Новини от ISPO 2017 Скишарки в Мюнхен: ден втори

Днес посещаваме марките, които представяме от миналата година. В края на деня поглеждаме и към пролет-лято 2017, когато ще сме в услуга на бегачите.

Tecnica

Mach 1

Mach 1 е почти непроменен. Отново идва в 2 варианта: LV (low volume, 98 last) и MV (mid volume, 100 last). Нови са щраймерите и подобрен power strap.

LV вариантът има отлично задържане на петата и плътно прилепва по моя тесен и безобемен крак.

Guide pro / Guide

В серията Guide е променена пластмасата на обувката. До сега използваният Triax е заменен с по-широко използвания и познат Grilamid.

Guide pro w

Дамският вариант е в нова разцветка и е получил нов вътрешен чорап Ultralon.

Nordica

Strider 130 Pro

Ако при компанията майка, Tecnica, новините са постни, то при Nordica има чисто нова обувка. Strider ще се бори в натоварения сегмент от Freeride/Touring обувки със средна широчина и обем. Построена върху платформата на Speed machine, Strider е с 100мм широчина и твърдост 130. Петата ми не се чувстваше така здраво захапана като в Tecnica Mach 1 LV. Усещането много наподобяваше това в Cochise 120.

Gpx

Прецизната all-mountain серия е без съществени промени. Подобрен чорап и 'маркетинг' посланието infra red, което предполага модификации на черупката със скъпо стуващата лампа на Нордика. Не, мерси. Ние ще си ги модифицираме с доброто старо конвенционално нагряване с пистолет.

Speed machine

Отлична обувка за скиорите със средно широки стъпала (last 100 мм).

dobermann 150 wc

Няма да внасяме този звяр, но не можех да не го покажа. Би било грехота. За обуването на тази обувка ви трябват двама помощници и задължително подгряване.

dalbello

Lupo factory

Може би най-впечатляващата обувка за мен. 100% карбонова яка. Тясна и прецизна. Премахващ се език за впечатляваща подвижност при пантене.

Твърдият език се отстранява и монтира обратно изключително лесно.

Механизмът за заключване в режим ски е здрав и масивен.

Формоващ се вътрешен чорап.

Корекции в дължините на щраймерите.

il moro

Чист freeride с Il Moro. Омекотяващи бордове за големи скокове. Няколко настройки на ъгъла на наклон. Формоващ се чорап.

Толкова за скиорите. Вчера обещах още новини за бегачите. От март, Скишарки ще предложи на трейл и ултра рънърите интересни алтернативи на всичко, което се предлага за тях в България.

Обувки за тичане от американците Altra, trail маратонки от Tecnica и ултра леки облекла, раници и щеки RaidLight, произведени в Сен Пиер дьо Шартрьоз, Франция

altra iq live coaching

Сензор, вграден в тези обувки дава real time информация за каданс, зона на удар, време на контакт със земята и пр. Безплатно приложение визуализира информацията на телефон или таблет.

raidlight custom trail shoes

Система от три различни вложки за петата дават възможност на бегача да подбере правилната конфигурация за индивидуалния му стил на бягане.

raidlight carbon compact ultra

180 гр. Три компонента с лесно разгъване и сгъване.

raidlight ultralight carbon

130 гр. изключително леки щеки за трейл бягане.

Благодаря за вниманието. Ако имате въпроси, знаете как да ни намерите. Поздрави и до скоро,

Румен, Скишарки

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.