Taxe, taxe si iar taxe

Am ajuns sa citesc cu teama orice stire din si despre Romania.

De ce spun cu teama? Pentru ca aflu, zilnic, lucruri care imi dau de gandit. Ultima stire citita este ca se impoziteaza veniturile celor ce lucreaza afara. Ma uit la ultimul fluturas de salariu, da, aici se da un fluturas de salariu pe care sunt trecute toate taxele si impozitele platite, ma uit si vad ca deja am platit niste taxe aici unde lucrez. Parca imi aduc aminte din scoala ca Romania are intelegeri privind dubla impunere cu mai toate statele cu care a dasfasurat afaceri. Pai, daca exista o intelegere privind dubla impunere, atunci de ce statul roman incearca sa imi ia o taxa in plus din salariul meu pentru care am muncit. Stiti, majoritatea am plecat din tara, din Romania, din cauza saraciei. Pentru ca am vrut, nu un trai ,,mai bun'', ci un trai normal. Un trai normal, unde nu trebuie sa te gandesti zilnic ca nu ai bani nici sa iti platesti mancarea si cazarea. Un trai in care sa nu te haituiasca si sa nu te santajeze patronul cu "datul afara".

Acum stau si ma intreb, de ce trebuie sa platesc eu impozit statului roman, pe munca mea, impozitata deja, cand statul roman permite miilor de investitori straini sa scoata din tara sume mult mai importante de bani fara a-i taxa sau impozita. Abia acum inteleg de ce sefii mei de aici, spun ca Romania este un paradis fiscal! Pentru ei, pentru strainii ce fac afaceri in Romania aceasta este un paradis fiscal din punct de vedere al impozitarii. Dar pentru mine? Pentru mine de ce nu este un paradis? Pe mine de ce ma haituieste si incearca sa ma aduca in sapa de lemn? De ce incearca sa jupoaie tot ce agonisesc, prin taxe si impozite care mai de care mai aberante si nelegale. Vreau sa imi aduc in tara o masina, ma taxeaza, UE zice ca ilegal. Vreau sa trimit bani in tara, ma taxeaza, ma impoziteaza. Vreau sa cumpar ceva pentru familia mea, platesc TVA. Vreau sa imi construiesc o casa decenta, in normalitatea aia a mea, platesc impozit, pe teren, pe casa, pe lucruri, taxe la curent, la energie verde, la apa de ploaie, la orice.

Ce sa fac acum? Sa continui sa muncesc legal si sa declar veniturile, sa trimit banii in tara la familie, stiind ca statul ma va impozita si de ultimii banuti sau sa imi iau campii? Totusi, este un paradox. Eu aduc bani in tara si ii cheltui pe impozite la casa si teren, pe TVA cand cumpar orice, imi platesc taxele cu ei. Nu ar trebui sa fie suficient pentru tara mea?

Ma uit la stiri si aud ca sunt milioane de asistati social, prin diverse metode, in Romania. Adica primesc bani fara sa munceasca. Iar eu, care stau departe de familie si muncesc pentru a trimite bani in tara sunt vanat de statul roman sa imi mai ia ceva si din putinul pe care il castig. De ce?

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.