Loading

JONG KIEST KUNST JONGEREN (12-18j) STEDELIJKE KUNSTACADEMIE TIELT

In het BEELDATELIER ga je vanuit jouw eigen leefwereld op ontdekkingstocht in de brede wereld om je heen.

Onderweg vul je jouw rugzak via boeiende opdrachten met verschillende beeldende disciplines: tekenen, schilderen, grafische technieken, fotografie, ruimtelijk werk en gebruik van diverse materialen. Ook de kunststromingen van nu en culturele achtergronden uit het verleden leiden jou gaandeweg naar verrassende ontdekkingen…

Je wordt daarbij begeleid door professionele kunstenaars, die je via duidelijke opdrachten en voldoende uitdagingen een beeldend onderzoek laten voeren, waarbij niet zozeer het resultaat telt, maar vooral de persoonlijke tocht. Gaandeweg ontdek je een eigen beeldende blik op de wereld.

In het ARCHITECTUURATELIER leer je jouw eigen ruimtelijke talenten ontdekken. gebouwen tekenen en ontwerpen, pleinen en wegen bedenken, maquettes maken van ruimtelijke constructies, digitale beeldtechnieken gebruiken, perspectieven lezen, architectuurfoto’s maken, 3D-animaties monteren...

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist en je kan op elke leeftijd tussen de 12 en 17 jaar instappen. Professionele vormgevers en architecten binnen het lerarenkorps van de academie begeleiden zowel jongeren die graag ruimtelijke vormen opbouwen en digitaal ontwerpen, als studenten met ambities om zich later in het hoger onderwijs tot (binnenhuis)-architect te vormen. Deze studie geldt daarbij alvast als een bijzonder grondige voorbereiding!

Vanaf het schooljaar 2018-2019 beschikt de academie ook over een professionele lasersnijder; een instrument met oneindig veel mogelijkheden, waarmee ook jij aan de slag kan gaan!

In het STRIPATELIER maak je kennis met de de filmische beeldtaal van het stripverhaal, het prentenboek, de graphic novel en de wereld van lay-out en grafische vormgeving.

Vanuit jouw ongebreidelde fantasie leer je verhalen uitwerken, storyboards ontwikkelen, jouw eigen helden en onwaarschijnlijke avonturen bedenken, teken- en inkleurtechnieken op zowel papier als digitale media (tablet en computer) onderzoeken, jouw tekeningen digitaliseren en bewerken met professionele grafische software… Kortom, een eindeloos boeiende ontdekkingstocht in de wereld van het beeldverhaal.

Je wordt daarbij begeleid door een professionele striptekenaar, die je vanuit zijn grote rijke praktijkervaring de rijkdom van het beeldverhaal in al zijn vormen leert kennen en jou via een individuele begeleiding tot een persoonlijke beeldtaal brengt.

In het DIGITAAL BEELDATELIER maak je kennis met een brede waaier aan digitale technieken: je leert er posters en magazines maken in Illustrator, je eigen foto’s bewerken in Photoshop of spannende explosies toe te voegen aan je animatiefilms in AfterEffects. Je leert ook hoe je alles kan combineren met je eigen app’s en sociale media.

Maar dat is nog maar een begin. Tijdens groepswerk leer je ook visueel programmeren, werken met een lasersnijder, hoe je interactieve videoinstallaties opzet en avontuurlijke 3D werelden ontwikkelt. Daarnaast leer je ook hoe je met de onderliggende technieken van het internet kan experimenteren.

In dit atelier leer je alle kneepjes van het digitale kunst en vliegwerk!

> 3e GRAAD JONGEREN = vanaf 12 tot en met 17 jaar

> Lesbeurt = 4uur/week of  2x 2uur/week (12 tot 14 jaar)

> Lesplaatsen = Tielt (alle opties) + Ingelmunster (twee opties; BEELDATELIER & STRIPATELIER)

> Lessenrooster & inschrijven vanaf nu op academietielt.be

ALGEMENE INFO:

Je kan de Kunstacademie contacteren tot eind juni en vanaf 17 augustus.

Lakenmarkt 1 - 8700 Tielt of 051 42 82 70 of kunstacademie@tielt.be

Veel info vind je ook terug op academietielt.be