Loading

De Schoolweetjes Nummer 34 || 30 april 2021

Meivakantie

Voor de leerlingen is vandaag de eerste dag van de meivakantie. Als team hebben we vandaag een studiedag en zijn we bezig met onderwerpen als de formatie voor het nieuwe schooljaar, vullen wij de jaarplanning samen in en bespreken we onze plannen voor 2021-2022. Daarna begint ook voor ons de vakantie.

Kind op maandag

Wat krijg ik nou?

Met Pinksteren ontvangen de leerlingen van Jezus de heilige Geest. Misschien begrijpen ze zelf niet precies wat er gebeurt, en ook de mensen in Jeruzalem vragen zich af wat er aan de hand is. Maar het is onmiskenbaar: Gods kracht werkt in de mensen. De leerlingen vormen met elkaar een kring waarin ze alles delen. Er gebeuren wonderlijke dingen, zoals een verlamde man die weer kan lopen. Er wordt gelezen uit: Handelingen 2: 1-13 en 41-47 en 3: 1-10.

De kleuters horen over het Pinksterfeest. 

Zending

U heeft van ons nog 2 zendingsbedragen tegoed, het bedrag van 16- en van 22 april. De bedragen zijn € 27,90 en € 32,87. Alle gevers heel hartelijk dank! Wij gebruiken deze bedragen voor ons Plan kind.

Koningsspelen

Precies een week geleden hebben we op onze school de Koningsspelen gehouden. Dit jaar vanwege de Corona-regels wel anders dan in voorgaande jaren. Gelukkig speelde het weer mee. Een heerlijk zonnetje maakte het dat we fijn naar buiten konden.

Klimmen en balanceren in het speellokaal en ouderwets spiekerp.... in de hal.
Oud Hollandse spelletjes in de klas en in de hal.
We konden ook naar buiten om allerlei spelletjes te doen.
Iedereen deed geweldig mee. Geen hulp van ouders. Hulde aan leerlingen en team dat ze er in geslaagd zijn er een leuke dag van te maken.

Promotiefilmpje

Na de meivakantie gaan we samen met onze oud-leerling Merten een leuke promotiefilm van ongeveer twee minuten maken. Merten volgt een filmopleiding in Amsterdam. We hebben natuurlijk onze website en De Schoolweetjes. Door een korte film willen we nieuwe ouders een nog beter beeld van onze school geven. Uiteraard houden we ons aan de AVG voorschriften en worden de ouders hierover nog benaderd.

2019-2020 Herinneringen

Niet een film maar wel een video van foto's die veel herinneringen oproepen. In deze meivakantie misschien een mooi moment om samen met de kinderen herinneringen op te halen aan het vorige schooljaar.

Cijferspeurtocht

Woensdag hebben we in groep 2 een cijferspeurtocht gehouden. Eerst zelf 12 getallen opschrijven en dan lekker buiten op zoek naar alle cijfers op je blaadje. Er werd super fanatiek gezocht!

Toneellezen

Met dit mooie weer ging groep 6 heerlijk Toneellezen op het plein.

Ouderbijdrage

Binnenkort (op 3 mei a.s.) wordt de jaarlijkse ouderbijdrage via de machtiging van uw rekening afgeschreven. Het bedrag is 20 euro per leerling. Als uw zoon of dochter later in het schooljaar is begonnen, heeft u daarvoor al een factuur ontvangen. Echt grote uitgaven hebben we dit jaar niet gehad. Toch willen we graag de bijdrage innen om een reserve op te bouwen. En ook omdat we dit jaar weer geen Fancy Fair kunnen organiseren om inkomsten te genereren. Verder zien we dat een bijdrage aan het Groene Schoolplein helpt om onze plannen goed te kunnen uitvoeren.

Buongiorno vita

"Buongiorno vita, che mi stai aspettando". "Goedemorgen leven, je wacht op me". Het nummer "Buongiorno Vita" van Ultimo is deze week in Italië uitgebracht. Wat een prachtige zin om elke ochtend de dag mee te beginnen. Dat wens je toch iedereen toe. En als daar dan ook nog de liefde bij komt kijken, ach, dan kan je dag niet meer stuk. Heel veel luister- en kijkplezier met dit echt Italiaanse nummer. En hou het vast: Buongiorno Vita!!

Tegeltjeswijsheid

Quindi non essere delusa. Da te stessa, questo mai. Perché anche il mare si riposa. E quando è calmo che godrai

Dus wees niet teleurgesteld door jezelf, dat nooit. Want zelfs de zee rust. En als er rust is, mag je daarvan genieten. Ultimo, Italiaans zanger en componist (geboren in 1996) laat ons genieten.

Tot slot

Als er rust is, mag u genieten. We hebben twee weken meivakantie. Hopelijk wordt het weer wat beter en kunt u ook buiten genieten van de vrije dagen. We wensen u en jullie allen een fijne vakantie toe. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Igorovsyannykov - "Radio old and vintage" • Bokskapet - "Video production video movie" • 20 euro Polishangel •Jessica Kwok - "Scenery of a calm sea" en Prinses Marijkeschool.