Loading

Review JURA Wᴇ-serie Compacte koffie volautomaten

Zoek je een kleine alleskunner voor een schappelijke prijs? Blijf dan lezen want de JURA We-serie is misschien klein van stuk, maar zijn daden zijn groots. We nemen je aan de hand en leggen uit wat de machine kan, voor wie ze is bedoeld, uit welke uitvoeringen je kunt kiezen en wat je zelf moet doen voor het dagelijks onderhoud.

JURA We8 Professional

De JURA We-serie bestaat uit 2 type machines: de JURA We6 (helemaal zwart uitgevoerd) voor de liefhebbers van zwarte koffie en de JURA We8 voor diegene die ook latte en cappuccino wil schenken. De JURA We8 is er in 2 kleuren: Dark Inox en Chroom.

De JURA We-serie is gebaseerd op de uitermate succesvolle en inmiddels bekroonde JURA E-serie (voor particulier gebruik). JURA heeft er een extra groot water- & bonenreservoir op gemonteerd en de lekbak op zakelijk gebruik aangepast. Zodoende heb je voldoende praktische capaciteit voor circa 30 kopjes per dag (ca. 10 gebruikers).

JURA We6 Professional

Waar gebruik je de We-serie?

De JURA We6 en We8 zijn bedoeld voor zakelijke locaties zonder wateraansluiting. Overal waar je een 230V aansluiting hebt kan je de machine gebruiken. Dat maakt 'm ook flexibel inzetbaar voor bijvoorbeeld beurzen. Qua gewicht hoef je dan ook niet te laten, want leeg weegt de machine slechts 10 kg.

Vanaf 2017 is de JURA We8 Professional ook verkrijgbaar in 'Dark Inox'. Weer eens wat anders dan standaard zwart of chroom.

3 liter waterreservoir (ruim voldoende voor 20 kopjes koffie)

Afhankelijk van de ingestelde hoeveelheid koffie per kopje is het waterreservoir van 3 liter voldoende om zo'n 20 kopjes koffie te maken. Dat zijn 15 mokken koffie of 75 espressi.

2 kopjes koffie met één druk op de knop

De nieuwe kleur geeft de machine een luxe uitstraling, maar is verder precies hetzelfde als de We8 in het chroom. Door 2 x op de betreffende toets te drukken maakt de machine 2 ristretti, 2 espressi of 2 koppen gewone koffie.

Intuïtief bedieningsconcept van de We8

Alle bedieningstoetsen bevinden zich op het front van de machine. Alles, dus ook water, bonen en residureservoir zijn makkelijk vanaf de voorzijde te vullen of te legen.

De nieuwste technieken

De JURA WE6 & WE8 zijn gestoeld op de JURA E6 & E8: machines met prettige competenties. Voor beiden geldt dat ze voorzien zijn van de nieuwste Aroma+ G3 molen, Vacuüm Clean zetgroep & Pulse Extraction Process. Wat deze technieken aan voordelen voor jou als gebruiker inhouden, heb ik beschreven in onderstaande post:

2 kopjes met één druk op de knop

Alle zwarte koffievariaties kan je per kopje of per 2 kopjes afnemen. Melkvariaties zoals latte of cappuccino maak je per kopje.

Zwarte koffie komt uit de uitlopen in het midden. Variaties met melk worden aan de rechterzijde bereid via de 'One Touch Cappuccino' uitloop. Je heeft het kopje niet te verschuiven: de machine heeft daar een aparte uitloop voor koffie en een uitloop voor melk & melkschuim.

Bediening

De JURA We-serie is voorzien van een TFT kleurenscherm en makkelijk bereikbare drukknoppen. Op de We6 zit er nog een draaiknop voor heet water, dat kan je op de We8 ook bereiden, maar dan 'gewoon' via een knopje. Dat hete water is naar mijn mening minder geschikt voor thee: het water is niet doorgekookt.

De uitloop is in hoogte verstelbaar zodat er een grote schare aan servies onder past. De gecombineerde cappuccino-uitloop kan zó ver omhoog dat er een fors latte glas onder past.

Makkelijk te bedienen drukknoppen

De bediening is intuïtief. Een helder en overzichtelijk TFT scherm laat zien wat er mogelijk is of wat er moet gebeuren. Meldingen over dagelijks onderhoud, legen of bijvullen worden in heldere bewoordingen weergegeven.

JURA WE6 of WE8?

Dat ligt er aan of je cappuccino en/of latte machiatto met de machine wil gaan maken. Niet het geval? Kies in dat geval voor de We6, die zal aan je wensen voldoen. Wil je gaan werken met melkvariaties? Twijfel dan niet en kies voor de We8. Die beschikt over One Touch Cappuccino: perfect te doseren melkschuim van een hoge kwaliteit. Je hoeft je kopje niet te verplaatsen en de machine regelt alles.

Links de We6, rechts de We8 chroom

Koffiebonen! Maar welke?

Een JURA gebruik je met koffiebonen en die worden in alle prijsklassen en kwaliteiten aangeboden. MVO, biologisch, ecologisch maar ook tegen prijzen waar je al aan je water kan aanvoelen dan het geen zuivere koffie is. Better safe than sorry: vanaf iets meer dan € 10,- per kilo (dat laatste is niet geheel onbelangrijk in koffieland) moet je safe kunnen zitten. Uiteraard moet de koffie ook smaken en dat is met de beoogde gebruikersgroep van zo'n 10 gebruikers al een hele opdracht.

