Loading

Ett minne för livet Fotograf Yurika Palmqvist

Information om fotografen

Vem står bakom kameran?

När vi tillsammans skapar de här bilderna kommer du att berätta din historia och jag kommer att dela med mig av en del av min själ.

Vid varje fotografering försöker jag få till en bild där alla tittar i kameran. Jag kommer inte att spendera en hel fotografering för att få er att le mot kameran samtidigt och missa alla de underbara fantastiska riktiga stunderna. Jag fotar kärlek och familjer i rörelse, inte nödvändigtvis regelrätta porträtt. Det bästa jag vet är operfekta bilder med tonvis med känsla, detta är så jag!

Yurika Palmqvist

Kommer från Lima, Peru. Flyttade med min mamma till Sverige 1992.

Yurika 36 år , är lyckligt gift med min stora kärlek Björn sen 2005.

Är en stolt 2 barnsmamma till Alva och Vide. Är också en stolt hundmamma till vår älskade staffe Dante.

Jag älskar kramar, skratt och fina rosa saker.

Jag brinner för alla människors lika värde och är en väldigt öppen person. Trots en enorm energi och ett stort driv vill jag också kunna landa och grunda mig med ett stilla sinne och närvaro.

Jag skapar minnen för livet

Lifestylefotografering

VAD ÄR LIFESTYLEFOTOGRAFERING?

Lifestyle för mig är dokumentära bilder överfyllda med vardagskärlek. I alla dessa bilder vill jag att livet ska få ta plats, att kärleken, blickarna, det äkta och innerliga.

Mys & lek

Kramar, skratt och blickar - bilder som värmer i hjärtat. Detaljer som små fingrar som letar sig in i ditt hår eller nyper dig i armen. Kärleken. Närvaron. Jag tar alltid porträtt på barnen enskilt, men för mig är också bilderna på er alla tillsammans dem allra viktigaste. Det är bilderna som speglar vilka ni är, och vad ni vill minnas tillbaka till och framförallt vad era barn vill se.

Er vardag i bilder

ER PERSONLIGA BERÄTTELSE

Bilder på hela familjen betyder så mycket, för er som föräldrar, men även för barnen, och givetvis för framtiden. Vi lever i den digitala världen där alla bilder tas med mobiltelefonen, och som allra oftast stannar just där. Ambitionen om att skapa album men som avbryts av vardagen och istället skapar en känsla av stress och besvikelse för att man inte har tid. Jag hjälper er med detta.

HUR GÅR DET TILL?

Inomhus/utomhus, ni väljer! Utgå från vad ni vill ha för bilder. Ni fotograferas i ca 60-90 minuter där hela familjen får vara med att kramas och busa framför kameran.

Min resa till och från fotograferingen inom Västerbottens län är inkluderad i priset. Inom tre veckor efter fotograferingen får ni en länk till ert webbgalleri för att i lugn och ro kika igenom bilderna. Där väljer ni ut de bilder och produkter ni önskar beställa.

VAD KOSTAR DET?

Vid bokning skickas en bokningsfaktura på 1500:- detta bekräftar er bokning och dras av från slutfakturan.

Efter fotograferingstillfället vid eran bildvisning väljer ni era bilder/bildpaket.

Det är vid bildvisningen ni väljer mellan bildpaketen: liten, STOR eller All In! - Vid er beställning skickas er slutfaktura.

PAKETPRISER

1 timme

1h fotografering hemma hos er.

Ni får ett webbgalleri med de samtliga utvalda bilderna (ca 50st)

10st bilder ingår

Levereras via ett webbgalleri

Pris: 3500:-

2 timmar

Ni får ett webbgalleri med de samtliga utvalda bilderna (ca 50st)

20 st bilder ingår

Levereras via ett USB

5000:-

3 timmar

Ni får ett webbgalleri med de samtliga utvalda bilderna (ca 120st)

Ca 50 stycken bilder ingår

Levereras via ett USB samt ett onlinegalleri med alla era bilder att visa familj och nära

Pris 7000 kr

HUR BOKAR MAN?

..EASY ONE!

