Loading

”JJK enemmän kuin jalkapalloa!”

JJK Jyväskylä • Harjun stadion, Ihantolantie 1, 40720 Jyväskylä • jjk@jjk.fi
Tervetuloa tapahtumiimme!
"JJK enemmän kuin jalkapalloseura!"

JJK-PERHE

”Vahvasti yhteisöllinen”

JJK JYVÄSKYLÄ RY

Perustamisvuosi: 1993

Sarja(t)

 • Kakkonen
 • Kolmonen - U21
 • B-SM
B-nuorten esiinmarssi

Kausi 2021 on ollut JJK:n B-nuorilta vahva.

Kuten jo useamman kauden ajan JJK:ssa on ollut iso B-juniorien ryhmä, joka pelaa kahta sarjaa U17- ja U16-peluutusryhmiksi jaoteltuna: kaudella 2021 U17 SM-sarjaa ja U16 Ykköstä. Tällä kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen on jälleen ollut myös erillisenä toimiva B3-joukkue, joka on pelannut alueellista B-poikien Kolmosta.

Koronan häirittyä kevättalvea ei SM-karsintoja lopulta pelattu, vaan SM-sarja muodostettiin kaikista karsintajoukkueista. JJK on osoittanut olevansa ehdottomasti oikeassa sarjassa: edelleen kolme kierrosta ennen loppua mahdollisuus on jopa ponnistaa mitaleille.

Sami Mustalammen ja Antti Luhdan valmentama U17 aloitti SM-kauden kovalla haasteella, sillä kolme ensimmäistä ottelua oli juuri kärkikolmikossa nyt olevia joukkueita (KäPa, FC Honka, HJK) vastaan. Noista otteluista ei pisteitä herunut, mutta sen jälkeen alkoi huima tappiottomien otteluiden putki, joka kesti lopulta juhannuksen tienoilta syyskuun lopulle asti - kaikkiaan kymmenen ottelun verran.

Tuo putki nosti JJK:n kärkipäähän ja kettulauma on jo pidemmän aikaa ollut neljännellä sijalla pääkaupunkiseutulaisen kärkikolmikon ulkopuolella. SM-sarjaa pelataan lokakuun loppuun asti.

Myös Ykkösessä kausi on ollut hyvä ja JJK on niinikään ollut pitkiä aikoja lohkonsa kärkipäässä. Heikki Nurmen ja Atte Luukisen suojateilla on kautta vielä kaksi ottelua pelaamatta ja tällä hetkellä sijoitus on sarjataulukossa keskivaiheilla.

B-nuorilta on nähty vahvoja otteita myös edustusjoukkueen riveissä. Pari kierrosta ennen loppua B-ikäisiä on Kakkosessa pelannut kuusi: 2004-ikäluokan Tuomas Koivisto, Jimi Saarikko, Shirman Osso, Luka Savela ja Roope Salo sekä koko kettulauman kuopus, vuonna 2005 syntynyt Arttu Leivonen. Laitapelaajat Saarikko ja Leivonen ovat onnistuneet myös maalinteossa: Saarikko kaksi kertaa ja Leivonen kertaalleen.

Myös nyt jo päättyneellä Miesten Kolmosen kaudella JJK:n riveissä pelasi kaikkiaan 15 eri B-juniori-ikäistä pelaajaa.

Teksti: Tiina Möksy

JJK JUNIORIT RY

Perustamisvuosi: 1993

Sarja(t)

 • C-, D-, E-, F-, G-, H –juniorit, 1-3 joukkuetta / ikäkausi (17 joukkuetta).
 • Kortteliliiga 5-11 vuotiaille.

Henkilömäärä

 • Noin 850 alle 15-vuotiasta pelaajaa
 • Valmennus / Hallinto

JJK-kasvatteja pelaa maajoukkueissa + ulkomaan sarjoissa.

Keski-Suomen suurin palloilutapahtuma 2021 ja 2020 (klikkaa painikkeita)
JJK matkalla kauteen 2022!
"Lähdemme 2022 sarjaan nousu tavoitteena pääsääntöisesti omilla kasvateilla!"

TOIMINTAMME

 • Pelaajapolkumme liki 1000 pelaajalle mahdollistaa harrastamisen ja kilpailemisen kaikilla tasoilla Kortteliliigasta Kakkoseen.
 • Profiloidumme kasvattajaseuraksi - lähdemme sarjaan vuonna 2022 pääsääntöisesti omilla kasvateilla.
 • JJK-kasvatteja pelaa myös maajoukkueissamme.
 • Myös kansainvälisen jalkapalloperheen (FIFA, UEFA, Palloliitto) arvot,esim. rasismin vastaisuus jalkautuvat jokapäiväisessä toiminnassamme.
Olemme mukana Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä.
"JJK:n pelaajapolku kortteliliigasta junioreiden ja U-21 joukkueen kautta edustusjoukkueeseen on suunniteltu ja selkeä."

JJK:n toiminnan laatu on nyt todettu myös ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. JJK:n tavoitteena on olla kokonaisvaltaisesti laadukas seura jossa, sekä valmennuksen taso, että harrastuksen mahdollistava toimintaympäristö on alueen paras. Olemme mukana Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä joka tukee seuroja laadun kehittämisessä. Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Toimintamme on auditoitu kuluvan syksyn ja talven aikana ja toimintamme on arvioitu tasolle neljä. Laatujärjestelmässä on mukana 197 seuraa, joista tasoille 4 ja 5 on arvioitu 14 seuraa, joten voimme perustellusti kehua kuuluvamme suomalaisiin huippuseuroihin.

