Loading

Happy Holiday Tips Nieuwsbrief DD Driving Events Juli 2018

De tijd vliegt, op de kalender is te lezen dat het alweer juli is. Hoog tijd voor een update want er is van alles gebeurd de afgelopen maanden en er staat nog van alles gepland voor de tweede helft van 2018. In deze nieuwsbrief een verslag van onze Destination Unknown trip. Die formule was ook voor ons nieuw en spannend en wij vonden deze editie bijzonder geslaagd. Dus we hebben zeker plannen om dit vaker te gaan doen. Dat is echter voor later, dit jaar hebben nog een aantal reizen op het programma staan. In deze nieuwsbrief een overzicht van de aankomende events. En nu voor velen de vakantie voor de deur staat, hebben we een paar leuke tips voor onderweg. Fijne vakantie!

Dolf en Anita Dekking

Koffiestop Destination Unknown

DESTINATION UNKNOWN

Een reis boeken zonder de bestemming te weten, dat leek ons een spannend uitgangspunt voor een nieuw event. Met die gedachte zetten we dit jaar voor het eerst de trip Destination Unknown op de agenda. Een formule die aansloeg want het was binnen een dag volgeboekt. We moesten stiekem op pad. Het enige wat we prijs gaven in het begin was het aantal kilometers die gereden moesten worden naar de startlocatie. Daarna werden er foto's en hints gegeven die nog genoeg te gokken en puzzelen gaven. De rook sloeg regelmatig van de groepsapp af en bestemmingen zoals Kroatië, Italië, Bulgarije en Spanje kwamen regelmatig voorbij. Het verkeersbord met de 'beren' erop was voor een aantal wel de duidelijkste want toen kwamen de eerste gokjes in de goede richting binnen. Maar pas 3 dagen van te voren werd de startlocatie bekend gemaakt en kon iedereen zijn spullen pakken en de auto inspringen. Want er moest 1300 km gereden worden.

AANRIJDEN NAAR DE DESTINATION UNKNOWN

De startlocatie was bij een mooi hotel in Santander, aan de kust van Noord Spanje. De deelnemers konden met elkaar kennismaken tijdens de ontvangstborrel en diner. En de ochtend daarop startte de reis dan eindelijk. Er werd gereden door de prachtige Picos de Europa, langs de spectaculaire kust van Noord Spanje, er werd geslapen in een Parador, gegeten bij superleuke lokale lunchlocaties waar zelfs de stroomvoorziening nog wel n dingetje was. Santiago de compostella werd bezocht en op de laatste dag werd er nog een route door een prachtig natuurpark in Portugal gereden. Iedere avond kregen de deelnemers pas de nieuwe route voor de volgende dag dus ook tijdens de reis bleef de eindbestemming van de 'destination unknown' een verrassing. Dit werd uiteindelijk Vigo, een kustplaats tegen de grens van Portugal aan. Dit werd gevierd en uitgeproost met een poolparty, diner en afterparty en de dag erna ging ieder op eigen gelegenheid zijn reis voortzetten of richting huis. Wij kijken terug op een zeer geslaagd event en bij interesse willen we dit zeker nog een keer gaan doen. Natuurlijk naar een nieuwe Destination Unknown!

DOLF DEKKING IN DE MEDIA

De afgelopen maanden was Dolf Dekking volop in de media op zowel radio, televisie en veel automagazines. Dolf was tweemaal te gast bij de BNR Autoshow en de eerste uitzending stond in het teken van de Nürburgring, het beroemde circuit in de Duitse Eifel. Dolf heeft al honderden rijtrainingen gegeven op die spectaculaire baan waardoor hij als geen ander kan vertellen over de aantrekkingskracht van deze 'Groene Hel'. De tweede uitzending stond de BNR Autoshow in het teken van 70 jaar Porsche, een merk waaraan Dolf Dekking nauw verbonden is. Maar waar komt die binding voor dit prachtige merk eigenlijk vandaan bij Dolf? Kijk en luister hier die uitzending terug.

RTL AUTOWERELD

In het tv programma RTL Autowereld ging presentator Andreas Pol samen met Dolf Dekking op pad met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS. Zo'n auto met 700 pk en enkel achterwielaandrijving vraagt vaardigheid en begeleiding! Getuige het enthousiasme van de presentator lukte dat Dolf prima. Kijk hier het hele item terug en zet de speakers vol open om te genieten van het magistrale uitlaatgeluid van dit monster.

