Loading

Europski tjedan programiranja Osnovna škola Suhopolje

Europski tjedan programiranja provodi se kao virtualni i potpuno besplatan događaj. Ova inicijativa promiče kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću kodiranja i računalnog razmišljanja.

Ideja je učiniti programiranje vidljivijim svim uzrastima, pokazati kako oživjeti ideje kodom, demistificirati ove vještine i motivirati učenike na učenje.

Programiranje - nova vrsta pismenosti u 21. stoljeću

Programiranje je jezik stvari koji nam omogućuje pisanje programa kako bismo dodijelili nove funkcionalnosti desetcima milijardi predmeta oko nas koji se mogu programirati.

TEHNOLOGIJA NIJE NUŽNO POTREBNA ZA RAZVOJ RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA. ZAPRAVO SU VJEŠTINE RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA KLJUČNE ZA FUNKCIONIRANJE TEHNOLOGIJE.

Upravo su zato u razdoblju od 19. do 23. listopada 2020., učenici od 2. do 4. razreda OŠ Suhopolje obilježili Europe Code Week izvanmrežnim aktivnostima programiranja.

Učenici su nizom različitih aktivnosti razvijali vještine i sposobnosti računalnog razmišljanja. Upoznali su digitalnu umjetnost, odnosno umjetnost piksela. Bojali su zadane kodove i tako otkrivali pikselizirane crteže emotikona i likova iz crtanih filmova.

2.a
Larisa, Jakov, Iva
3.b
Kristijan, Mateo, Tomislav

Neke od aktivnosti proveli smo na otvorenom programirajući pomoću usmjerenih strelica koje pokazuju tijek rješavanja zadatka.

Analizirali smo problem, tražili najbolje rješenje te pratili upute i ispravljali pogrješke ukoliko ih je bilo.

Ni vjetar nas nije uspio omesti :-)

3.a

Dok jedni izvanmrežno programiraju, drugi programe testiraju. Učimo se računalno razmišljati.

David, Šimun

U PŠ Cabuni u pomoć nam je doskočio i robot pernica kad već nismo imali pravog :-)

4. razred, PŠ Cabuna
3. i 4. razred, PŠ Cabuna

Učenici su izradili robote od odabranih materijala, predstavili njihovu ulogu i virtualne funkcije.

Crtali su ih te im dodjeljivali zanimljiva imena ovisno o funkcijama. Svaki su predstavili i povezali sa svakodnevnim životom.

Osmijeh govori više od riječi :-)

Obzirom da smo bili vrijedni i #CODEWEEK obilježili nizom različitih aktivnosti, zasluženo smo dobili certifikat priznanja našeg rada.

Pripremila i vodila: Ana Brcković, mag.prim.educ.

http://os-suhopolje.skole.hr/
Created By
Ana Brcković
Appreciate

Credits:

Created with an image by Robo Wunderkind - "Girl building a toy robot"