Ni skickar er bokningsförfrågan via bokningsformulären längst ner på denna sida

Leverans & Album
Bröllop 2020

Jag heter Yurika och jag är en sucker för bröllop, hög musik i bilen, rustika miljöer och jag blir lätt förälskad i kärleken hur cheesy det än låter.

Oavsett om ni planerar för ett stort bröllop med hundratals gäster och en hejdundrande fest eller tänker er en enkel vigsel i trädgården med bara en handfull vittnen är er bröllopsdag en stor dag. Så fantastiskt att ni vet värdet av att låta föreviga den.

Här har ni Umeås bröllopsfotograf som inte direkt håller inne med känslorna! Jag fotograferar med fokus på känslor och ögonblick, men blandar gärna in starka porträtt i pampiga miljöer. Allt däremellan är ren dokumentation av er dag. Tycker ni det känns lite jobbigt med själva bröllopsporträtten så kan ni kasta den tanken direkt, ni kommer få kramas, viska fina saker till varandra, och skratta en hel del - bara svinkul, men framförallt är detta också en stund på dagen där ni får en stund för er själva, (och mig) där ni hinner fatta vad som sker och ta in dagen. This is where the magic happens!

SÄG JA!

OKONSTLAT, ÄKTA OCH MED MASSOR AV KÄRLEK

Med stor närvaro, mycket värme och full support åtar jag mig det stora ansvaret att berätta er historia jag mig det stora ansvaret att berätta er historia i bild. I helhet och detalj. Med hjärta och sväng. På så vis att ni sedan inte bara minns utan också upplever på nytt. Så ni kan njuta dagen också långt senare. Om och om och om igen...

BRÖLLOP 2020

Mina paketpris kommer att ändras, inför 2020 kommer jag att ha 3 olika paket med flera timmar som ingår i varje paket.

PLANERINGSMÖTE - ett måste för alla mina brudpar

fika, skype eller det som passar er bäst.

Innan ert bröllop vill jag såklart träffa er så vi lär känna varandra bättre inför er dag. Antingen möts vi och fikar, eller så kör vi ett klassiskt telefonmöte. Oavsett ingår ett möte för att grundligt gå igenom er dag på detaljnivå och lära känna varandra lite bättre så vi är bekväma med varandra inför er stora dag.

4 TIMMAR

Till alla bröllopsfotograferingar ingår ett bröllopsmöte där vi går igenom alla era önskemål inför er stora dag. Jag vill även veta hur ni har planerat ert bröllop och viktiga detaljer.

Jag förevigar 4 sammanhängande timmar under er viktigaste dag. Detta paket passar till porträtt och vigsel. Ni väljer själva om ni vill ha porträttfotografering innan eller efter vigseln.

Samtliga utvalda bilder levereras redigerade i print- och webbformat på ett USB.

PRIS 16000

7 TIMMAR

Detta paket passar för både förberedelser, porträtt, vigsel och fram till början av middagen.

Bröllopsmöte

I alla paketen så ingår ett möte där vi går igenom alla era önskemål och schemat för dagen. Här ingår även en testfotografering där vi har en kortare testfotografering. Ni får 5 högupplösta bilder från denna fotografering. Testfotograferingen är för att ni ska se hur jag jobbar och även för att ni ska känna er bekväma framför mig och kameran.

Jag förevigar 7 sammanhängande timmar under er fantastiska dag. Tillsammans lägger vi upp er dag efter önsekemål och behov.

Samtliga utvalda bilder levereras redigerade på ett USB, en A3 förstoring samt ett onlinegalleri med alla era bilder.

PRIS 25000

10 TIMMAR

I detta paket följer jag er under er magiska dag. Från förberedelser till att festen drar igång beroende på tidsschema. Här fångar jag er och era gäster under hela dagen och er dag blir som en historia och detta paket räcker till att täcka de viktigaste bitarna. Detta paket är en riktig investering, så att ni kan blicka tillbaka på hela er dag.

Bröllopsmöte

Under en hel dag finns chansen att fånga alla minnesvärda detaljer, känslor och fånga dagen i sin helhet. Jag vill verkligen ha ALLA era önskemål under vårt möte så att jag kan fånga dagen precis så som ni vill ha den!

Jag förevigar er dag under 10 sammanhängande timmar och fångar alla viktiga ögonblick.

