Loading

Meandert(h)aal 4 december 2020

We zijn de maand december op een leuke manier begonnen. Sinterklaas kwam vandaag op bezoek in gezelschap van twee roetveegpieten. Om zo'n activiteit verantwoord te kunnen organiseren, moeten er vooraf wel een aantal afspraken met elkaar gemaakt worden. De sintcommissie had het bezoek van Sinterklaas perfect georganiseerd, rekening houdend met alle regels. Het was wel een rustiger feest dan in andere jaren, maar zeker niet minder leuk. De Sint bezocht de groepen 1 t/m 4 en in de overige groepen hadden de leerlingen prachtige surprises voor elkaar gemaakt. Het lukte zelfs om, via Teams, leerlingen die noodgedwongen thuis moesten blijven te betrekken bij de festiviteiten.

Nu de Sint vertrokken is, richten we ons op het kerstfeest. De kerstbomen zijn al opgetuigd in de verschillende groepen en vanaf maandag zal de sfeer bepaald worden door de klanken van prachtige kerstmuziek. Met de leerlingen bereiden we ons voor op de kerstviering. Deze viering is verplaatst naar vrijdagmorgen 18 december. Dat is de laatste ochtend voor de kerstvakantie. Vanaf 8.45 uur wordt er dan in alle groepen kerst gevierd. Helaas kan er geen ontmoetingsmoment met ouders worden georganiseerd. Zo aan het eind van het jaar is zo'n ontmoeting op het plein wel iets dat echt gemist wordt. Hopelijk kunnen we deze momenten in het komende jaar wel weer organiseren. Hoop en verwachting is iets dat bij de tijd van advent past. Hoop en verwachting zijn ook woorden die ervoor zorgen dat we zicht op een betere toekomst houden. Een toekomst waarbij het wonder van Kerst zeker niet mag ontbreken.

Kind op maandag, week 50.

Thema: Hoog bezoek.

Lucas 1: 26-80

Maria krijgt hoog bezoek: De engel Gabriël vertelt haar dat ze een kind zal krijgen. Hij zal Jezus heten en de zoon van de Allerhoogste zijn. Na dit bijzondere bericht gaat Maria op bezoek bij haar tante Elisabet. Elisabet vindt het heel bijzonder dat de moeder van de Heer bij haar op bezoek komt.

Verkeerssituatie.

Het is mooi om te merken dat veel leerlingen met de fiets naar school gaan of met de fiets gebracht en gehaald worden. Bij het uitgaan van de school is het dan ook behoorlijk druk met fietsers die staan te wachten in de buurt van het zebrapad. De afgelopen week heeft die drukte geleid tot gevaarlijke situaties met voorbijrijdende auto's. Om aanrijdingen te voorkomen, vragen wij u om met uw fiets te wachten op de stoep. Er is ruimte genoeg om 1,5 meter van elkaar af te staan en wachten op de stoep draagt bij tot een veiligere verkeerssituatie. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Mooi initiatief.

Een werkgroep van de katholieke kerk Anthonius van Padua, doet een oproep aan alle kinderen in de gemeente Hellendoorn, om in de verlichte kerstbomen die voor de kerk staan , een kerstwens te hangen. Kerstmis is het feest van hoop en licht, maar door Corona is alles anders en zelfs de kerk blijft dicht . Om toch een beetje licht en hoop te geven, lijkt het de werkgroep mooi om de kinderen te vragen een mooie wens, of tekening in één van de bomen voor de kerk te hangen. Dat wordt vast een mooie volle boom!

Vanaf zaterdag staan de bomen voor de kerk.

Agenda.

  • 5 december - Pakjesavond.
  • 6 december - Tweede Advent.
  • 7 december - GMR-vergadering.
  • 10 december - Swim2Play - groep 2 en 8.
  • 17 december - Swim2Play - groep 1 en 7.
  • 18 december - Kerstviering in de klas.

Gefeliciteerd.

Zo gezellig was het.