Loading

Nieuwsbrief september DD DRIVING EVENTS

De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Iedereen zit weer in het dagelijkse ritme. Al is dat bij ons gewoon door blijven lopen. Er moeten reizen worden voorbereid, routes worden uitgezet, hotels worden geboekt, diners worden voorgeproefd en routeboeken worden gemaakt. Maar we klagen niet want er staan dit najaar nog een paar fraaie evenementen in de agenda. De eerste is de fantastische trip naar Noorwegen die maandag al van start gaat. Het verslag daarvan zal in de volgende nieuwsbrief te lezen en vooral ook te zien zijn. Tijdens deze reis gaat autofoto- en videograaf Eric van Vuuren mee. Hij gaat een prachtig verslag van deze reis maken. In deze editie vertellen we ook iets over het uitzetten van die trip. Als een soort voorproefje voor de deelnemers maar ook leuk voor als u er niet bij bent, want volgend jaar gaan we weer. Zet 2 tot en met 8 september maar vast in de agenda als je mee wilt. En opgeven kan uiteraard ook al. Verder lichten we een tipje van de sluier op van een van de nieuwe dingen die we in 2019 van plan zijn. En er zit nog meer in het vat, je moet tenslotte blijven vernieuwen en verrassen. Ben jij daar ook weer bij?

Sportieve groet van Dolf en Anita Dekking

DE ALLERLEUKSTE LAST MINUTE TRIP!

Wellicht viel de vakantie wat vroeg dit jaar. Of misschien is het tijd de deze zomer aangeschafte sportauto eens echt uit te proberen. Dan is een leuke trip deze maand nog precies wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld de spectaculaire Mountain Attack die van 17 tot en met 22 september wordt verreden. Ja, dat is al snel maar voor de liefhebber hebben we nog 1 plekje over. Mountain Attack is bij uitstek geschikt voor de echte stuurmannen (m/v) waarvoor we alle uitdagende bergpassen van Oostenrijk, Italië en Zwitserland aan elkaar hebben geknoopt voor 4 dagen ultiem rijgenot. Talloze haarspeldbochten, grote hoogtes met prachtige vergezichten en groene dalen, deze trip heeft het allemaal. Rij zelf de adembenemende Stelvio, de Timmelsjoch, de Passo Gavia, de Splügenpas en ga zo maar door. In totaal bestormen we 22 fantastische passen om in de avond in de luxe hotels uit te puffen en heerlijk te dineren. Dit is een nieuwe trip van onze luxury reizen die volgend jaar zeker in de herhaling gaat!

VOORBEREIDING

Sommige deelnemers boeken voorafgaand aan een stuurmansreis nog even een rijtraining bij ons. Daar hebben we diverse mogelijkheden voor, van beginner tot een gevorderde training. Rode draad is altijd: Hoe haal ik het maximale uit mezelf en uit mijn auto? Het uiteindelijke doel is om meer plezier te beleven aan de auto en het autorijden. Alle trainingen vinden plaats op de openbare weg, daar waar iedereen in principe dagelijks actief is. Er zijn diverse cursussen afhankelijk van het niveau en/of behoefte van de deelnemer. 'Plus' is in feite de basistraining die zaken als houding in de auto, sturen, kijken en remmen omvat. De rijtraining 'Pro' gaat een stapje verder met onder meer bochtentechniek, ideale lijnen en het rijden op hoge snelheid. Wie de smaak te pakken heeft gekregen, gaat voor de cursus 'Bochtentechniek'. Hierbij worden zitpositie en stuurhouding nog verder aangescherpt, het aannemen van de bochten en het snel recht zetten van het stuur na de bocht getraind. Het gaat om het leren rijden van de perfecte bocht. Kijk hier voor alle gedetailleerde informatie. Voor deelnemers die nu een training boeken, hebben we een leuk cadeautje klaarliggen. En kijk nu nog even op de oude website, deze gaat de komende tijd op de schop en we komen snel terug met mooie nieuwe instructievideo's voor rijtips. www.dolfdekking.nl/rijtrainingen/ Hier nog een 'oude' rijtip van Dolf.

ACHTERUITRIJDEN OP DE SMARTPHONE

Sommige auto's kunnen zelf inparkeren, veel anderen bieden hulp met parkeersensoren en achteruitrijcamera's. Handige toevoegingen die echt het nut kunnen bewijzen want een paaltje over het hoofd zien bij het achteruit rijden, kan een nare schade opleveren. En vaak nog een kostbare ook. Maar wat te doen als je auto niet voorzien is van die systemen? Je kunt achteraf parkeersensoren laten inbouwen, of een camera. Voor die laatste kun je onder meer terecht bij het Amerikaanse Pearl Auto. Die hebben met de Rearvision een slim systeem ontwikkeld dat in feite bestaat uit twee HD camera's met Night vision zodat het beeld niet alleen scherp is overdag maar ook in het donker. De beelden worden eenvoudig getoond op je smartphone zodat geen extra scherm nodig is. De camera's zelf zitten in een kentekenplaathouder die zich ook makkelijk laat monteren. Die houder is bovendien van een zonnepaneel waarmee de camera's worden opgeladen. http://blog.pearlauto.com

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Wie ons volgt op Facebook of Instagram krijgt met enige regelmaat een beetje mee wat we zoal meemaken tijdens het uitzetten van een reis. Zo waren we in juli op pad om de puntjes op de i te zetten voor de Noorwegenreis die volgende week van start gaat. Dat gaat van het checken van de hotels tot het narijden van de routes. Vooral hotels hebben natuurlijk de mooiste foto's op hun website maar kloppen die wel met de werkelijkheid? En hoe de keuken is, kun je niet van een plaatje af zien. Zo vallen dingen soms tegen zodat er ter plekke naar een alternatief gezocht moet worden.

