Nieuwsbrief maart 2017 scroll naar beneden voor meer info

Veilig en gezond het veld op

Tijdens hockey is een bitje onmisbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje. De stick en de harde bal brengen een risico met zich mee. Ben je je bitje vergeten, dan kun je bij de meeste verenigingen een standaardbitje achter de bar kopen.

Ook is het verplicht om tijdens wedstrijden en trainingen scheenbeschermers te dragen.

Trainers en coaches mogen je niet mee laten hockeyen zonder scheenbeschermers en bitje.

Is je tand ondanks het dragen van een bitje toch afgebroken? Ga dan zo snel mogelijk naar de tandarts. Is de tand eruit geslagen? Pak hem vast bij het kroongedeelte en spoel hem af. Niet borstelen! Houd de tand vochtig door hem bijvoorbeeld in je mond of in water te bewaren. Ga direct naar de tandarts.

Vervallen trainingen voor ABCD teams

Maandag 10 april t/m vrijdag 21 april zijn er selectietrainingen voor ABCD elftallen. Hierdoor vallen van selectieteams sommige trainingen uit. Van de breedteteams gaan alle trainingen door. Ivm meivakantie vallen ook sommige trainingen uit.

Zondag 19 maart TD inclusief DJ. Dit keer met overheerlijke pizza's met topping naar keuze voor 5 euro.

Agenda

 • zondag 19 maart TD incl. DJ
 • donderdag 23 maart herexamen arbitrage
 • dinsdag 28 maart Coachavond teamindeling
 • maandag 10 april Start selectietrainingen / horeca gesloten
 • donderdag 13 april EHBSO avond
 • zaterdag 15 april AB-feest poppodium Duycker
 • maandag 17 april Paastoernooi D-jeugd
 • dinsdag 18 april infoavond AED
 • maandag 24 april t/m 5 mei Meivakantie
 • zondag 4 juni Kikkers Open toernooi (1e Pinksterdag)

Blessures

Op donderdag 13 april organiseert de medische commissie weer een EHBSO voorlichtingsavond, onder leiding van Doe Fysiotherapie bedoeld voor leden en ouders van jeugdleden

De nadruk zal deze keer liggen op het onderwerp blessures. Reserveer de datum in je agenda.

De volgende vragen komen o.a. aan de orde:

 • Wat zijn de meest voorkomende blessures bij hockey?
 • Welke blessures kun je voorkomen?
 • Welke factoren zorgen voor het ontstaan van een blessure?
 • Wat moet je doen bij een blessure?
We willen alle teams oproepen minstens een teamlid of ouder af te vaardigen voor deze informatieavond. Zo is in ieder team de benodigde kennis aanwezig.

Ook nodigen we alle trainers en scheidsrechters uit aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19.30, het programma zal 20.00 uur van start gaan.

VOG voor een veilige omgeving

Dit seizoen zijn we gestart met Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) voor vrijwilligers en trainers van onze vereniging. Hiermee laten we zien dat we de veiligheid van onze leden serieus nemen. De VOG is namelijk een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

80% van de vrijwilligers of betaalde trainers hebben de VOG inmiddels ingevuld. Maar we willen deze verklaring voor allen.

Speel je op veld 2? Dan ervaar je het waterveld het beste, als je van tevoren sproeit. Hoe dan? Zie daarvoor deze video:

Dameshockey op dinsdagochtend

Vind jij de combinatie van buiten sporten en gezelligheid leuk? Heeft het weleens gekriebeld om (weer) te gaan hockeyen? Ben jij toevallig ook nog op de dinsdag vrij? Wij zijn het Dames Dinsdag Veteranen hockeyteam en zijn op zoek naar jou! Dit seizoen spelen we nog twee thuiswedstrijden: op 21 maart a.s. tegen HIC en 11 april a.s. tegen Hurley. Beide wedstrijden starten om 10.30 uur. Misschien vind jij het wel leuk om een kijkje te nemen, even met ons erover te praten en/of na afloop van de wedstrijd met ons te lunchen!

Voor meer informatie kun je ons ook mailen via nicole@wilcke.nl of bellen via 06-43990899. Wij hopen jou snel te zien of spreken!

Dank voor het volledig doorlezen van de nieuwsbrief. We willen jullie mailbox niet volstoppen, dus we streven er naar eens per maand eentje te sturen. Voor actueel nieuws, houd de website, app of Facebook in de gaten.
Created By
Communicatie Kikkers
Appreciate

Credits:

Created with images by Unsplash - "concert performance audience" • Willy66 - "agenda work balance" • hpgruesen - "dwarf tulip blossom bloom"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.