PGGM INTRODUCTIE

Deze handleiding zal je alle informatie geven die je nodig hebt om je interview voor te bereiden. Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij bereiken via m.suttorp@computerfutures.nl of 020-5221717/06-15555205.

Deze informatie is opgesteld door Computer Futures naar aanleiding van de ondertussen langdurige relatie met PGGM. Deze informatie is uiterst vertrouwelijk en mag niet gedeeld worden met derden.

Succes!

Praktische Informatie

Het interview vindt plaats met Rutger van der Eijk, Twee ontwikkelaars en ik zal er ook bij aanwezig zijn. Onderwerpen die passeren zijn onder andere de invulling van de functie (Zie nogmaals de functie onderaan deze slide), jouw expertise en ervaring en de projecten waar jij in het verleden mee gewerkt hebt. Daarnaast zal ook het een en ander verteld worden over PGGM als organisatie. Ze zijn op zoek naar een frisse wind die naast fullstack ontwikkeling ook een goede Agile en Scrum aanpak heeft, goed kan aangeven waarom je in een Continuous Delivery/Deployment/intagration omgeving wilt werken en op een SOLID manier code schrijft.

INTERVIEW

Vrijdag 13 januari (Tijdstip staat in je email)

MANAGER

Rutger van der Eijk

LOCATIE

Noordweg Noord 150 3704 JG Zeist

PARKEREN

Je kunt parkeren in in de garage onder het gebouw (gratis). Je hoeft enkel aan te geven met welke manager je een afspraak hebt.

DRESSCODE

Business Casual (Nette broek, overhemd, (Colbert) en Schoenen)

Hoofdingang PGGM - binnen kun je je melden bij de receptie

Project Informatie

Senior Fullstack .NET ontwikkelaar

Functie

Als senior development engineer zorg je er voor dat PGGM blijft draaien. Meer dan 2.2 miljoen deelnemers zijn afhankelijk van de applicaties waar jij aan meewerkt. Je bent een echte full stack (full-integrator) developer die bekend is met alle aspecten van software development. Onze klanten zijn onze eerste prioriteit. Hun belangen zijn jouw belangen. Zo zal je je kennis en kunde gaan inzetten voor verschillende pensioenfondsen. Jouw bijdrage zal ze helpen om hun deelnemers van een goed en betaalbaar pensioen te voorzien.

Hoe je dat aanpakt?

Je werkt in een team van engineers, designers, testers, architecten samen met de gebruikers en de beheer afdeling. Het teamresultaat staat hierbij op nummer 1!

Je werkt aan projecten voor het webcluster van de business unit Pensioenbeheer. Wij realiseren hier mijn-omgevingen en websites voor onze institutionele klanten. Dit gebeurt op basis van .Net. Jij werkt actief aan het verbeteren van de algemene softwarekwaliteit. Je schrijft SOLID en testbare C# code binnen het .Net framework.

Afdeling

Binnen de afdeling systeemontwikkeling werken meerdere teams parallel aan applicaties, back-end systemen, de rekenmodule, web-applicaties en Apps. Voor het verkorten van de time-to-market en verhogen van de flexibiliteit zijn wij druk bezig met de implementatie van Continuous Delivery en werken wij toe naar feature/DevOps teams.

Je werkt in een toegewijd team met vijf tot zeven andere knappe koppen, ieder met zijn of haar eigen specialisatie: van XAML tot alle ins en outs van de nieuwe C# versie, unit tests en iemand die letterlijk alles weet van test automation.

Je team wordt gecompleteerd door een Scrum master en een Product owner. Binnen het team neem jij de ruimte om tot goede oplossingen te komen en je collega's te overtuigen op grond van jouw expertise en jouw enthousiasme.