Wil jij zelf een keer met je gezin of vrienden naar Noorwegen gaan? Dan is de website van de Nationale toeristenwegen een hele mooie site om je reis voor te bereiden. Hier staan alle nationale routes op met kaarten, tips en foto's. Vergis je niet in de afstanden in dit land. We kunnen uit ervaring zeggen dat je je hier makkelijk in vergist en met een evt. wegomleiding er vaak weinig alternatieven zijn. De meesten bergpassen zijn pas vanaf eind mei of begin juni begaanbaar en vanaf half september kun je de eerste sneeuwbuien soms al tegen komen. Maar een keer met de midzomernacht door Noorwegen rijden is natuurlijk fantastisch met een camper of gewone auto. Vrij camperen mag in grote delen van Noorwegen en is zeker een aanrader. https://www.nasjonaleturistveger.no/en

UNIEKE NATUUR

Dit najaar hebben we Noorwegen, de Mountain Attack en Vogezen in de agenda. En de afsluiter van ons mooie jaar is de prachtige Pyreneeën reis. Je kunt nog één keer je sportauto uit de garage halen en lekker gaan nazomeren in dit imposante bergmassief. Het vormt de natuurlijke grens tussen Spanje en Frankrijk. De wegen in dit gebied zijn circuitwaardig en de omgeving is adembenemend. Dit is de enige trip nog voor dit jaar waar we nog een paar kamers vrij voor hebben. Even in de stemming komen? Kijk dan deze video van Wouter Karssen ( Autoblog, BNR Nationale autoshow ) die hier laatst samen met Dolf was met de Porsche GT2 RS. Deze route zit ook in onze reis. En volgend jaar staat er een leuke samenwerking met Wouter Karssen op de plank en zal hij af en toe gaan aanhaken in onze reizen.

AUTOREIS EN RIJTRAINING

Ook voor de reizen in het najaar stelt Pon Porsche Import weer een auto beschikbaar. Tijdens de reis kan een ieder die dit wil een rijtraining volgen van Dolf Dekking in zijn eigen auto maar ook in de Porsche die PON beschikbaar stelt. Onder begeleiding van Dolf kun je de Porsche boxster eens testen en tegelijk worden je driving skills aangescherpt. Een prachtige mogelijkheid om een rijtraining te volgen op de mooiste wegen van Europa met een auto met een erg dik fun gehalte. (De training is op basis van beschikbaarheid. Mocht er een omleiding zijn of pech tijdens de reis waar Dolf zijn hulp voor nodig is dan heeft dit voorrang.)

PLANNEN VOOR 2019

We gaven het in het voorwoord al even aan, er komen ook nieuwe plannen en events aan in 2019. Een hiervan is een trip naar het betoverende Oman met zijn indrukwekkende bergen, immens hoge zandduinen en dromerige oases. Uiteraard hoort een rit op een kameel tot de verplichte nummers maar het bedwingen van die zandduinen per sterke en comfortabele 4x4 is een unieke ervaring. Het wordt genieten van de prachtige natuur, oude forten, zandkastelen en sfeervolle dorpen. Binnenkort meer over de exacte data van deze bijzondere reis. Dit gaat in ieder geval in de wintermaanden worden van 2019-2020. Wil je vast een inschrijving met potlood? Mail of app ons dan alsvast.

Verder hebben we de Schotland reis weer op de agenda van 2019 gezet. Van 29 april tot 5 mei reizen we naar het land van 007. Niet alleen kwam Sean Connery - de eerste vertolker van de geheim agent- hier vandaan, ook werden hier op diverse locaties verschillende spectaculaire scenes uit de recente Bond films opgenomen. Voel je even zelf 007 op de A82 ter hoogte van Glen Coe nabij de machtige bergtoppen van Buachaille Etive Mor. Of geniet van de prachtige Falls of Dochart bij het dorpje Killin. De routes en het landschap van Schotland zijn sowieso adembenemend mooi. Elk stuks is anders en even mooi en ruig. Voorbij elke bocht opent zich weer een nieuw vergezicht. De wegen hebben soms een uitdagend grillige vorm maar het is er rustig dus alle ruimte voor heerlijk sturen. Maar niet alleen de natuur is hier prachtig, het is ook genieten van alle schilderachtige dorpjes waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. Kijk alvast hier om een eerste indruk op te doen van de schoonheid van Schotland.

Verder staat het Luxury DD Driving Event naar de Ardeche en Provence weer op het programma van 24 t/m 29 juni. Je overnacht hier 5 nachten op het prachtige chateau, we hebben 4 prachtige routes uitgezet met dagen van rond de 225 km per dag. Dus je kunt ook volop in de middaguren genieten van het heerlijke zwembad, de spa, het terras en in de avond het diner op het terras van dit chateau. De rest van onze nieuwe agenda ontvang je in de volgende nieuwsbrief.

TRADITIONEEL SLOT

Voordat we doorgaan naar 2019 sluiten we het jaar weer af met een eendaagse rally voor alle onze deelnemers van de trainingen en autoreizen. Deze 3e editie van de Winterrally rijden we op zaterdag 1 december. Je kunt je aanmelden via info@dolfdekking.nl. Reken op mooie routes, een lekkere lunch en diner en veel gezelligheid. En je ontvangt ook weer het fotoalbum 2019 waarin de leukste foto's staan van alle reizen van het afgelopen jaar. Tot dan!!

Created By
anita dekking
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.