NAVIGEREN IN HET BUITENLAND

De komst van de navigatiesystemen heeft voor heel wat rust gezorgd in de auto tijdens de vakantie. Geen gedoe meer met lastig uit te vouwen kaarten, gewoon een meneer of mevrouw die vanuit het dashboard zegt welke kant je op moet. Kan niet fout, zou je zeggen. Beslist, mits je navigatie voorzien is van de meest recente kaarten. Anders kun je verrast worden door een nieuwe wegsituatie waar ook de navigatie geen antwoord op weet. En om op de juiste bestemming aan te komen, moet de bestemming wel juist worden ingevoerd. Want niet alleen in Nederland hebben we meer plaatsen met dezelfde naam, vooral in bijvoorbeeld Frankrijk komt dat vaak voor. Neufchateau bijvoorbeeld zit in tientallen plaats- en locatienamen. De verkeerde kiezen kan honderden kilometers fout rijden tot gevolg hebben. Navigeer in het buitenland daarom liever op postcode. Fout rijden is hierdoor bijna uitgesloten en dat is wel zo'n fijne start voor je vakantie.

ELK VOORDEEL HEEFT ZIJN NADEEL

De vakantie. Lekker naar toe geleefd en dan moet de auto worden ingepakt. Vooral met een gezin blijkt vaak dat er meer mee moet dan er in de bagageruimte past. Gelukkig zijn er oplossingen in de vorm van dakkoffers die zelfs te huur zijn. Dat scheelt weer, want waar laat je zon'n ding de andere weken van het jaar. Er zijn enkele zaken waar je op moet letten bij een dakkoffer. Ten eerste is er een maximale daklast dus zware spullen in de auto, de lichte op het dak. Verder is de auto hoger waardoor bijvoorbeeld parkeergarages niet meer toegankelijk zijn. En een dakkoffer is niet bevorderlijk voor de stroomlijn en kost dus extra brandstof. Volgens cijfers van het Duitse ADAC stijgt het verbruik afhankelijk van de auto zo'n 10 tot 15% waarbij de snelheid een extra grote rol speelt. Misschien toch maar drie paar schoenen mee in plaats van zes...

RIJTIP: OOK IN DE ZOMER KAN HET GLAD ZIJN

Onlangs waarschuwde Rijkswaterstaat er nog voor: gladheid. In juli? Jazeker, want na weken van droogte mengt het water van een eerste regenbui zich met alle rubber en olie die is achtergebleven op het wegdek. Dat vormt een glad laagje dat vooral in bochten verraderlijk kan zijn. Forse regenval spoelt dit allemaal wel weer weg maar het gevaar zit hem dus in die eerste bui na een lange periode zonneschijn. Test de weg even als je gaat rijden en dit geldt uiteraard ook voor als jij of je kinderen lekker met de scooter erop uit gaan.

TOUR DE HOLLAND

TOUR DE HOLLAND

Wil je tijdens de vakantie nog een leuke toertocht rijden, misschien een keer met je vrouw of kind? In de maand augustus rijden we de TOUR DE HOLLAND! Je vergeet soms bijna hoeveel moois Nederland te bieden heeft. Wij mochten de routes uitzetten voor het succesvolle event "Into the Frame" van Porsche Nederland. We raakten hier zelf zo enthousiast van dat we besloten een toertocht uit te zetten voor de zomer door Nederland. Ga mee voor deze verrassende trip die start vanaf de kust en via prachtige dijkroutes naar het Noorden van het land gaat. Via de afsluitdijk 'steken' we over en rijden in Friesland langs een deel van de "Friese elfsteden...". We komen door adembenemende natuurgebieden en hebben een mooie finish richting Oosten van het land. Onderweg kun je natuurlijk prima koffie- en lunchstops verwachten, die in deze trip inclusief zijn, en we lunchen op zondag bij sterrenkok Erik de Mönnink. De route start op vrijdag 17 augustus in Egmond aan Zee. We ontmoeten elkaar hier om 18.00 uur en de trip eindigt op zondagmiddag rond 16.00 uur. We hebben nog een paar plekjes beschikbaar en opgeven kan nog via de email: info@dolfdekking.nl of via de app van Anita Dekking op 06-28529204. Check de website voor meer info: www.dolfdekking.nl/autoreizen/

KEYLESS AUTODIEFSTAL

Steeds meer auto's zijn voorzien van zogenaamde keyless entry waarbij het voldoende is om de sleutel in je zak te hebben. Binnen anderhalve meter springt de auto vanzelf open of anders is de aanraking van de deurgreep voldoende. Superhandig maar helaas zijn deze systemen kinderlijk eenvoudig te hacken door autodieven. Redelijk simpel kunnen zij het signaal van de sleutel onderscheppen en de auto openen of meenemen. Ook als de sleutel gewoon op je keukentafel ligt of in je sleutelkastje hangt. De sleutel bewaren in een metalen blikje schermt het signaal af maar dat is weer onhandig om mee te nemen. Er is nu een mooie oplossing in de vorm van handige tasjes waarin de sleutel wordt afgeschermd maar die gewoon in de broekzak of tas passen. Handig als je op vakantie gaat of wel zo'n gerust idee als de auto enkele weken op de oprit blijft staan. Tasjes zijn te krijgen van o.a. het merk SECPAC.

