahko preberete tukaj.

Sara Štefančič

Svoje otroštvo in mladost sem preživela v majhni vasici, obdana naravo. V času študija sem se preselila v mesto in pridobila naziv socialne delavke in spec. psihodinamske psihoterapije. Danes z družino ponovno živim na vasi, obdana z gozdovi. Vsak dan znova občutim, kako podporno okolje je narava. Ne dopušča nam, da bi zašli daleč proč od sebe.

Pripadnost, ki sem jo kot otrok tako z lahkoto našla v naravi, danes čutim tudi v varnih krogih žensk, ki so dovolj podporni, da ima moje srce dovolj prostora in svobode. Zavedam se, da je ženska skupnost prostor, kjer nam je omogočeno raziskovanje, prepoznavanje in zdravljenje naše ženske narave. Prinaša priložnost za prepoznavanje prepričanj, vrednot, miselnih procesov in ran v sprejemanju svojih teles, ki smo jih prevzele tekom rasti. Srečamo se z lastno družinsko dediščino 'ženskega', s kolektivno ranjeno ženskostjo, s vsemi družbenimi idejami in konstrukti na to temo. Del tega je subtilno zapisan v vsaki od nas in ženska skupnost, ki se združi s to namero, daje posameznici dodatno moč in podporo za zdravljenje teh ran. Tega ne moremo najti v družbi moškega, to lahko najdemo v sebi in druga pri drugi.

Zato vas z ljubeznijo do življenja, ki ga nosimo v sebi, vabim na naše skupno raziskovanje.

V psihoterapevtskem delu zavestno uporabljam elemente telesnih tehnik, energetske psihologije in šamanizma. Trenutno sem v izobraževalnem procesu integrativnega energetskega modela Dynamic energetic healing v Londonu. Več o meni si lahko preberete tukaj.

“Toda čeprav so vas slabe odločitve, ki ste jih sprejeli, speljale s poti - predaleč od tistega, kar potrebujete - ne izgubite upanja, kajti v duši je mehanizem, ki vodi domov. Vsi lahko najdemo pot nazaj.” // Clarissa Pinkola Estes
Dobrodošle, da skupaj prehodimo del te poti.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.