Loading

De Es Nieuwsbrief #12

22 januari 2021

Thuiswerken

Dit was alweer de 3e week in 2021 waarbij de scholen gesloten zijn en iedereen zoveel mogelijk thuiswerkt. De kinderen missen de sociale interactie met klasgenootjes en de leerkracht, ouders/verzorgers doen hun best om zo goed mogelijk te ondersteunen bij thuisonderwijs en worden vaak uitgedaagd om dit te combineren met werk. Wij realiseren ons dat dit energie kost en dat het soms een gevoel van tekortschieten geeft. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over het gebruik van 'groeitaal'. Groeitaal spoort kinderen aan na te denken over de aanpak, het resultaat en de oplossing. Niet alleen aandacht voor het product maar juist voor het leerproces. Verder informeren wij u over het ophalen van nieuw schoolwerk aanstaande woensdag en vragen wij nogmaals aandacht voor de vragenlijst m.b.t. online onderwijs.

Amy maakte deze prachtige tekening thuis met raamstiften.

Woensdag 27 januari

Aankomende woensdag liggen er voor alle leerlingen uit groep 3 t/m 8 een tasje klaar met schoolwerk. De week- en dagtaken ontvangt u, net als afgelopen weken, per mail.

In het schema staat aangegeven hoe laat en waar de kinderen de tas kunnen ophalen. De indeling is op achternaam in alfabetische volgorde. De kinderen die woensdag gebruik maken van noodopvang ontvangen de tas op school.

Tijdens het ophalen willen wij u vragen om de corona-maatregelen in acht te nemen.

Woensdag 27 januari

Vragenlijst

Vorige week in de nieuwsbrief hebben wij u gevraagd om uw feedback m.b.t. het online onderwijs van onze school. Mocht u deze vragenlijst nog niet hebben ingevuld, dan volgt hieronder nogmaals de informatie over de vragenlijst en de links. Volgende week donderdag verwerken wij alle antwoorden.

Op alle scholen van Ieder kind telt worden dezelfde vragenlijsten uitgezet. Directeuren van alle scholen spreken met elkaar over de keuzes die zij maken m.b.t. de organisatie van het online onderwijs en ondersteunen elkaar daar waar wenselijk.

Door op onderstaande link te klikken komt u bij de vragenlijsten:

Alvast bedankt voor uw tijd en feedback.

Groeitaal

In een omgeving waarin fouten gemaakt mogen worden voelen kinderen zich veilig en durven ze uitdagingen aan te gaan. En voor het leren van nieuwe dingen zal je uitdagingen aan moeten gaan. Sommige kinderen vinden iets pas gelukt als het resultaat goed is. Hierdoor durven ze geen nieuwe uitdaging aan te gaan of stagneren ze in het leerproces. Het kan leiden tot frustratie en verdriet. Door het gebruik van groeitaal kunnen wij kinderen stimuleren om tegenslagen te zien als leermomenten. De focus ligt niet op de prestatie (resultaat) maar op je best doen en plezier beleven in het leerproces.

Voorbeelden van groeitaal uit het boek 'De kracht van groeitaal', geschreven door Sara Meulenbroeks.

We maken er een feestje van!

Beste leerlingen,

Vorige week deden wij de onderstaande oproep in de nieuwsbrief. Mocht je nog geen feestelijke foto hebben gemaild, dan kun je dat dit weekend nog doen!

We zijn onwijs trots op hoe jullie je ook weer door deze periode slaan, jullie werkhouding en de manier waarop jullie online leren. Om er toch een feestje van te maken willen wij jullie vragen om voor vrijdag 22 januari een feestelijke foto van jezelf te mailen naar info@es-ikt.nl. Versier of verkleed jezelf en laat zien dat je er een feestje van maakt. Deze foto mag natuurlijk ook samen met broers of zussen.

Team De Es

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van TheDigitalArtist - "question think help"