Kuvauksia ulkona ja studiossa -kaupungilta haetaan fiilistä

Ralf Åström on kuvannut Ainon mallistoja jo kymmenen vuoden ajan. Kun yhteistyön alussa kaikki kuvaukset olivat studiotiloissa, viimeisen parin kolmen vuoden aikana on siirrytty myös neljän seinän sisältä ulos. Åström suhtautuu kehitykseen myönteisesti.

-Tietenkin studiossa on vähemmän epävarmuustekijöitä, mutta silti mielestäni ulkona on innostavampaa kuvata. Aikaisemmin kyseessä oli enemmän tuotekuvia valkoista tai harmaata taustaa vasten, mutta nyt kuviin on haettu erilaisilla taustoilla ja maisemilla enemmän fiilistä, Åström toteaa.

Ainon kevät- ja kesä 2017 kuvat: Mauri Forsblom

Valokuvaajan on vaikeaa hallita säätilaa ja luonnonvaloa, mutta toisaalta ulkona voi antaa mielikuvitukselle enemmän tilaa. Joskus säätämistä ja luovuutta tarvitaan todella paljon, muusssakin kuin taustojen hakemisessa.

-Ainon kesämallistoa on kuvattu sateessa ja myrskyssä. On aika korkea kynnys siirtää sovittuja kuvauksia, vaikka kelit eivät olisi kovinkaan myötämielisiä. Kun kuvauspäivälle on varattu mallit, meikkaaja, stylisti, pukijat ja valokuvaaja, niin aivan helpolla päivää ei vaihdeta, Åström sanoo.

-Huonoa säätä ei kuitenkaan saisi tunnistaa kuvista. Eikä varsinkaan vaatteista. Kun sataa, mallin on oltava sateenvarjon alla kaikki muu aika paitsi itse kuvaushetkellä. Vaatteet eivät saa kastua. Kun sateeseen lisätään vielä kova tuuli, niin kesävaatteet eivät istu mallin päällä ehkä aivan optimaalisesti. hän nauraa.

Valo tärkeä

Muotikuvauksissa käytetään usein ulkonakin mobiileja studiovaloja. Silti luonnonvalon merkitys on suuri. Jos sää on pilvinen ja tasaisen harmaa, edes salamalla ei tahdo saada kesäisen lämpöistä tunnelmaa kuviin.

Kun viime kesäkuussa kuvattiin kesän 2017 mallistoa, haettiin oikeaa valoa auringonnousun aikaan neljältä aamulla. Valitettavasti sää oli pilvinen ja maisema oli erittäin lähellä mustavalkoista.

-Kuvauspaikat olivat Helsingin keskustassa, joten senkin vuoksi kuvauksia oli tehtävä aikaisin aamulla. Nyt meillä oli puoliksi huonoa tuuria, kun aurinko pysyi paksun pilviverhon takana antamatta yhtään ylimääräistä valoa. Siinä mielessä oli toisaalta taas onnea, ettei sentään satanut, Åström muistelee.

Helsinki on siitä harvinainen suurkaupunki, että se on todella hiljainen aamuyön tunteina. Tuskin missään muussa Euroopan maan pääkaupungissa kadut ovat tyhjät kesäaamuisin.

-Helsinki näyttää arkipäiväaamuina autiolta. Eikä tämä koske pelkästään juhannusta, Åström naurahtaa.

-Nyt saimme rauhassa tehdä töitä lähes kuuteen asti, jolloin liikenne vilkastuu. Ehkä tällä tavalla saimme hieman suomalaista kuvakulmaa kesän 2017 mallistoon, hän jatkaa.

Created By
Mauri Forsblom
Appreciate

Credits:

©Mauri Forsblom

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.