DE KUNST MENSEN HET GEVOEL TE GEVEN DAT ZE WELKOM ZIJN Betrokkenheid Werkt!

Nieuwsflits Betrokkenheid werkt! editie 2, juni 2017

Welkom!

Hierbij de inspiratiebrief van Betrokkenheid Werkt! Leuk dat je tijd neemt om deze door te lezen. Zaterdag 10 juni las ik het interview met Belinda Parmar in het Financiële Dagblad. Haar verhaal met quote "Bedrijven Hoog in de The Empathy Index scoren zakelijk beter en dat gaat niet om zakelijke groepsomhelzingen" onderschrijft waarom ik doe wat ik doe. Op mijn website is het artikel te downloaden (.www.betrokkenheidwerkt.nl/inspiratie-en-news)

Graag informeer en inspireer ik via deze nieuwsbrief dat menselijk handelen én resultaten hand in hand gaan. Omdat mensen het verschil maken, jij en ik. Betrokkenheid naar de ander is leuk, fijn, prettig én levert resultaat. Hopelijk doe je inspiratie op en/of roept het de goede vragen op.

Indien ik ergens van toegevoegde waarde kan zijn voor jou, je afdeling en/of organisatie, neem contact op mij op. Benieuwd naar de uitdaging en pak graag de handschoen op.

Veel lees-, luister- en kijkplezier!

Josée Blanken, eigenaar Betrokkenheid Werkt! en Hostmanship Specialist

PersoonlijkVerhaal

Wanneer voelde jij je voor het laatst welkom? En wat maakte het dat je je welkom voelde? En wat deed dat met jou? Wanneer heb jij een ander een onvergetelijk moment bezorgd? Goed om tijd te nemen om deze vraag te beantwoorden. Graag deel ik een persoonlijk verhaal van afgelopen maand, waarin ik mij zeer welkom voelde.

Recentelijk maakte ik telefonisch een afspraak bij MKB Limburg. De telefoniste gaf aan dat ik in het gebouw kon lunchen. Dit gezien de lange reisafstand (vanuit Noord-Holland). Op de dag van mijn afspraak werd ik gebeld. Er werd gewerkt aan de straat, het telefoontje was bedoeld om hier met parkeren rekening kon houden. Hoe prettig. MKB Limburg is gehuisvest in een monumentaal pand. Voordat ik naar mijn afspraak gebracht werd kreeg ik een korte historie over het prachtige pand. Het verhaal zorgde ervoor dat het pand voor mij ging leven. Over Welkom voelen; een voorbeeld uit een boekje. En zo authentiek! Het zorgde bij mij voor een goed gevoel én een goede afspraak. Hoe mooi als we in organisaties op deze persoonlijke wijze met gasten (lees collega's, klanten, kandidaten en bezoekers) werken. Handelen vanuit het perspectief van de ander en door het geven van oprechte aandacht. Geen extra investering nodig, maar wel direct resultaat. Namelijk een tevreden gast, een ambassadeur voor MKB Limburg. Het is een keuze die ook jij vandaag kan maken om te zorgen dat jij de ander, net als Leny van MKB Limburg, op authentieke wijze welkom heet. Dank Leny voor het mooie voorbeeld en de geweldige ontvangst, ik voelde mij zeer welkom! En jouw reactie is treffend; dit zit in mijn natuurlijk aard. En ja dat is nu een feit, maar toch maak jij de keuze om op deze wijze mij en anderen te ontvangen. En dat is een groot compliment waard.

Ambassadeurs, loyale klanten - en medewerkers, ontstaan als er sprake is van een gastvrije cultuur. Ik ben aangesloten bij de Hostmanship Group Nederland en train vanuit de Hostmanship Filosofie. Er zijn binnen Hostmanship 6 principes leidend en deze staan in de Hostmanship aanpak centraal. En in elke training is er naast de theorie, veel ruimte voor de praktijk. Op praktische wijze samen doen.

"Service is wat je geeft, Hostmanship is hoe je het laat voelen".

Meer over Hostmanship; beluister de podcast van Sydney Brouwer in gesprek met Alexander de Vries van Hostmanship Group Nederland. www.bnr.nl/player/audio/10060943/10322920 of lees de verdere informatie en bekijk de film van de oprichter Jan Gunnarsson via www.betrokkenheidwerkt.nl/hostmanship

SUMMER COURSE : CERTIFIED HOST

Een ‘welcoming culture’ ontwikkel je van binnenin, daarin train ik en de collega's van de Hostmanship Group. Daarnaast leiden wij leidinggevenden op tot Certified Hosts. We leren hen om het Hostmanship gedachtegoed op inspirerende wijze over te dragen. Dit kan in-company zoals het onderstaande voorbeeld van Surplus. Daarnaast bieden wij in augustus deze opleiding individueel aan. Dit houdt in dat de cursisten van verschillende organisaties welkom zijn. De opleiding bestaat uit 6 modules verdeeld over 4 dagen. De doorlooptijd is vier maanden, de trainingsdagen zijn reeds bekend. Meer informatie: www.bit.ly/2rRUuVi. Aanvullende vragen en/of interesse in deelname, laat het me weten.

Binnen Surplus, een zorgorganisatie, zijn leidinggevenden opgeleid tot Certified Hostmanship Coach, hierbij de inzichten en ervaringen van de deelnemers.

Inspiratie

Een must see film; Intouchables. Over vriendschap, respect, dienen en nog veel meer. Deze scene laat zien dat een sprong in het diepe, spannend is, maar de moeite waard kan zijn. En het laat zien dat je het vertrouwen van de ander soms nodig hebt om een extra stap te maken. Je kan meer dan je denkt! Hiervoor is vertrouwen van de ander en lef van jezelf nodig. En ook zonder de diepliggende betekenis is het scene waar je "gewoon" blij van wordt en daarmee sluit ik graag deze nieuwsflits af.

Dank voor het lezen. Hopelijk heb je inspiratie opgedaan. Zijn er vragen over de dienstverlening, wil je reageren en/of een mooie verhaal of iets ander delen met mij of met anderen van deze nieuwsflits, ik hoor het graag. De contactgegevens staan onder deze nieuwsflits.

Fijne dagen met mooie ontmoetingen met medewerkers en klanten en iedereen die je vandaag treft. Op naar een goede werkdag, ambassadeurs. En op naar resultaat door "gewoon" jezelf te zijn.

Met gastvrije groet, Josée Blanken

Telefoon: 06-41574992 Mail: josee@hostmanship.nl

BETROKKENHEID WERKT! INTERIM - TRAINING - COACHING

Meer informatie en inspiratie op www.betrokkenheidwerkt.nl

De volgende inspiratiebrief verschijnt in juli. Wil je de nieuwsflits blijvend ontvangen of de volgende editie niet, mail josee@hostmanship.nl. Dan wordt jouw verzoek in orde gemaakt.

Created By
josee blanken
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.