Loading

Kaboom! Hållbar besöksnäring i Väst, hösten 2021

Tillsammans för ställen och stunder

Hösten 2021 erbjuder Hållbar besöksnäring i Väst ett potpurri av aktiviteter för att boosta dig som är företagare eller i annan form bedriver verksamhet inom besöksnäringen.

Måndagspeppen

Varje måndag med start 6 september. Måndagspeppen är ett sätt att kickstarta varje vecka med en inspirerande coachning först i helgrupp och därefter i mindre grupper. En unik möjlighet till gratis energiboost varje måndag 09.00.

Samma länk varje vecka och man deltar precis så många gånger man kan och vill. Vi kickar igång varje vecka med en timmas reflektion och möjlighet att analysera tidigare vecka och dra upp riktlinjerna för kommande dagar. Måndagspeppen ger möjlighet till egen reflektion samtidigt som du träffar andra deltagare i projektet.

Satsningen görs tillsammans med SUMO Business Development AB.

Anmäl dig till Måndagspeppen, klicka här!

Börja måndagen med en energiboozt!

Kick off för höstens aktiviteter

22 september kl 13.15 laddar vi eftermiddagen med konstruktiv inspiration och konkret information. Ni får bland annat träffa Lena Mossberg som tar oss med in i upplevelserummet och inspirerar till att skapa upplevelser från ok till WOW. Lena Mossberg är professor vid Göteborgs universitet. Vi vågar nog sticka ut hakan och påstå att det hon inte vet om turism och besöksnäring inte är värt att veta. Hon har bland annat skrivit boken Att skapa upplevelser: från ok till wow.

Under hösten kommer du som företagare i Hållbar besöksnäring i Väst att erbjudas gruppcoaching genom Sumo Business Development AB. Anna Sanderoth Vilkas ge oss en introduktion till coachingen och hur den kommer att genomföras.

Förutom detta presenterar vi ytterligare aktiviteter som du som företagare inom besöksnäringen kan ta del av för att boosta din verksamhet under hösten.

Välkommen till en eftermiddag tillsammans för ställen och stunder.

Anmäl dig till Kick off den 22 september här

Gruppcoachning

med Sumo Business Development AB

Äntligen dags att dra igång gruppcoachningen för att fördjupa dina insikter, höja din förmåga och boozta din energi som företagare.

Coachningen löper till och med hösten 2022. Anmälan med tider för planerade coachningstillfällen skickas ut inom kort. För att du ska kunna delta utan att det stör din verksamhet kan du själv välja en av de tjugo tider som erbjuds.

Totalt under coachningsprocessen erbjuds du sex tillfällen ’a ca tre timmar. Coachningen sker under vecka 39-40 samt 45-46 under hösten. Vårens veckor startar vecka 4-5 2022.

På grund av covid genomförs coachningen digitalt, men blir det lättnader i restriktionerna hoppas vi även kunna genomföra träffar fysiskt.

Ta tillfälle i akt att vara med i en satsning som tar er verksamhet och er själva framåt. Tillsammans skapar vi otroliga besöksmål och sätter Fyrbodal på kartan både för ”hemester” och internationella gäster!

Tema cykelturism

Eftermiddagarna den 11 och 12 oktober kommer vi tillsammans med Michael Koucky fördjupa oss i cykelturism, som attraherar allt fler. Hemestrandet och naturturism ökar och fler väljer att resa för att cykla och vandra. Ändrade resmönster kräver nya grepp av oss som researrangörer.

I samband med inspirationsföreläsningen får vi ta del av hur ett par kommuner i vår region har arbetat med cykelturism för att attrahera besökare.

Michael Koucky är mobilitetskonsulten som inspirerar och är laddad med kunskap om hållbart resande. Du får riktigt bra tips på hur du som företagare kan ta tillvara de nya möjligheter som cykelturismen skapar.

Mer information kommer, men du kan anmäla dig redan nu, klicka här.

Lokal Workshop cykelturism

För att ni tillsammans med er kommun ska kunna jobba vidare och konkretisera den inspiration som ni fått från föreläsningarna den 11 och 12 oktober kommer vi att under vecka 42 att genomföra lokala workshops på temat cykelturism och vandring ute i kommunerna. Träffen anordnas av kommunerna och er näringslivsutvecklare/besöksnäringsutvecklare. I skrivande stund är det inte bestämt om kommunerna samkör i vissa delar av vår region eller om det blir kommunvis. Mer information kommer!

Inspirationsföreläsning med Jerry Engström

9 december kl 13-15 är det informationsföreläsning med Jerry Engström, entreprenör och VD på friluftsbyn.

Jerry är Sveriges mest anlitade föreläsare inom turism. Han tar med oss på en resa inom destinationsutveckling, platsmarknadsföring och hållbar tillväxt. Med erfarenheter från Unilever, Fjällräven, Höga kusten och FriluftsByn delar han med sig av erfarenheter, lärdomar, misstag och annat smått och gott. Helt klart en föreläsning man inte vill missa!

Jerry Engström

Hållbar besöksnäring i Väst möter Fenixz – Kunskap för ställen och stunder

Unik möjlighet till kompetensutveckling inom besöksnäringen

Vare sig behovet av förändring beror på tuffa utmaningar och en osäker framtid, eller av nyfikenhet och lustfylld ambition, så är ny kunskap den gyllene nyckeln för dig som vill förändra och utvecklas. Det gäller både för dig som enskild människa och när du driver ett företag. Det här är en satsning som ger dig som företagare verktyg att skapa hållbara och konkurrenskraftiga företag samt destinationer. Tillsammans erbjuder vi utbildning och kompetensutveckling för ställen och stunder.

Klicka här för att läsa mer och se vilka utbildningar som erbjuds.

Dessutom arrangerar Turistrådet Västsverige seminarier och aktiviteter under hösten. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Tillsammans.

Det är själva grejen med satsningen ”ställen och stunder” som handlar om att utveckla en hållbar besöksnäring i väst.

När vi säger väst menar vi i första hand Fyrbodal. Alltså de fjorton kommunerna i norra Bohuslän, Dalsland inklusive Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Tanken med ”Tillsammans för ställen och stunder” är att hjälpa dig som driver verksamhet med utveckling och utbildning.

Läs mer om Tillsammans för stunder och ställen - Hållbar besöksnäring i Väst.

Digital broschyr om satsningen, klicka här.

Hållbar besöksnäring i Väst, en satsning i regi av Fyrbodals kommunalförbund

Finansieras av