Loading

Wij zoeken een HBO ICT pionier die een betekenisvolle bijdrage wil leveren aan de maatschappij

Geef een boost aan de ontwikkeling van je vaardigheden als expert en in je persoonlijke ontwikkeling

Wie zijn wij?

Education Warehouse (hierna EduW) is een innovatief leerwerkbedrijf waar we een grote database bouwen met leer- en ontwikkelideeën. Deze data is open source, dus vrij toegankelijk voor iedereen. Over wat voor informatie hebben we het dan? Het kan een initiatief zijn van een basisschooljuf die een effectieve methodiek heeft voor het ontwikkelen van vaardigheden. Het kan ook een slim plan zijn van een conciërge die via een serious game de scholieren in beweging krijgt om de kantine schoon te maken in een paar minuten. Of het kan een razend praktische aanpak zijn voor het bouwen van een app, bedacht door een slimmerikje van 12. Wij zien leren dus als iets van iedereen; iets wat je ook je hele leven lang blijft doen.

Momenteel zitten we in de opstartfase van het leerwerkbedrijf. Dat betekent dat MBO & HBO ICT-studenten bezig zijn met het bouwen van de 'achterkant'. Voor het bouwen en ontwikkelen van het backend zijn we op zoek naar een ICT-expert in de dop die ons helpt met slimme en effectieve oplossingen.

Stage maar dan anders...

Wat ga je doen en wat verwachten we van je?

Je helpt mee bij het bouwen en onderhouden van webapplicaties en microservices. Microservices klinken je als muziek in de oren. Het lijkt je leuk om met ons te onderzoeken wat voor impact dit heeft, bijvoorbeeld voor beheer, ontwikkeling, hosting en schaling. De servers draaien ubuntu linux, rabbitmq, nginx en python3. De frontend praat met de backend via graphql. Ervaring is een pre, maar zeker niet vereist.

Je hebt een open en nieuwsgierige houding, daagt je brein uit tot meer en je hebt veel lol in programmeren. Ervaring met python is niet vereist maar wel gewenst; dit is de taal waarin nagenoeg alles wordt geschreven. Je hebt affiniteit met scripting talen en (relationele) databases. Verwacht voorlopig geen grote complexe database-implementaties of document gebaseerde databases. SQlite3 en Postgresql zijn de norm. Verder maak je kennis met meerdere vestigingen van ons land en werk je daar samen met andere studenten

Jouw plek in onze cultuur?

Je mindset is 'alles kan, en als het niet kan, kan het anders'. Dat hoort ook een beetje bij de start up-cultuur die we hebben. Het is dus niet snel te ingewikkeld of onmogelijk ;-) want je vindt het leuk om mee te denken en problemen op te lossen. We houden regelmatig whiteboard- en scrumsessies, en verwachten dat je actief meedoet. Verder is er wekelijks aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat bezig met het ontwikkelen van je kwaliteiten en vaardigheden; ook leren we je te reflecteren op je werk en je gedrag.

Wat neem je mee?

Werken en stage lopen bij Education Warehouse vraagt dus om een bepaalde mentaliteit. Je komt goed tot je recht bij EduW als je je in onderstaande kwaliteiten en vaardigheden herkent:

" Nieuwsgierig en enthousiast: je wilt het naadje van de kous weten en stapt makkelijk op anderen af.

" Creatief: je initieert originele concepten, zowel online als offline. Je vindt het ook leuk om oplossingen of andere scenario's te bedenken.

" Zelfstandig, proactief: je bent graag in beweging en haalt zelf je informatie op. Problemen los je het liefst zelf op; hulp vraag je zodra je dat nodig vindt.

" Helicopterview: je brengt je werk in kaart en overziet waar je staat en waar je naartoe wilt.

" Communicatief: je bent helder en duidelijk, en vraagt ook om feedback.

" Praktisch & beeldend denkvermogen: je ziet voor je hoe jouw plan tot leven komt als er straks andere studenten mee aan de slag gaan in de uitvoering.

" Resultaatgericht: jouw plan dient een helder doel. Je bent in staat om daar gericht naartoe te werken.

Wat wij je bieden...

Een onvergetelijke tijd! En natuurlijk een inspirerend en leerzaam project waarin je veel ruimte krijgt voor je eigen plan en ideeën. We hebben een toffe werkplek in Assen, tien minuten vanaf het station. De stagevergoeding word tin gezamenlijk overleg vastgesteld.

Gewenste stageperiode: 20 weken, start februari of september 2019.

Contact info: marcel@educationwarehouse of remco@educationwarehouse

Created By
Marcel Derksen
Appreciate