Loading

JAKKIN WISS Författare

Mitt namn är Jakkin Wiss. En författare och drömmare. Jag skriver sagor som jag vill läsa. Komedi som jag vill skratta åt och om äventyr jag vill uppleva... i de flesta fall. ;) Här kan du läsa om mina böcker, mina kommande projekt och ta dig vidare till någon annan del av mitt liv om du är nyfiken på det. Välkommen!

SAGAN OM DAGRONIEN

"Flickans namn var Ann ..."

Så börjar sagan om Dagronien.

Ann är en sju år gammal flicka som längtar efter äventyren hon läst om i sagorna, i sin mors bokhandel.När hon stöter på en mycket underlig man uppe på taket där hon vanligtvis gömmer sig, så kastas hon in i mer äventyr än hon vågat hoppas på.

Detta är första delen i Sagan om Dagronien. Här får vi träffa Ann för första gången och hon tar med oss på ett otroligt äventyr in i det spännande landet Dagronien. Denna bok riktar sig till de flesta som gillar äventyrssagor, men kan även med fördel användas som högläsningsbok eller första riktiga boken.

Det kommer att bli nio delar i Sagan om Dagronien där vi får följa Ann och se henne växa upp tillsammans med sina vänner.

SAGAN OM DAGRONIEN

Del två i Sagan om Dagronien

Någonting märkligt händer i det vilda landet Dagronien. Otäcka nyheter når Ann och Rickard som i all hast tar sig tillbaka till detta drakarnas rike.

Men Gideon är försvunnen, och på Skuggornas ö ser Marcus sina forna landsmän fly från Tirz för att segla iväg över havet.

I Nifelheim, isjättarnas rike, rustas det för krig och när deras tunga fötter når Akranes slott tvingas hela Dagronien gå ihop för att stoppa detta hot från forna dagar.

Samtidigt gör Ann och hennes vänner allt i sin makt för att hålla sig säkra. Men allt går inte alltid som man vill…

"En av Sveriges roligaste böcker någonsin!"

Spårvagnschauffören Benjamin hade haft en riktigt dålig dag. Den hade dock inte börjat speciellt dåligt; ingen hade försökt mörda honom, inget kaffe hade tagit genvägen förbi hans skrev på väg ner mot marken och varken hans intellekt eller undermedvetande hade begått någon form av högförräderi mot honom på hela dagen.

Kort sagt, den hade varit i stort sett som vilken dag som helst; helt normal och underbart förutsägbar.

Kokosnötter! Hon skrek åt mig om kokosnötter!

Om han tänkte efter hade det faktiskt varit en ganska bra dag ändå. Det var egentligen kvällen som varit problematisk.

Nu, mitt i natten, stod han helt stilla i köket en stund. Någon, eller något, satt i soffan i hans vardagsrum, det var han säker på. Han gjorde ett försök att lugna sin skakande hand för att inte skvalpa ut kaffet ur glaset. En komplicerad känsla av förebådande fasa slog honom som en kall, självdöd marulk i ansiktet.

Vad var det egentligen han hade kört på med spårvagnen, och vart var den förbannade lien nu när han kunde behöva den?

…och varför i helvete luktade det lök?

Benjamin är namnet på en svenskproducerad fantasykomedi som fått bejublad reaktioner av alla som hört och läst ur den! Benjamin är skriven i Norrköping och Göteborg av de två artisterna Toby Johansson & Jakkin Wiss.

Om Jakkin Wiss

Jakkin föddes i Skoghall på Hammarö i hjärtat av Värmland. 1980 var året och många steg har gåtts sedan dess. Jobbet som cirkusartist har givetvis öppnat vägarna runt jorden men Jakkin har även bott i Norge, Irland och på Island under längre perioder av sitt liv. Just nu är han bosatt i vackra Herrljunga med sin fyrfota pälsprinsessa Dina. Får, kaniner och höns finns också på deras gård som ligger mitt i skogen.

Där i skuggan av de stora träden skrivs de nya böckerna. Där bland spännande historia som sträcker sig till stenåldern finns inspirationen. Den finner han också bland sina vänner, Ann, Toby och Anton som även de är cirkusartister och tränar dagligen på gården. De har även fått låna ut sina namn och en del av sina egenskaper till karaktärer i Jakkins böcker.

Där är han lycklig.

KONTAKTA JAKKIN WISS

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.