Loading

Hvordan kommer du inn i domstolenes videomøterom?

Domstolene vil nå bruke fjernmøteteknikk i større grad enn før. Du kan derfor bli invitert til et "virtuelt møterom" for å delta i et fjernmøte (videomøte) med dommeren og andre aktører i saken. Du vil da få en kalenderinnkalling - og kanskje også et brev - med nødvendig informasjon for å delta i videomøtet.

Du kan delta i videomøtet fra hjemmekontoret ditt, om du har en normalt god internettforbindelse og en vanlig bærbar PC eller et nettbrett. Det går også an å komme inn i videomøtet fra mobiltelefonen. Har du tilgang til profesjonelt videokonferanseutstyr, kan du delta via dette. Forskjellige veier inn beskrives nedenfor. Trykk på den som passer for deg.

Før du skal delta i et rettsmøte via fjernmøteteknikk første gang, ber vi om at du tester utstyret du vil koble deg til møtet med. Du må da først gå gjennom oppkoblingsveiledning nedenfor for den måten å ringe til møterommet som er aktuell for deg. Deretter foretar du et testanrop til møteromsadressen test@anywhere.vc. Du får da testet om kamera, mikrofon og høyttaler fungerer. Et godt for å få god lydkvalitet er å bruke headset med mikrofonbøylke. Dette funker mye bedre enn å bruke integrert mikrofon. Møteromsadresse er det samme som "Meeting URl" - et begrep du vil støte på flere ganger i veiledningen. Trykker du på denne direktelinken, kommer du rett til testrommet.

Uansett hvilken metode du bruker for å koble deg til: Du kan ikke gjøre det innenfor Citrix. Bruker du Citrix eller lignende for å koble til servere/jobbnettverk, må du koble til møterommet utenfor denne "jobbtilkoblingen".

Forskjellige veier inn i møtet:

Credits:

Laget med et bilde av Leon Seibert - "untitled image"