PGGM INTRODUCTIE

Deze handleiding zal je alle informatie geven die je nodig hebt om je interview voor te bereiden. Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij bereiken via t.deraat@computerfutures.nl / b.verschuren@computerfutures.nl of 020-5221717.

Deze informatie is opgesteld door Computer Futures naar aanleiding van de ondertussen langdurige relatie met PGGM. Deze informatie is uiterst vertrouwelijk en mag niet gedeeld worden met derden.

Succes!

Praktische Informatie

Het interview vindt plaats met Vincent Klarenbeek, George Nelis en Timo de Raat zal er ook bij aanwezig zijn. Onderwerpen die passeren zijn onder andere de invulling van de functie (Zie nogmaals de functie onderaan deze slide), jouw expertise en ervaring en de projecten waar jij in het verleden mee gewerkt hebt. Daarnaast zal ook het een en ander verteld worden over PGGM als organisatie.

INTERVIEW

Dinsdag 25 April: 10.00 uur (graag 30 minuten voorafgaand aanwezig)

Gesprekspartners:

Vincent Klarenbeek - Technisch Applicatie Beheerder

George Nelis - Implementatie Manager

LOCATIE

Noordweg Noord 150 3704 JG Zeist

PARKEREN

Je kunt parkeren in in de garage onder het gebouw (gratis). Je hoeft enkel aan te geven met welke manager je een afspraak hebt.

DRESSCODE

Business Casual (Nette broek, overhemd, (Colbert) en Schoenen)

Hoofdingang PGGM - binnen kun je je melden bij de receptie

Project Informatie

PGGM

PGGM is als pensioenuitvoerder werkzaam voor verschillende pensioenfondsen. Wij hebben de ambitie om steeds meer nieuwe klanten te ondersteunen in de uitvoering van het pensioenproces.

Onze klanten zijn onze eerste prioriteit en meer dan 2.2 miljoen deelnemers zijn afhankelijk van de applicaties waar jij aan meewerkt.

Binnen de afdeling systeemontwikkeling werken meerdere teams parallel aan front- en backend applicaties, de rekenmodule en Apps. Binnen zo’n team werken vervolgens engineers, designers, testers, architecten, gebruikers en functioneel beheer samen om waardevolle software voor onze klanten op te leveren. Een team wordt gecompleteerd door een Scrum master en een Product owner.

Functie omschrijving

De kandidaat heeft een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur opleiding in een technische richting en moet basiskennis hebben van/kunnen werken met de door ons gebruikte Microsoft tooling.

 • Ervaring met ondersteuning van applicaties en de daaraan gerelateerde (batch)verwerking;
 • Thuis in de wereld van Microsoft technologieën zoal MS-Windows Server, SQLServer, Powershell scripting
 • Kennis van Simcorp Dimension of SWIFT is een pre
 • Kennis van IBM WebSphere MQ en WAS is een pre
 • Ervaring met Lean / Agile / Scrum Methodieken

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het installeren, configureren, testen en beheren van financiële applicaties in een OTAP omgeving.
 • De schakel vormen tussen de projecten (zowel interne als business projecten) en de afdeling die het functioneel en operationeel beheer van de bedrijfsapplicaties uitvoert.
 • Het bewaken, registreren, oplossen van incidenten, wijzigingen en problemen voor de beheerde applicaties

Verder heb je een flexibele, proactieve en klantgerichte instelling. Je bent communicatief sterk, open, zelfsturend, een echte teamspeler en continue op zoek naar verbeteringen.

Competenties

 • In staat je toegepaste techniek en applicaties van onze interne klanten snel eigen te maken;
 • Kritisch en heeft oog voor continu verbeteren;
 • Leergierig;
 • Zelfstandig;
 • Proactief;
 • Een flexibele en sterk klantgerichte instelling;
 • Functioneert goed in teamverband;
 • Schakelt snel tussen verschillende partijen.

Kandidaat moet bereid zijn om ochtend- en avonddiensten te werken en/of ondersteuning te bieden in de vorm van stand-by.

Bedrijfsinformatie

WAAROM PGGM

Voortdurend Verbeteren, dat is één van de kernkwaliteiten van PGGM. Het staat voor een aanpak die ons in staat stelt ons werk steeds beter te doen. Wat begon als een zogenoemd LEAN-managementprogramma om ons werk effectiever en efficiënter in te richten, is uitgegroeid tot de vanzelfsprekende manier waarop PGGM zorg draagt voor de uitvoering van alles wat we doen. Voortdurend Verbeteren betekent: de lat telkens hoger leggen, presteren, leren, uit je comfort zone stappen, daadkrachtig zijn en nieuwe paden bewandelen om je doelen te bereiken. Maar wat merk je hiervan tijdens je dagelijkse werk bij PGGM?

Allereerst zul je ervaren dat teams bij PGGM kort-cyclisch sturen op het behalen van hun doelen. Dit houdt in dat je samen met je team kort op de bal zit door jaardoelen op te delen in ’hapklare brokken’, die je in twee tot drie maanden kunt realiseren. De voortgang in het bereiken van die doelen wordt op een zogenoemd prestatiebord gehangen zodat iedereen meteen de status kan zien.

Eén keer per week kom je als team samen om te bespreken hoe je als team presteert, waar je tegenaan loopt en hoe je dit kunt verbeteren.

Je neemt als team echt samen de verantwoordelijkheid voor het resultaat. Je krijgt meer grip op je prestaties en kunt heel gericht aan je doelen werken. Je kunt bij zo’n ‘stand-up’ ook een bij het proces betrokken collega-afdeling uitnodigen om te sparren over de obstakels die je tegenkomt. Je schrijft geen rapportages meer over de voortgang: het visuele prestatiebord zegt genoeg. Onze ervaring is dat met deze werkwijze zowel de effectiviteit van teams als de motivatie van medewerkers omhoog gaat.

Werkwijze

Tijdens het kort-cyclisch sturen op je (team)doelen zul je je misschien verwonderen over dagelijkse werkzaamheden die best anders en beter kunnen worden geregeld. Maar je komt ook complexere uitdagingen tegen die niet zomaar zijn op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een ingewikkeld beleggingsproces dat over meerdere afdelingen loopt, waarvan iedereen zegt dat het teveel tijd kost en niet soepel verloopt. Het verbeteren van dergelijke knelpunten wordt projectmatig aangepakt. Binnen de betrokken teams wordt tijd vrijgemaakt om met behulp van een Voortdurend Verbetercoach op zoek te gaan naar de belangrijkste oorzaken en manieren om het proces beter te laten verlopen. Dit soort korte en intensieve verbetertrajecten geven doorgaans veel energie en leveren door de integrale blik vaak nog meer verbeteringen op dan van te voren bedacht.

Voortdurend Verbeteren vraagt van PGGM’ers dat ze kritischer dan ooit kijken naar hun werk. Er kan open en eerlijk worden gesproken over de betere én de mindere momenten. Juist om ervan te leren en jezelf en de organisatie te verbeteren. De juiste dialoog met elkaar voeren is hierbij cruciaal en heel stimulerend om mee te maken.

Bekijk verder nog even de website om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Computerfutures

Persoonlijk bericht

Ik hoop dat je zo een beeld hebt van de organisatie en het project. PGGM heeft een bijzonder interessante omgeving waar op hoog niveau gewerkt wordt met een team van gepassioneerde professionals.

Succes met de voorbereiding van het interview en tot morgen

Created By
Luke Veerman
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.