Ingår : 2 st A3 förstoringar, Album 20*20 cm med 20 st uppslag samt ett onlinegalleri med alla era bilder.

PRIS 30000

ALLA UTVALDA BILDER

För mig är det en självklarhet att alla era bilder ska ingå. Ni ska inte behöva sitta och välja bland bilderna efteråt. Därför ingår alla utvalda bilder i högupplöst format. Jag levererar ungefär 50 bilder/timme.

Andra bra saker att veta inför bröllopsfotografering

- För bröllop som är utanför Umeå så tillkommer reseersättning.

-Under bröllopsmötet skriver vi avtal och jag fakturerar er sedan bokningsavgiften.

- Om ni väljer det största paketet men vill ha flera timmar så går det bra att lägga till fler timmar självklart.

- Ni betalar 25 % av paketets pris i bokningsavgift och resterande belopp betalas 2 veckor innan ert bröllop.

Bilderna leveras 3-5 veckor efter fotografering i ett usb-minne. Önskar man köpa fler bilder eller fler förstoringar så går detta givetvis att ordna. Pris för album tillkommer.

Leverans
Gravidfotografering

Något som ligger mig extra varmt om hjärtat är just gravidfotografering. Det är något med förväntningarna, kärleken till ens ofödda barn men även nervositet och lite rädsla inför det okända och det otroligt vackra i att vara gravid som drar mig!

Som gravidfotograf lyfter jag fram just det vackra och magiska med fantastiskt ljus på fina platser. Det går att fota mamman ensam eller tillsammans med partner och/eller med tidigare barn (eller varför inte era fyrbenta familjemedlemmar?). Jag lägger ned väldigt mycket tid på att välja ut mina platser för dessa fotograferingarna och har stenkoll på väder och vart solen går ned varje dag för att se till att det blir så magiskt som möjligt. Vi kommer att ha kontakt innan för att bestämma vilka platser som känns mest som er. Har ni tänkt er en fin strand eller kanske vid skogen eller äng? Utefter era önskemål letar jag upp en plats som passar perfekt!

Vinterfotografering

När ni går till en fotograf kan det kännas lite nervöst och osäkert. Många är inte vana att stå framför kameran och undrar hur det blir och vad de ska göra. Jag brukar alltid få höra att det var så otroligt enkelt och roligt efteråt och det är precis så jag vill att ni ska känna. Jag tvingar inte in er i obekväma och konstiga poser utan vi gör det som känns naturligt för er. Jag vill att era gravidfoton ska vara fyllda äkta känslor och gör allt för att det ska lysa igenom.

När bör jag boka?

Bra veckor för fotografering är mellan vecka 25-36, det upp till var och en när det känns bäst.

Vilken tid är bäst att fota på?

Det väldigt viktigt hur vädret ser ut och det kan hända att vi bokar in ett reservdatum om vädret inte är med oss för att vara säkra på att ni får de bilderna ni önskar.

Hur bokar jag?

För att boka er fotografering så fyll i formuläret längst ned, en bokningsavgift på 1000kr tas ut direkt vid bokning för att hålla ert datum (detta dras givetvis från totalsumman när resten betalas).

Gravidkläder

Hos mig får du välja fritt från min garderob av gravidklänningar. Där kommer du hitta vackra bohemiska och naturliga klänningar med både neutrala, ljusa och dova färger. Det går också bra att använda en egen klänning eller kjol om så önskas. Vi tittar på klädvalen tillsammans för att välja rätt omgivning som passar. Din partner får gärna vara med om ni vill detta, då rekommenderar jag att hålla sig till neutrala och ljusa färger som passar ihop med ditt val.

ALL INCLUSIVE PAKET

2 timmar fotografering på två utvalda platser.

3 ombyten.

30 st digitala filer

Goodiebag vid fotografering

Blomsterkrans

1st förstoringar 30x40cm på FineArt papper.

Webbanpassade och redigerade bilder

Levererans på en snygg USB-sticka samt ett onlinegalleri med alla era bilder.

Pris 6500 kr

DIN INVESTERING

1h fotografering på en utvald plats.

1 ombyte.

