Loading

Kosilo na tržnici Palermo, 9. 11. 2019

Po nekaj urah potepanja sva na tržnici prišla do osterie, kjer so imeli živo glasbo. Nekaj časa sva samo poslušala, medtem pa sva ugotovila, da sva že dovolj lačna za skromnejše kosilo.

Na začetku sem fotografiral kar z objektivom ribje oko, ki je bil na fotoaparatu. Ko pa sva zasedla stola in mizo, se mi je zazdelo, da je lokacija primerna za kakšen portret in sem zato objektiv zamenjal z bolj primernim.

Pred gostilnico je kraljeval glavni natakar, pravzaprav je nastopal. Očitno je bila njegova naloga, da čimveč mimoidočih zvabi v gostilnico, seveda, do zasedbe prostih mest. Ploskal je, vpil, in motovilil, da bi le pritegnil pozornost. Če bi ga moral na kratko opisati, bi rekel: "pravi italijan".

Skupina je igrala skoraj brez prestanka.

Vzdušje je bilo odlično.

Kmalu se je izkazalo, da je bila odločitev zamenjati objektiv pravilna. Natakarica se mi je zdela več kot primerna za atraktiven portret.

Naročila sva špagete s sardinami in polnjene jajčevce.

Glasbeniki pa so igrali in igrali. Na njihov koncert najbrž ne bi šel, pri kosilu pa je bilo prav božansko. Niso si vzeli časa niti za čik-pavzo.

Kaj vse se ni zgodilo v času najinega kosila! V mesnico na drugi strani uličice je žena poslala moža po meso. Opravil je, ne da bi sestopil s skuterja.

Mimo je šla vodena skupina turistov. Vodič jim je razkazal tržnico, kupili so kakšen spominek, potem pa so šli najbrž najbrž nazaj v hotel na hotelsko kosilo.

Glavni natakar pa je še kar nastopal. Opazil je, da ga fotografiram.

Fotografiranje natakaric pa ne more biti kar tako mimogrede. Poskušal sem, sprva ni uspel noben posnetek. Ni preostalo drugega, kot da jo prosim za trenutek. Bila je za to mi je in nekaj časa celo pozirala.

Created By
Milos Toni
Appreciate