Loading

Corona Nieuwsbrief 13 1 april 2020

Langer dicht...

We hadden het al verwacht, maar gisteravond is het ook officieel aangegeven vanuit de overheid: Alle scholen blijven dicht tot en met 28 april. Aangezien deze datum in de meivakantie valt, starten de scholen (zoals het er nu naar uit ziet) weer op maandag 11 mei.

Deze week gaan we intern overleggen of we de organisatie van ons onderwijs aan moeten passen en op welke manier. Deze aanpassingen passeren we op de afgenomen enquête onder ouders, vragenlijsten die afgenomen zijn onder groepsleerkrachten en zaken die we halen uit de gesprekken die we via beeldbellen / contact met leerlingen halen.

Hebt u vragen, opmerkingen en/of tips: Schroom niet om deze te stellen. Ook de komende periode blijven we inzetten op verbondenheid en communicatie!

Maak er een goede dag van vandaag!

Robbert en Roel.

Dagopening:

“ Koppie erbij “

Wist je dat als je één ding tegelijk doet, je je daar beter op kunt concentreren? Je hersenen kunnen maar één ding tegelijk. Echt waar! Misschien lukt het jou wel om toch twee dingen tegelijk te doen, maar dan gebeuren ze meestal alle twee niet zo goed. Als je een ding tegelijk doet, krijgt het al je aandacht en doe je het met zorg. Probeer eens een ding tegelijk te doen en alleen daar aan te denken. Als je fietst. Hou je je gedachten bij het verkeer.

Als je leest, denk je aan het mooie verhaal. Als je kletst met een vriend(in) dan luister je. Laat je hersenen met een ding tegelijk bezig zijn. Lukt dat bij jou? Probeer

het ook eens bij schoolwerk! ( is niet makkelijk hoor !)

Beweegchallenge

Van juf Marlou

Ga jij voor brons, zilver of goud?

Grej of the day:

Wolfgang Amadeus Mozart

De oplossing van gisteren was het muzikale wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Meer info onder de button hieronder:

En de 'Grej of the day' voor morgen:

Een mysterieuze vraag.... een mysterieuze vorm... Wat is de oplossing voor morgen?

Zelf een 'Grej' maken?

Dat kan! Maak een korte powerpoint die je begint met een raadsel. Daarna maak je in ongeveer 6/7 sheets een korte presentatie over je onderwerp. Stuur je 'Grej' naar meester Robbert via mail!

Feestje!

Vandaag viert Kees zijn verjaardag. Kees; van harte gefeliciteerd met je 10 verjaardag! Wil je hem een berichtje sturen? Dat kan! Zijn mailadres is kees.v@es-iktleerling.nl.

Biebnieuws:

Heracles heeft een Doeboekje gemaakt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar om wat vermaak en plezier te brengen in deze bizarre tijd.

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with an image by Rob King - "untitled image"