Er du og din hund forårsklar?

De første solstråler begynder så småt at varme forfrosne fingre og poter op, og de første vintervækker er begyndt at titte frem i græsset. Skovture, badeture og cykelture står for døren for både to- og firbenede familiemedlemmer. Men inden I boltrer jer i anemoner og skovsøer, er der nogle ting, der er gode at vide. Læs med og bliv klædt på til en ny sæson.

Hold haven hundevenlig

Det er skønt for vores firbenede venner endelig at kunne lege i haven under forårets første skarpe solstråler. Med med den første forårssol titter også de første vintergækker, erantis og krokus frem. For de fleste af os er de små farverige forårsbebudere. Men for hunde er de små løgplanter faktisk giftige. Når du skal ud med lugejernet og plæneklipperen er der derfor en række forårs- og sommerblomster, du kan luge ud i, hvis du vil have en mere hundevenlig have.

  • Anemone
  • Erantis
  • Guldregn
  • Liljekonval
  • Pinselilje
  • Primula
  • Påskelilje
  • Tulipan
  • Vintergæk

Klæd hunden på mod flåter

Flåter bliver aktive, når temperaturen overstiger 5°C, så foråret er også tid til at være opmærksom på, om din hund bringer ubudne gæster med hjem fra turen. Forekomsten af flåter er højest i let fugtige områder, i det høje græs og steder, hvor der færdes rådyr. Hundens varme, udåndingsluft og bevægelse fortæller dem, at et værtsdyr er tæt på.

Sørg for at beskytte din hund mod flåternes bid, når sæsonen går i gang, så du undgår flåtbårne sygdomme som borrelia og TBE. Lige så snart flåten suger blod er der risiko for smitte med sygdomme, og jo længere tid den får lov at sidde og suge blod, des større er risikoen.

Tjek jer selv, jeres hund og hinanden for flåter, når I kommer hjem fra tur. Flåterne kan godt lide at sidde i varme, fugtige omgivelser som nakke, lyske, knæhase, armhule eller bag øret.

Forår er også sæson for dårlig hundemave

Det friske grønne græs er næsten uimodståeligt at gnaske i. Det har et højt sukkerindhold og har været gemt væk under sne og mudder en hel vinter. Desværre kan græsset give din hund opkast og diarré, og derfor er dårlig mave et udbredt forårsproblem. Græsset er svært for din hund at fordøje, og for meget græs kan slide på hundens mavetarmsystem – køerne har af samme grund brug for hele 4 maver til formålet.

De år, hvor der har været meget sne og is, er din hund ekstra udsat for at fange sig et maveonde. Fugleklatter og ekskrementer fra hunde og katte, der har ligget frosset ned hele vinteren, tør op, og fugt og forårsregn får bakterierne til at samle sig i vandpytter og i græsset. Når din hund udforsker alle forårets dufte og smage, kan det resultere i diarré og opkast.

Kontakt din dyrlæge hvis din hund får diarre eller opkast. Ofte vil faste og skånekost som eksempelvis kogte ris og kogt kylling være tilstrækkeligt, men det kan i nogle tilfælde være nødvendigt med antibiotika. Tal altid med din dyrlæge hvis du er i tvivl.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.