Loading

IAIN ABERNETHY SEMINAR zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 | Oudenbosch

EFFECTIEF KARATE: “OUD ÉN NIEUW”

Tijdens deze stage zullen we zoeken naar de elementen die we moeten integreren om karate zo effectief en functioneel mogelijk te maken. We zullen de ware aard van realistische zelfverdediging en zelfbescherming analyseren en ontdekken hoe effectief karate met dergelijke situaties omgaat. Hierbij kijken we naar de vergeten trainingsmethodes, met bijzondere nadruk op de “korte afstandsmethodes” die zijn “verborgen” in kata. Ook onderzoeken we trainingsmethodes die bunkai écht tot leven brengen. Naast deze vergeten en onderschatte methodes van “old-school karate", ontdek je ook hoe modern trainingsmateriaal (vooral bokspads) en vernieuwende trainingsmethodes de effectiviteit van karate kan vergroten.

“De zoektocht naar het oude levert tevens begrip op voor wat nieuw is. Het verschil tussen het oude en nieuwe is slechts een kwestie van tijd." Gichin Funakoshi

Kortom, een zeer nuttige en bruikbare stage voor iedereen die zijn/haar karate zo effectief mogelijk (én plezierig) wil maken als het maar kan. Open voor alle stijlen!

  • Volledige stage (zaterdag & zondag): € 65,-
  • Zaterdag 11 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur: € 45,-
  • Zondag 12 mei van 9.00 uur tot 12.00 uur: € 30,-
  • Locatie: Alpha gymzaal, Beukenlaan 3 4731 CD Oudenbosch
  • Contact: Marco de Vries 06-81698707

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze stage. Reservering en vooruitbetaling garanderen uw deelname aan de stage.

Iain Abernethy is chief instructor van de World Combat Association en 7e Dan bij de British Combat Association. Hij is tevens een gerenommeerd auteur van vele artikelen over zelfverdediging, martial arts boeken en video's. Hij benaderd karate op holistische wijze en koppelt kata, kihon, bunkai en kumite moeiteloos aan elkaar waardoor alles elkaar versterkt en ondersteunt. Zijn manier van lesgeven is stijloverstijgend en deze seminar is dan ook opengesteld voor alle stijlen.

We zullen de ware aard van realistische zelfverdediging en zelfbescherming analyseren en ontdekken hoe effectief karate met dergelijke situaties omgaat.

Ontdek trainingsmethodes die bunkai écht tot leven brengen.

Technieken uit de kata's zijn erop gericht zijn om initiatief te nemen en te behouden. Iain Abernethy is een meester in het ontcijferen van de kata's en het geven van betekenis aan de technieken.

Naast de vergeten en onderschatte methodes van “old-school karate", leer je ook hoe modern trainingsmateriaal (vooral bokspads) en vernieuwende trainingsmethodes de effectiviteit van karate kan vergroten.

Een zeer nuttige en bruikbare stage voor iedereen die zijn/haar karate zo effectief mogelijk én plezierig wil maken als het maar kan.

Neem ook eens een kijkje op het YouTube kanaal van Iain. Daar vind je een uitgebreid aanbod aan video's die de enorme waarde van deze Sensei onderstreept. Hieronder een kleine greep:

Credits:

André Brockbernd

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.