Profiel

• Een afgeronde technische HBO/WO opleiding (bij voorkeur een IT gerelateerde studierichting);

• 5 jaar ervaring met web development;

• Ervaring met ASP.Net;

• Aantoonbare ervaring met Agile en Scrum;

• Testkennis en –ervaring met Visual Studio, C#, en .Net;

• Schrijft SOLID en testbare C# code;

• Je bent een eindverantwoordelijk in .NET (C#) en coacht je collega's;

• Ervaring met Continuous Delivery, Test Automation en Exploratory Testing;

• Ervaring in het toepassen van A(TDD)/ Specification by example method, Risk-Based-Testing en ondersteunende tooling als SpecFlow of Cucumber;

• Een onderzoekend en ondernemend karakter;

• Je hebt een pragmatische mindset en kennis van ontwikkelmethodes, best practices, conventies, algoritmes, ontwerppatronen en unit testing;

• Vakmanschap mindset. Weet dit pragmatisch toe te passen binnen technical-debt;

• Je bent communicatief sterk en gericht op de samenwerking met jouw teamgenoten;

• Stress bestendig, energiek en motiverend.

Bedrijfsinformatie

WAAROM PGGM

Voortdurend Verbeteren, dat is één van de kernkwaliteiten van PGGM. Het staat voor een aanpak die ons in staat stelt ons werk steeds beter te doen. Wat begon als een zogenoemd LEAN-managementprogramma om ons werk effectiever en efficiënter in te richten, is uitgegroeid tot de vanzelfsprekende manier waarop PGGM zorg draagt voor de uitvoering van alles wat we doen. Voortdurend Verbeteren betekent: de lat telkens hoger leggen, presteren, leren, uit je comfort zone stappen, daadkrachtig zijn en nieuwe paden bewandelen om je doelen te bereiken. Maar wat merk je hiervan tijdens je dagelijkse werk bij PGGM?

Allereerst zul je ervaren dat teams bij PGGM kort-cyclisch sturen op het behalen van hun doelen. Dit houdt in dat je samen met je team kort op de bal zit door jaardoelen op te delen in ’hapklare brokken’, die je in twee tot drie maanden kunt realiseren. De voortgang in het bereiken van die doelen wordt op een zogenoemd prestatiebord gehangen zodat iedereen meteen de status kan zien.

Eén keer per week kom je als team samen om te bespreken hoe je als team presteert, waar je tegenaan loopt en hoe je dit kunt verbeteren.

Je neemt als team echt samen de verantwoordelijkheid voor het resultaat. Je krijgt meer grip op je prestaties en kunt heel gericht aan je doelen werken. Je kunt bij zo’n ‘stand-up’ ook een bij het proces betrokken collega-afdeling uitnodigen om te sparren over de obstakels die je tegenkomt. Je schrijft geen rapportages meer over de voortgang: het visuele prestatiebord zegt genoeg. Onze ervaring is dat met deze werkwijze zowel de effectiviteit van teams als de motivatie van medewerkers omhoog gaat.

Werkwijze

Tijdens het kort-cyclisch sturen op je (team)doelen zul je je misschien verwonderen over dagelijkse werkzaamheden die best anders en beter kunnen worden geregeld. Maar je komt ook complexere uitdagingen tegen die niet zomaar zijn op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een ingewikkeld beleggingsproces dat over meerdere afdelingen loopt, waarvan iedereen zegt dat het teveel tijd kost en niet soepel verloopt. Het verbeteren van dergelijke knelpunten wordt projectmatig aangepakt. Binnen de betrokken teams wordt tijd vrijgemaakt om met behulp van een Voortdurend Verbetercoach op zoek te gaan naar de belangrijkste oorzaken en manieren om het proces beter te laten verlopen. Dit soort korte en intensieve verbetertrajecten geven doorgaans veel energie en leveren door de integrale blik vaak nog meer verbeteringen op dan van te voren bedacht.

Voortdurend Verbeteren vraagt van PGGM’ers dat ze kritischer dan ooit kijken naar hun werk. Er kan open en eerlijk worden gesproken over de betere én de mindere momenten. Juist om ervan te leren en jezelf en de organisatie te verbeteren. De juiste dialoog met elkaar voeren is hierbij cruciaal en heel stimulerend om mee te maken.

Bekijk verder nog even de website om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Computerfutures

Persoonlijk bericht

Ik hoop dat je zo een beeld hebt van de organisatie en het project. PGGM heeft een bijzonder interessante omgeving waar op hoog niveau gewerkt wordt met een team van gepassioneerde professionals.

Succes met de voorbereiding van het interview en tot vrijdag

Michiel Suttorp - Senior Consultant Microsoft development
Created By
Luke Veerman
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.