Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 6 april 2020

Als jij daar was geweest...

Week 4 van de schoolsluiting

Inmiddels zitten we in de vierde week van de schoolsluiting. We kijken met veel bewondering hoe er thuis gewerkt wordt. Onze complimenten aan de leerlingen en aan u als ouders en verzorgers. Mochten er problemen ontstaan bij het thuis leren dan vragen we u contact op te nemen met school.

We zijn met elkaar verbonden

Vanmorgen kwamen we tijdens een (beeld)gesprek met collega's op het onderwerp verbondenheid. Veel collega's ervaren juist op dit moment een sterke verbondenheid met u als ouders/verzorgers en betrokkenen. Door de vele contacten en berichtjes ontstaat een soort saamhorigheidsgevoel wat voor ons heel waardevol is. Dank voor dit contact en blijk van wederzijdse waardering. We houden dit samen vol!

Ook door muziek zijn we verbonden

Goede paasdagen

Deze week zouden we normaal gesproken op donderdag het Paasfeest vieren op school. Dit is altijd een mooie tijd. Het vertellen van het paasverhaal, het zingen van bekende liedjes, het eten op school en natuurlijk als afsluiter het eieren zoeken. Helaas zullen we het dit jaar moeten missen, maar er is een kleine troost. De kinderen ontvangen deze week bij het afhalen van de spullen toch nog een bekertje met paaseitjes. We wensen iedereen goede paasdagen!

Online Paasviering

Op verzoek van veel scholen bieden Kwintessens en Verus nu een online paasviering aan voor kinderen! Uit Kind op Maandag wordt het Bijbelse verhaal van de opstanding van Jezus verteld. Uiteraard zijn er liedjes die kinderen kunnen meezingen. De viering wordt uitgezonden op donderdag 9 april om 9.30 u. op de website www.kwintessens.nl/start en is daarna terug te kijken op YouTube. De viering is vooral geschikt voor de kinderen uit de onder- en middenbouw. N.B. Aangezien de viering pas aanstaande donderdag online komt kunnen we deze niet vooraf controleren op geschikte inhoud. Wellicht verstandig om dit als ouders/verzorgers zelf even vooraf te checken.

Examen typeles

In overleg met het examenbureau heeft onze docente Els Bredewoud besloten het examen typevaardigheid online af te nemen. Het is onduidelijk wanneer de scholen weer open gaan, dus dit lijkt ons de beste oplossing. De kinderen (van groep 7) zijn er klaar voor en anders moeten ze nog een hele tijd blijven oefenen. Onlangs is online een proefexamen afgenomen en dat verliep prima. Alle kinderen zijn voor het proefexamen geslaagd dus we hebben er alle vertrouwen in. Morgen, dinsdag 7 april , de datum dat het examen gepland stond, zal het dan online worden afgenomen. Het is anders dan we gewend zijn, maar zo kunnen de kinderen toch nog examen doen. We wensen alle kinderen veel succes!

afgelast

Vandaag heeft de OR laten weten dat men na overleg heeft besloten om de sterrit die gepland stond op 13 juni niet door te laten gaan. Ondanks dat de sterrit na de vastgestelde periode van het evenementenverbod tot 1 juni valt, vinden we het niet verstandig gezien de huidige situatie om de sterrit te houden. Ook omdat nog niets te zeggen valt omtrent eventuele verlenging van de periode.

Bericht vanuit de bibliotheek

Vanuit de bibliotheek wordt gesignaleerd dat iedereen super hard aan het werk is en dat er mooie dingen worden gecreëerd. De Bibliotheek hoopt daar met haar nieuwsbrief aan bij te kunnen dragen.

Voor de scholen die mee doen met Scoor een boek, maar uiteraard ook voor andere belangstellenden is er door Heracles een Doe boek gemaakt. Let goed op of je dit wilt want je moet eerst een heleboel gegevens invullen om het Doe boek te kunnen ontvangen.

De bieb is helaas dicht maar digitaal lezen kan sowieso. Alle kinderen op de Bibliotheek op school hebben een pasje, maar mochten er nou kinderen zijn zonder pasje dan kunnen ouders de kinderen gratis digitaal aanmelden via https://www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden/tot-18-jaar

De biebcollega’s zorgen er dan voor dat er een lidmaatschap aangemaakt wordt zodat kinderen meer luisterboeken en e-books kunnen downloaden.

Jarig

Lied van de maand

Groep 5/6: Psalm 93: 1

Groep 7/8: Gezang 3: 1

Oud papier

Nader bericht volgt

Plein vegen vervalt

Volgende nieuwsbrief

Let op! In verband met het paasweekend is er maandag aanstaande geen nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief verschijnt op maandag 20 april 2020

Created By
Team De Driesprong
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van - "Spring Bird · Free photo on Pixabay" • Hannah Tasker - Patricia Prudente - "bambole"