Loading

Verslag waterverdamping

Idee

Wij hadden een school opdracht om iets te bedenken waar we de wereld mee kunnen verbeteren. En toen kwamen we op het geweldige idee om een fabriek te maken die zout water om zet naar zoet water. Om dat te doen moesten we eerst een fabriek ontwerpen die in staat is om zout naar zoet water om te zetten.

Hoe werkt ons idee

De fabriek werkt als volgt: 1. Zout water uit de zee wordt opgepompt in een opslagtank. 2. Vervolgens wordt het water verdampt door een buis die heet wordt en de buis wordt heet omdat er stroom door geleid wordt. 3. Dan stijgt het water op en wordt Het naar de andere silo verplaats door met wind de waterdamp te sturen.De wind is zo ingesteld dat het de waterdamp niet laakt zakken. 4. Als de waterdamp in de andere silo is dan wordt het weer tot water gemaakt door de temperatuur te veranderen in waar waterdamp weer water wordt. 5. Vervolgens gaat het water door een filter speciaal gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand grind keien en een speciaal vuil vasthoudende filter die het water zuivert. 6. Dan wordt het schone water verplaatst naar een hele grote opslagplaats die per tank wel 200.000 liter kan vasthouden het water op slaat voor huishouden en fabrieken om te gebruiken.

Extra

De stroom om dit te financieren wordt via windmolens en zonnepanelen opgewekt. Het zout dat blijft liggen, wordt eerst gezuiverd en dan kan verkocht worden aan restaurants dus het wordt niet verspild. Het water wordt op een temperatuur van 30 graden verwarmt.Deze fabriek kan alleen geplaatst worden aan kusten want daar kan de fabriek het meeste zout water oppompen.Per silo past ongeveer 50.000 liter.Het water is niet alleen voor bedrijven maar ook zo gefilterd voor drinkwater.

opdrachtgever

Artcadia, (onze opdrachtgever) is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. Je over het algemeen werkt aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Maar aan ons hadden ze gevraagd of iets innoverend wouden verzinnen.

Online 3D model.
3D Schaal model karton zij aanzicht.
3D Schaal model voor aanzicht
3D Schaal model boven aanzicht.

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van MartinStr - "bubbles water bubbly"