Loading

Towards the 7th continent (march 2020. - June 2020.)

U ovome projektu učestvovale su naše dvije učenice, Antonia Srhoj i Lea Radovančić. Cilj projekta bio je podići svijest o potrebi očuvanja prirode i brige za prirodu. Projekt se sastojao od mnoštva aktivnosti u kojima su Antonia i Lea dale svoj kretivni doprinos. Pa pogledajte:

Prva naša aktivnost ticala se Dana vode. Antonia je napravila kratku video reportažu o vodi u svome selu, a učiteljica je dodala dio o važnosti očuvanja mora.

Stotinjak učenika iz projekta podijelilo se u 16 eko timova. Kroz njih smo učili o vrstama zagađenja okoliša i načinima kako ih izbjeći. Mi smo bili u Wild Life Team-u i u Organic Matter Team-u. Tu su nastali brojni crteži, i slogani, a svi su naši radovi objedinjeni u zanimljivom emagazinu koji možete pogledati ovdje:

Lea i Antonia obožavaju kukce, pa su one napravile video o svemu što leti i gmiže okolo njihovih kuća. Njihov je slogan bio: Kukci su naši heroji! Prijatelji iz Turske bili su veoma začuđeni time da one diraju kukce i da ih se ne plaše

Također smo bile u timu koji se bavio sakupljanjem i iskorištavanjem organskog otpada. Učiteljicin doprinos pravljenju komposta:

Jedna od zanimljivih aktivnosti bila je napraviti od smeća nešto korisno, zanimljivo, lijepo. Antonija je napravila nakit, svaka čast na ideji! Lea je napravila slonića, no koliko je to bio neobičan slonić, pogledajte ovdje:

I naši turski prijatelji imali su dobre ideje!

Da smeće može progovoriti, reklo bi....

Igrali smo i kvizove, zaigrajte i vi

Razmišljali smo što možemo učiniti za očuvanje prirode:

Susreli smo se na webu više puta

Mnogo naučili, stekli prijatelje i uživali. Sve aktivnosti možete pogledati na ovom interaktivnom i veselom zelenom kontinentu kakav si želimo u budućnosti.