Dus kies een koffie die de meeste van je collega's weten te waarderen en laat die ene purist lekker 'tweaken' met zijn eigen instellingen. Een kopje (zwarte) koffie kost, afhankelijk van doseringen en prijs van de gebruikte koffie, ongeveer 15 cent all-in. Dus inclusief afschrijving. Dat is op dit niveau prettig laag te noemen.

Instellingen

Je kunt de JURA We6 of 8 helemaal naar wens instellen (wij doen dat uiteraard ook voor je). Het programmeren van de producten op het servies gaat heel makkelijk door het betreffende knopje langer ingedrukt te houden. Zo zorg je ervoor dat servies niet overloopt. Specifieke instellingen voor smaken, verhoudingen en bijvoorbeeld temperatuur zijn ook makkelijk bereikbaar. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om (tijdelijk) af te wijken van hetgeen er geprogrammeerd is. Zo wordt het een heel flexibel te gebruiken machine die voor iedereen wat in huis heeft.

Onderhoud

Het dagelijkse onderhoud doe je zelf. Zo vul je het waterreservoir bij onder de kraan, leeg je de lekbak in de gootsteen en de gebruikte koffieresidu gaat in de afval of biobak.

In de software van de machine zit een reinigingsprogramma, ontkalkingsprogramma en een melksysteem reinigingsprogramma. Alle 3 worden automatisch weergegeven. Als gebruiker kies je zelf wanneer het uitgevoerd wordt door de machine. Het reinigingsprogramma zorgt voor het verwijderen van oliën en vetten die van nature in koffie aanwezig zijn. Dat programma duurt ca. 15 minuten en maakt gebruik van een reinigingstablet: een soort blokje dat je ook in de vaatwasser gebruikt.

Het ontkalkingsprogramma wordt, afhankelijk van de ingestelde waterhardheid, aangegeven na het gebruik van een hoeveelheid liter water. Dat varieert van 50 tot 300 liter water (respectievelijk 400 tot 2.400 kopjes). Ontkalken is het makkelijkst met een vloeistof dat je toevoegt aan het water in het waterreservoir. Dat programma duurt ca. 45 minuten. De machine spoelt zichzelf ook weer na en daarna is het toestel dan ook weer gelijk klaar voor gebruik. De door JURA geadviseerde waterfilters zijn in Nederland (met de hoge kwaliteit drinkwater) overbodig.

De meeste aandacht gaat uit naar de melkschuimer en melkkoeler van de We8: die heeft dagelijks 3 minuten aandacht nodig om de melkschuimer fris en de melk vers te houden. Wat je daar precies aan moet doen heb ik beschreven in een instructie melkschuimer reinigen:

Alle onderhoudsprogramma's worden via de display duidelijk begeleid met instructies. Als je die opvolgt, kan er eigenlijk niets misgaan.

Kopen, leasen, huren?

Alles kan, ook bij ons. Maar besef dat geld lenen ook geld kost. Kopen is veruit het voordeligst omdat je geen rente over je 'lening' hoeft te betalen. We zien rentepercentages van 8 tot wel 13% in de markt. Veel te veel voor een dergelijke, beperkte investering.

Wat doen wij?

Wij kunnen de machine voor je plaatsen, inclusief uitgebreide gebruikers- en onderhoudsinstructie. Zo weet je van de hoed en de rand als je de machine in gebruik neemt. We stellen de machine af op de gewenste smaak en het servies. Binnen een uur zijn we weer weg en heb je een perfect werkende koffievoorziening staan waar je alles van weet om er in lengte van jaren van te kunnen genieten.

We leveren de machine uit eigen voorraad, dus een afspraak voor plaatsing is zo gemaakt. We hebben niet alleen het toestel, maar ook alle accessoires, koffie en kennis in huis. Om service op het toestel hoef je ook niet verlegen te zitten: onze eigen servicedienst is mobiel en flexibel. Met een optioneel onderhoudscontract zit je helemaal gebeiteld.

Servicecontract

Voor koffieklanten hebben we een zorgeloos onderhoudscontract waarbij je niet meer hoeft om te kijken naar het groot onderhoud op de machine. Slechts het dagelijks onderhoud dat je zelf uitvoert is voldoende om de machine voor lange tijd goed te laten functioneren. Wij doen de rest! Meer weten?

Neem contact op met onze verkoopafdeling voor een voorstel naar wens. Met of zonder contract voor service en/of koffie: 010 - 248 93 30

Natuurlijk hebben we voor de JURA We6 & We8 ook mooie en scherpe aanbiedingen samengesteld. Klik op onderstaande button om direct naar het overzicht van aanbiedingen te gaan:

Wie zijn wij?

Wij zijn The Coffee Factory, in Nederland al vele jaren de grootste specialist op het gebied van JURA volautomaten. In onze showrooms in Vlaardingen (Rotterdam) staan alle particuliere en zakelijke concepten werkend opgesteld. Je bent welkom van maandag tot en met zaterdag, een afspraak maken is handig, maar niet noodzakelijk. Je parkeert gratis en recht voor de deur.

Created By
Ron Hagestein, The Coffee Factory B.V.
Appreciate

Credits:

Jura Elektro AG

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.