MOUNTAIN ATTACK

DD DRIVING EVENTS NAJAAR 2018

NOORWEGEN : 3 T/M 9 SEPTEMBER (geen plaatsen meer beschikbaar). Auto foto/videograaf Eric van Vuuren gaat mee voor prachtige opnames tijdens deze reis!!

MOUNTAIN ATTACK : 17 T/M 22 SEPTEMBER ( laatste plaatsen!)

VOGEZEN : 4 T/M 7 OKTOBER ( volgeboekt)

PYRENEEËN : 13 T/M 18 OKTOBER ( nog 5 kamers beschikbaar)

KLAAR VOOR DE AANVAL IN DE MOUNTAIN ATTACK?

Nieuw dit jaar op de DD Driving Events agenda is de Mountain Attack. We hebben een spectaculaire route uitgezet waar je een stel 'golden oldies' uit onze oude Dolomieten reizen kunt verwachten maar ook veel 'nieuwe' routes! Het zijn 4 dagen sportief en geweldig stuurwerk geworden waarin we 20 collen gaan aanvallen en waar je adembenemende uitzichten voorgeschoteld krijgt. We weten nu al dat de naam volgend jaar LXRY Mountain Roads gaat heten want dat dekt de lading meer voor deze reis. De overnachtingen zijn in super 4- en 5 sterren hotels en de diners top! We starten in Sölden bij het designhotel waar ook Daniel Craig en de crew verbleef tijdens de opnames van de "Spectre" James Bond film. Je kunt direct starten met genieten in de prachtige spa of zwembad of (gratis) met de kabelbanen omhoog om plekken van de opnames te bekijken. Lees hier over de James Bond opnames in Sölden.

We starten in Oostenrijk, rijden door naar Italië en Zwitserland, gaan weer terug naar Italië en eindigen weer in Oostenrijk in Seefeld in Tirol in het Astoria resort. Er is nog heel beperkt plek voor deze reis dus wil je nog mee, meldt je dan snel aan. 17 t/m 22 september.

PYRENEEËN

PYRENEEËN

De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. Minder bekend is dat dit imposante bergmassief vele stuurmogelijkheden te bieden heeft. Voor onze autoreizen maar bv. ook voor Pon Porsche Import voor de persintroductie voor de Porsche 911 GT2 RS hebben we prachtige routes in kaart gebracht. Het is een adembenemende omgeving met dito asfalt. De route in deze reis start vanaf Biarritz en gaat via Pamplona, Lourdes en Larrede richting Andorra. We finishen hier in een super-de-luxe 5*****resort. Je zult verrast worden door de geweldige routes en vooral de rust in deze gebieden. Je kunt er echt spectaculair autorijden! En in deze streken is het ook culinair genieten. Plan 12 tot en met 18 oktober dus maar vast in voor een week heerlijk nazomeren vol sportieve uitdagingen, bijzondere plekken, fraaie vergezichten en uitstekende hotels. Nog niet overtuigd? Kijk dan deze video maar eens van autojournalist Werner Budding die samen met Dolf de 911 GT2 RS de sporen geeft op de soms nagenoeg verlaten wegen.

ROADTRIP RIJTRAINING

Tijdens de reizen geeft Dolf Dekking aan de liefhebbers een rijtraining. Je kunt hier op een prachtige manier je auto beter leren kennen en hij geeft je tips en tricks om je driving skills bij te schaven. Pon Porsche Import stelt voor de reizen meestal een Porsche beschikbaar. Dus je kunt ook een proefrit/rijtraining volgen in een Porsche. Heb je een reis geboekt en wil je voor de trip alvast een dag rijtraining volgen? Dat kan uiteraard en je krijgt als deelnemer van een reis een leuk kado extra bij deze training. Voor boeken kun je bellen met Dolf Dekking : 06-55 88 44 84.

DD DRIVING EVENTS WINTERRALLY 3E EDITIE

DD DRIVING EVENTS WINTERRALLY

Ook dit jaar sluiten we ons jaar weer af met een Winterrally. Blok 1 december al vast in je agenda voor deze gezellige dag! De aanvullende informatie volgt in een van de komende nieuwsbrieven.

NIEUWE AGENDA DD DRIVING EVENTS

We zijn al druk bezig met de autoreizen agenda voor 2019. De complete agenda volgt op korte termijn. We kunnen wel alvast verklappen dat je meekunt naar Schotland van 29 april t/m 5 mei en de LXRY Zuid Frankrijk trip (waar we 5 nachten op een geweldig chateau verblijven) is weer van 24 t/m 29 juni. Je kunt vast een optie op plekken krijgen, de verdere informatie volgt binnenkort op de website.

Created By
anita dekking
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.