Loading

De Schoolweetjes Nummer 17 || 11 december 2020

Het Groene schoolplein

We zijn blij dat we nu kunnen starten met de plannen voor het groene schoolplein. Op vrijdagmiddag 18 december en zaterdag 19 december starten we met de voorbereidingen voor de nieuwe entree. Achter de schermen hebben we als werkgroep zeker niet stilgezeten, maar sommige aanpassingen hebben wat meer voeten in de aarde, dan vooraf gedacht. Inmiddels is de vergunning voor het deels verplaatsen van het hek verleend, maar we richten ons nu eerst op de hoofdingang. Hier moeten wat oude elementen (o.a. gemetselde poer) worden verwijderd en er zal wat zand verplaatst worden. Om u een beeld van de nieuwe situatie te geven, is er een schets gemaakt van de vernieuwde entree. De bedoeling is om meer zichtbaarheid te creëren vanaf de weg en een meer groene uitstraling te krijgen. In de kerstvakantie zal het gedeelte bij de hoofdingang en de fietsenstalling bovenbouw voorzien worden van nieuwe bestrating. De fietsenentree wordt nu al volop gebruikt door groep 5 en 6, maar na de vakantie zullen de leerlingen van groep 5 t/m 8 gebruik maken van deze entree. De hoofdingang is dan alleen bedoeld voor ouders, leerlingen die wandelend (of met de auto) naar school komen. Voor nu houden we ons nog wel aan de gemaakte afspraken m.b.t. de verschillende ingangen vanwege Corona.

Verzoek vanuit de buurt

We willen u vragen om bij het wegbrengen en ophalen van uw kinderen rekening te houden met de aanwonenden. Bij het wachten worden soms opritten (onbewust) geblokkeerd en ook spelen niet schoolgaande kinderen soms rond geparkeerde auto's. Wilt u hier alert op zijn, zodat mogelijke beschadigingen kunnen worden voorkomen.

Snoeien

Op dinsdag 8 december werden veel bomen rondom onze school gesnoeid. Al het dode hout werd weggezaagd. Ook een paar bomen die mogelijk gevaar kunnen veroorzaken omdat ze oud waren, zijn geveld. Een hele klus. Deze foto van de hoogwerker laat zien dat het zaagwerk serieus werd aangepakt.

Kerstviering op school

De kerstwandeling die in de kalender staat, gaat niet door, maar dat wist u al. We vieren aankomende donderdag, 17 december, kerst met elkaar in de eigen klas. Niet in het donker, zoals in andere jaren, maar gewoon overdag onder schooltijd. Natuurlijk is het anders, maar we hopen dat de kinderen er net zo van zullen genieten als andere jaren. We zullen allemaal het moment met elkaar missen, gezellig op het plein, met alle kerstlichtjes aan, ouders, kinderen en de leerkrachten van de Marijkeschool bij elkaar. Maar het nieuws van de geboorte van Jezus blijven we vertellen en vooral daar gaat hem om.

Het jaar 2020 loopt ten einde

We hadden niet kunnen denken dat we een uur na het verzenden van de vorige Schoolweetjes het bericht kregen dat een collega positief getest was op de Corona test. Gelukkig hebben we de inval op tijd weten te regelen zodat het voor de groep goed opgelost is. Onze collega gaat maandag weer beginnen. Ze is dan 10 dagen in quarantaine geweest.

Dank aan allen die een leuke reactie hebben gestuurd op onze foto's en het filmpje van Sinterklaas. Fijn dat het zo in de smaak is gevallen. Inmiddels staan alweer bijna een week de kerstbomen in de school. Nog maar een week en dan begint de kerstvakantie.

Kind op maandag

Kom mee naar Betlehem

Jozef twijfelt wat hij moet doen, nu Maria zwanger is terwijl zij nog niet getrouwd zijn. Maar een engel vertelt hem dat het goed is. Jozef blijft bij Maria. Als Jozef en Maria in Betlehem zijn, wordt Jezus geboren. Maria wikkelt hem in doeken en legt hem in een voerbak. Er wordt gelezen uit Matteüs 1: 18-25 en Lucas 2: 1-20.

De kleuters horen 'Jezus wordt geboren' en 'De herders'.

Het schilderij "De aanbidding van de herders" komt uit de jaren 1615-1620 en is dus al 400 jaar oud. De schilder is Abraham Bloemaert (Gorinchem 1566-Utrecht 1651).Het hangt in het Centraal Museum in Utrecht.

Zending

Afgelopen week is er een bedrag van € 39,17 meegenomen door de kinderen. En digitaal is er € 70,-- binnen gekomen. Zo maken we een mooie eindsprint. Geweldig, dank u wel! Wilt u ook doneren? Klik dan op onderstaande knop.

Bomen van hoop

Wij willen u graag de uitnodiging die wij van de werkgroep van de katholieke kerk Anthonius van Padua ontvingen, doorgeven:

Goede morgen, wij, de werkgroep van de kath. kerk Anthonius van Padua, willen een oproepje doen aan alle kinderen in de gemeente Hellendoorn, om in de verlichte kerstbomen die voor de kerk staan , een kerstwens te hangen. Kerstmis is het feest van hoop en licht, maar door Corona blijft de kerk dicht ... Om toch een beetje licht en hoop te geven, leek het ons mooi om de kinderen te vragen een mooie wens, of tekening in de boom te komen hangen. Vanaf 5 december staan de bomen voor de kerk.

Foute kersttruien

Op vrijdagmorgen gaan de teamleden weer gekleed in een foute kersttrui. Wie met ons mee wil doen, wordt van harte uitgenodigd. Maar één ding moet duidelijk zijn: we verplichten tot niets en we willen u niet op kosten jagen want er is al meer dan genoeg overbodigs in deze wereld. Een eigen interpretatie is misschien nog wel leuker! Er zijn vast nog wel slingers of strikken of andere spullen in de doos met oude kerstspullen.

Tegeltjeswijsheid

Elke dag als leerling opstaan

Dirigent Jaap van Zweden's motto van de afgelopen vijf jaar.

Andere Advent

Optreden

Een Heer komt binnen. „Ik ben het“ zegt hij. „Probeer het nog eens“, roepen wij. Hij treedt opnieuw binnen. „Hier ben ik“, zegt hij. „Het is niet veel beter“, zeggen we. Wederom komt hij in de kamer. „Het gaat niet om mij“, zegt hij. „Wat een slecht begin“, roepen we. Nog eens gaat hij de kamer in. „Hallo“, roept hij. Hij zwaait“. „Liever niet“ is onze reactie. Hij probeert het nog eens. „Daar ben ik weer“. „Bijna“ is ons antwoord. Nog één keer gaat hij naar binnen. „De langverwachte“ zegt hij. „Herhaling“ zeggen we met een zucht. Maar nu hebben we zo lang getreuzeld, nu blijft hij buiten, wil niet meer komen, is weggesprongen, we zien hem niet meer. Zelfs als we de voordeuren openen en snel links en rechts de straat inkijken.

Weekend

We brengen onze Kerstlijst uit 2017 onder uw en jullie aandacht. Natuurlijk is er op Skyradio ook veel te beluisteren, maar daar hoor je niet Marijke's theme.

Wij wensen u en jullie een fijn en muzikaal weekend. Het team van de Prinses Marijkeschool

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Christmas tree on car, Carponents. Weihnachtsfenster, Reuters, Jonathan Ernst en Prinses Marijkeschool.