Loading

JURA Wᴇ6 & Wᴇ8 klein maar fijn!

Zoek je een kleine alleskunner voor een schappelijke prijs? Blijf dan lezen want de JURA We-serie is misschien klein van stuk, maar zijn daden zijn groots.

Jura We8 Professional

In november 2015 stapte ik, samen met andere JURA Professional dealers, in het vliegtuig naar Zwitserland voor de introductie van de nieuwe compacte lijn volautomaten voor klein zakelijk gebruik: De Jura WE6 en WE8. Machines die gebaseerd op de uiterst succesvolle en inmiddels bekroonde Jura E6 & E8.

Dat succes van dezelfde machines, maar dan voor thuis, hebben we moeten voelen. Veel aandacht voor het product maar maandenlang géén voorraad. En toen eenmaal bekend werd dat deze machines op het podium stonden bij de consumentenbondtest van december 2015 was de beer los. Een wachtlijst vol mensen die de machine wel wilde hebben. Inmiddels is dat allemaal opgelost.

Jura We6 Professional

Voor wie is de WE-serie?

De JURA WE6 en WE8 zijn bedoeld voor locaties zonder wateraansluiting en maximaal 30 koppen per dag gezet worden. Deze segmentatie heeft te maken met de praktische inzetbaarheid van de machines. Waterreservoir, lekbak en bonenreservoir zijn hierop afgestemd. Boetieks, winkels, receptie, ontvangstruimte of vergaderzaal.

2017: We8 Dark Inox

Per april 2017 is ook de JURA We8 Professional verkrijgbaar in de nieuwe Dark Inox kleur. Weer eens wat anders dan zwart of zilver.

3 liter waterreservoir (ruim voldoende voor 20 kopjes koffie)

De nieuwe kleur geeft de machine een luxe uitstraling, maar is verder precies hetzelfde als de We8 in het chroom.

Helder bedieningsconcept van de We8

Tijd voor wat nieuws!

De JURA WE6 & WE8 zijn gestoeld op de E6 & E8. Beide machines met prettige competenties. Voor beiden geldt dat ze voorzien zijn van de nieuwste Aroma G3 molen, Vacuüm Clean zetgroep & Pulse Extraction.

Aroma G3 molen

De aroma G3 molen is de concurrentie te snel af. In slechts 5 seconden maalt deze molen zo'n 16 gram koffie, dat halen alleen de professionele horeca molens. In de nieuwe Jura's is deze molen verder ontwikkeld en zijn de maalschijven aangepast om onzuiverheden in koffie (pitjes, takjes en stukjes hout of steen) te kunnen verwerken zonder te blokkeren en is de molen retentieloos gemaakt. Dit houdt in dat er veel minder (zo'n 70%) maalsel in de molen achterblijft dat aan de buitenlucht (veroudering) bloot wordt gesteld. Altijd verse koffie dus!

Vacuüm Clean zetgroep

De vacuüm clean zetgroep is een ontwikkeling van jaren. De eerste signalen waren al in 2006 zichtbaar op de zetgroep van de Jura Impressa J-serie. Daar zat toen een vreemd, ongebruikt huisje op dat een beetje in de weg zat en geen enkele functie bleek te hebben. Op de Jura Z6 zetgroep is dit kastje terug, nu volledig functioneel. Wat het doet? Wellicht herken je het hinderlijke water uit de uitloop nadat je hebt gespoeld of een koffie hebt afgenomen? Dat is nu verleden tijd. Vaccüum clean trekt dat water uit de zetgroep en zorgt voor een puur product. Een dik pluspunt. Na het zetten van een koffieproduct zijn de zetgroep en slangen leeg en schoon.

Pulse Extraction Process

Een volautomatische espressomachine met één koffiemolen kan eigenlijk geen mooie espresso maken. Dezelfde molen moet namelijk ook koffie maken van grover gemalen koffie. Dat gaat altijd ten koste van het aroma en de body van espresso. Ook de temperatuur van een espressootje is bij een grover gemalen koffie ondermaats. Dat is nu technisch opgelost met P.E.P.

Simpel gezegd komt het er neer dat de pomp elektronisch zó wordt aangestuurd dat er met korte tussenpozen, heet water onder de juiste druk door de gemalen koffie wordt geperst. De extractietijd (hoe lang het water met koffie in contact is) wordt zo geoptimaliseerd voor espresso. Hierdoor is het water ook langer aanwezig in het verwarmingselement (voorzien van RVS leidingen) waardoor het ook meer temperatuur kan opnemen, wat weer een beter aroma tot gevolg heeft.

Bediening

De bediening is intuïtief. Een helder en overzichtelijk TFT scherm laat zien wat er mogelijk is of wat er moet gebeuren. Meldingen over dagelijks onderhoud, legen of bijvullen worden in heldere bewoordingen weergegeven.

JURA WE6 of WE8?

Dat ligt er aan of je (veel) cappuccino en/of latte machiatto met de machine wil gaan maken. Niet het geval? Kies in dat geval voor de WE6, die zal aan je wensen voldoen. Wil je gaan werken met melkvariaties? Twijfel dan niet en kies voor de WE8. Die beschikt namelijk wél over One Touch Cappuccino: perfect te doseren melkschuim van een hoge kwaliteit. Je hoeft je kopje niet te verplaatsen en de machine regelt alles.

Links de We6, rechts de We8

Dat komt door de waterselector. Dat is een vernuftig stukje techniek dat overtollig water uit de stoomleiding laat verdwijnen zodat je volle melk geen halfvolle melk wordt. Je melkschuim is dus niet alleen perfect van structuur (je kan er zelfs Latte Art mee maken) maar ook zuiver. Een lobbige melkschuim zonder grote bubbels.

De pomp staat netjes op een demper zoals ook in de Impressa J & Z-serie en dat maakt ‘m een stuk stiller. Tevens is de We8 uitgevoerd met lekbakcontacten. Wel zo prettig, want die waarschuwen actief over de overvolle lekbak met restwater. Dat scheelt weer een tripje naar de stomerij. Wat je nog zou kunnen missen op deze machine is een infrarood sensor in het bonenreservoir die waarschuwt over een leeg bonenreservoir en een aparte heet water uitloop voor thee.

Servicecontract

Voor onze koffieklanten hebben we een zorgeloos onderhoudscontract waarbij je niet meer hoeft om te kijken naar het groot onderhoud op de machine. Slechts het dagelijks onderhoud dat je zelf uitvoert is voldoende om de machine voor lange tijd goed te laten functioneren. Wij doen de rest! Meer weten?

Neem contact op met onze verkoopafdeling voor een voorstel naar wens. Met of zonder contract voor service en/of koffie: 010 - 248 93 30

Created By
Ron Hagestein, The Coffee Factory B.V.
Appreciate

Credits:

Jura Elektro AG

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.