The Muddies & Pinstripe 11.2. @Lutakko

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry haluaa tarjota ilmaiskeikkoja jäseniensä lisäksi myös muillekin. Niinpä lauantai-iltana liikkellä olleet ihmiset saivat selkeästi alle katukauppahinnan mojovan piristysruiskeen rock'n'rollia, kun Lutakon baarin lavan ottivat haltuun The Muddies sekä Pinstripe.

Bändit, jotka muuten ovat keskisuomalaisia ja jakavat saman treeniksen, saapuivat iltapäivällä Lutakkoon kuin kotiinsa. Tuttuja tyyppejä ja tuttu paikka, esimerkiksi The Muddiesin tarroja on Lutakon seinillä vähän siellä sun täällä mm. bäkkärillä. Kamat kasattiin vauhdikkaasti pienelle lavalle huulen heiton lomassa. Ruuaksi bändille taiottiin hieman erikoisempaa herkkua, nimittäin bataattilaatikkoa. Kiitos tästä kuuluu naapurikaupan tarjoukselle (1€/kg tai jotain sen suuntaista!). Kerrankin myös bändit toivat omia herkkuja myös Lutakon väen kanssa jaettavaksi. Eräällä bändin jäsenellä oli nimittäin syntymäpäivä ja suklaakakkua oli esillä kaikille halukkaille. Illan valmisteluita touhutessa jäi kuitenkin epäselväksi kenen merkkipäivä oli kyseessä. En edes muista kummasta bändistä henkilö oli. Tai olikohan se edes syntymäpäivä. No, kakkua kuitenkin oli - ja törkeän hyvää sellaista.

Liituraitaa lavalla.

Lämmittelybändinä toiminut Pinstripe starttasi keikkansa kun kello löi yhdeksää. Rock'n'rollin ilosanoma ja ilmainen sisäänpääsy oli saanut paikalle ihan mukavan määrän ihmisiä. Tunnelma, kuten melkeinpä aina baarin puolen keikoilla, oli sopivan intiimi. Vajaan tunnin mittainen setti jätti kaipaaamaan lisää, mutta iltahan oli vasta puolessa välissä.

The Muddies

Kuten jo todettua, The Muddies on vieraillut Lutakossa enemmän kuin kerran, vaikka allekirjoittanut ei aiemmin kyseistä laulu- ja soitinyhtyettä olekaan nähnyt. Ensimmäinen kerta ei jättänyt kylmäksi vaan ukkojen paahtaminen lavalla muistutti miten hienolta vanha kunnon rock'n'roll kuulostaa livenä.

"Kvartetin esikoislevy on hieno esimerkki siitä, että rokkia kannattaa ja pitää edelleen soittaa." Keskisuomalainen 22.2.2016
Ja rokki soi!

Viimeisten pelliniskujen vaimennuttua ja kun viimeiset tyhjät tuopit oli kerätty pöydästä ja tiskattu, piti kaivella lisää kyseisen bändin musiikkia kuultavaksi. Spotifysta löytyy viime vuonna julkaistu pitkäsoitto First Blood, joka tarjoaa tiukkoja rock-rykäisyjä joiden keskipituus jää alta kolmen minuutin. Keskisuomalainen-lehti kirjoitti levystä positiivisen arvostelun sen julkaisun aikoihin. Vaikka levy on tehty tosissaan ja hyvin, on pilke pidetty silmäkulmassa, sillä tietyt biisin nimet, kuten Don't Touch Your Dick with the Chili Hands, tuovat hymyn huulille. Eiköhän näitä ukkoja tulla vielä jatkossakin näkemään Lutakossa.

Tyyliä rummuissa asti.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.