Efter vår fotograferingen får du/ni ett webbgalleri där du/ni får välja era bilder ni vill köpa till.

Webbanpassade och redigerade bilder

Levererans sker på en snygg USB-sticka

Paket på 5 st bilder : 3500 SEK

Paket på 10 st bilder: 4500 SEK

Tillval

Extra högtupplösta bilder, 500 kr

Blomsterkrans 500 kr

Paket på 5 bilder, 1000 kr

Paket på 10 bilder, 1500 bilder

Alla bilder från fotograferingen, ca 30 st, 3000 kr

Familjefotografering

BARN & FAMILJ

KÄRLEK, SKRATT OCH MASSOR AV BUS

Jag är inte så mycket för uppställda barnbilder eller för att säga åt barnen att le på beställning. Nä, mitt sätt är mer att genom lek och bus få barnen att genuint ha en roligt stund full av bus, skratt, tokigheter och spring i benen!

Jag fotar oftast utomhus och älskar det naturliga ljuset!

Jag har givetvis även en studio som ligger på Sveagatan 7 & Hinkgränd 7 i Umeå om ni hellre vill det.

Fotografering i studio
Fotografering Utomhus

Klädval

Tänk på att ljusa och naturfärgade kläder gör sig fint på bild. Ta gärna med ombyte vid omväxling. Under fotograferingen så tar vi gärna pauser efter barnets behov.

Jag jobbar mycket med känslan i bilderna. De bästa bilderna på barn är enligt mig när man fångar deras naturlighet och personlighet. Att anpassa alla fotograferingar efter varje enskild individ gör detta möjligt, att fånga dem precis så som de är. Okonstlat, avslappnat och äkta.

Väder & Plats

Jag föredrar att fotografera utomhus, utan tvekan. Speciellt i det varma motljuset som man får timmarna precis innan solen går ner, det är det bästa jag vet! Jag har även en fotostudio med olika bakgrunder och massor av rekvisita leksaker i alla möjliga former! Alternativ nummer tre är att jag kommer hem till er och fotar.

VAD GÖR VI OM BARNEN INTE ÄR PÅ HUMÖR, ÄR GNÄLLIGA ELLER VÄLDIGT BLYGA?

Lugn, det löser sig! Jag får ofta fina komplimanger av föräldrarna för mitt stora tålamod och mitt sätt med barnen. Det gäller bara att vara lugn och ta det i barnets takt! Jag leker tillsammans med dem, busar, kittlas, skojar, gör grimaser och pruttljud. Jag har har träffat många starka viljor och svårflörtade busfrön, men låter man det bara ta lite tid och anpassar sig efter barnen så brukar det alltid gå superbra!

Efter fotograferingen

Jag skickar alltid en förhandstitt på 1-3 st bilder redan dagen efter er fotograferingen.

Nån vecka efter får du en länk till ditt personliga urval av dina bilder. Fakturan skickas efter fotograferingen och den den är betald att du valt ut dina bilder så skickas bilderna hem till dig på ett fint USB. Bilderna levereras digitala och högtupplösta.

Du får använda bilderna fritt därefter, önskar du framkalla bilder så hjälper jag givetvis dig med detta. Viktigast för mig är att du inte får ändra eller redigera om bilderna, det gäller även instagram filter.

Du kan självklart välja till fler bilder utöver ditt valda paket.

Paket på 5 st bilder : 3500 SEK

Paket på 10 st bilder: 4500 SEK

FÖRSTORINGAR

30×40: 500 SEK

40×50: 650 SEK

50×70: 800 SEK

Tillval

Extra högtupplösta bilder, 500 kr

BOKA ER FOTOGRAFERING IDAG

Om ni vill har frågor eller vill veta mer så är ni jättevälkomna att skicka ett mail. Jag svarar oftast inom 24 timmar.

Vill ni hellre prata med mig så ring gärna. Jag svarar ej när jag jobbar men prata då gärna in ett meddelande så återkommer jag till er så fort jag kan!

Jag utgår från Umeå men reser väldigt gärna inom Sverige (eller varför inte utomlands?) för att fota er.

Vill du komma i kontakt med mig?

Skriv till kontakt@yurikaphotography.se

Created By
Björn Palmqvist
Appreciate