Loading

Van 3 tot 11 oktober 2020

2020 is een jaar met veel onzekerheden. Maar 1 ding is zeker, zonder officials geen wedstrijden! En ook tijdens Corona staan de officials terug op het terrein. Dit jaar dus een dubbele dankjewel. De Week van de Official was weer een hartverwarmende week dankzij al jullie acties en bedankingen.

Dit jaar was het moeilijk om veel officials fysiek samen te brengen. We organiseerden daarom 2 online sessies om officials bij te scholen en te inspireren.

5/10: een webinar rond de mentale uitdagingen van wedstrijdofficials gegeven door Psycholoog Rien Vanyzere. Een aantal officials volgden de sessie in Gaston Rooftop Bar in Gent. Meer dan 500 andere officials volgden de sessie online. Offline meets online.
8/10: Een inspiratiesessie met topofficials (in samenwerking met het BOIC). Een losse babbel tussen officials met één doel: alle officials inspireren. Voormalig tennisspeelster Dominique Monami leidde het gesprek in goeie banen. Een blik achter de schermen en het volledige gesprek hieronder herbekijken.
Naar jaarlijkse gewoonte zaten ook verschillende federatiemedewerkers samen tijdens een overlegmoment. Ervaringen uitwisselen, moeilijkheden aankaarten en nieuwe kansen zien. Dat waren de uitgangspunten om samen te werken aan een nog beter officialbeleid.

Acties van federaties

Paardensport Vlaanderen ging via Facebook op zoek naar de Official van het jaar.

De Vlaamse Handbalvereniging zette dit jaar hun officials in de kijker aan de hand van verschillende interviews op Facebook.

Bij Judo Vlaanderen is er zelfs een official-familie actief. Via een interview zetten ze een gezin met 4 judo officials in de kijker.

Ook bij Voetbal Vlaanderen lieten ze tijdens de Week van de Official enkele scheidsrechters aan het woord.

  • Luc - Algemeen manager door de week, scheidsrechter op zondag.
  • Gianni - Actief als assistent-scheidsrechter in 1ste nationale.
  • Maarten - Minivoetballer en gediplomeerde scheidsrechter.

Hieronder nog een overzicht van andere acties op sociale media. klik op de afbeeldingen om de acties te bekijken.

Acties van Clubs

Heel wat clubs bedankten hun officials met een kleine attentie.

In het hockey kon ook de erehaag niet ontbreken tijdens deze Week van de Official

Ook heel wat jonge officials staan wekelijks op het sportveld om een wedstrijd in goede banen te leiden.

Dankjewel voor alle leuke foto's. Maar vooral bedankt aan alle officials die elke keer weer klaar staan zodat iedereen wedstrijden kan spelen!

Ga ook zeker eens kijken naar het hoogtepunt 'WvdO - 2020' op onze Instagrampagina. Hier staan ook heel wat acties verzameld.