Seuran toiminnan tason mittaamisessa ensisijaisena tavoitteena ei tietenkään ole se, että voimme kertoa olevamme jollain numeerisella tasolla, vaan se että arviointiprosessin aikana joudumme läpikäymään toimintatapamme ja käytäntömme kaikilla osa-alueilla ja saamme palautetta siitä miten olemme onnistuneet sekä kehitysideoita siihen miten pystymme vielä parempaan.

Jäävuoren huippu, joka näkyy jalkapalloa seuraaville on joukkueiden kilpailullinen menestys. Se onkin yksi mittari onnistumisestamme, mutta laadukas pelaajakehitys ja valmennustoiminta on paljon muutakin kuin yksittäisen pelin tai sarjan lopputulos. Joukkueen menestys tukee yksilön kehittymistä, vain jos toiminta on muutenkin laadukkaasti järjestettyä. Laatua taas on mm. toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys, pelaajien yksilöllinen huomioiminen, riittävästi harjoituskertoja hyvissä harjoitteluolosuhteissa, koulutetut ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet valmentajat, joiden tukena ovat liikunnan ja lajin ammattilaiset jne. Näissä olemme jo nyt todistetusti valtakunnallisella tasolla, mutta haluamme ehdottomasti olla vielä parempia.

Kuvateksti on lainaus arviointiraportista.

JJK:n yhteiskunnallinen vaikuttavuus!

JJK:n yhteiskunnallinen vaikuttavuus 8,32 miljoonaa euroa vuodessa

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa tarjonnut JJK:lle mahdollisuuden mallintaa SROI-työkalun avulla seuramme taloudellisia vaikutusta Jyväskylässä. UEFA SROI (Social Return on Investment) -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalka-palloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallilla on laskettu JJK Juniorit ry:n sekä JJK Jyväskylä ry:n (kettuyhteisö) tuottamaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta euroina. Mallinnuksen mukaan JJK:n tuottama vuosittainen kokonaishyöty yhteiskunnalle on Jyväskylän alueella yli 8 milj. euroa. Vaikuttavuus koostuu kolmesta kokonaisuudesta. Suomen talouteen toiminnalla on suoraa vaikutusta 4,92 milj. euron edestä. Arvioidut terveydelliset säästöt ovat 2,03 milj. euroa ja sosiaaliset säästöt 1,37 milj. euroa vuodessa yhteiskunnalle.

Valtakunnan tasolla jalkapallon vuotuinen vaikuttavuus Suomessa on peräti 1,25 miljardia euroa ja laskelmassa on huomioitu 136 000 rekisteröityä pelaajaa.

JJK Juniorit ry:n varapuheenjohtaja Caius Forsberg ja JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää muistuttavat, että isoin kiitos kuuluu kaikille seuran toiminnassa mukana oleville henkilöille, vapaaehtoisille, perheille sekä tukijoille.

”Olemme JJK:ssa tehneet määrätietoisesti töitä sen eteen, että toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja sen jalkauttamiseen. Nyt seurayhteisön johdonmukainen työ on todennettu sekä laadukkaaksi, että miljoonien eurojen vuosittaista taloudellista arvoa kaupungille tuottavaksi. Kiitos tästä kuuluu kaikille seuran toiminnassa mukana olleille sekä ammattitaitoiselle henkilökunnallemme”, kiittävät Forsberg ja Nevanpää.

UEFA SROI -mallinnusohjelma perustuu yli sataan tieteelliseen tutkimukseen ja sitä tehtäessä on kuultu asiantuntijoita mm. Euroopan kansallisista keskushallinnoista, yliopistoista ja lajiliitoista. Mallinnuksessa käytetään EU:n ja WHO:n tutkimustietoa ja tietokantoja. Suomessa tieto-lähteinä ovat lisäksi olleet mm. KIHU, THL, Likes, Valtion liikuntaneuvosto ja Tilastokeskus.

JJK:n kotikenttä!

Kettupaketit / Sydämen asialla!

1) KULTAKETTU
2) HOPEAKETTU
3) PRONSSIKETTU

Muuta:

 • Ryhdy Pikkukettujen yrityskummiksi!
 • Kysy hinta ja valitse Pikkukettusi!
 • Pikkukettujen yrityskummit logoina juniorien sivulle kummit otsikon alle + esittely JJK Juniorien somessa ym.

KULTAKETTU

(Sarjatasosta riippuen)

5 000 € / 10 000 € / 20 000 € / Kausi
 • Yleismainonta
 • Mainos peliasussa
 • Harju / Laitamainos (1x6m)
 • Harjun kenttäKorttipaketti JJK:n peleihin

Muuta

 • Nettisivulle banneri
Nousubonus +25%

HOPEAKETTU

(Sarjatasosta riippuen)

3 500 € / 6 000 € / 10 000 € / Kausi
 • Yleismainonta
 • Harju / Laitamainos
 • Mainos peliasussa
 • Harjun kenttä
 • Korttipaketti JJK:n peleihin

Muuta

 • Näkyvyys nettisivulla ja käsiohjelmassa
Nousubonus +25%

PRONSSIKETTU

(Sarjatasosta riippuen)

2 000 € / 3 500 € / 5 000 € / Kausi
 • Yleismainonta
 • Harju / Laitamainos
 • Harjun kenttä
 • 2 kpl Kettu VIP-korttia JJK:n peleihin
 • Näkyvyys käsiohjelmassa
Nousubonus +25%
Huomioimme fanimme!
PELIASUT
Teemme kaiken iloisella ilmeellä!

YRITYSJÄSEN JA TUKIJÄSEN!

”Vahvasti yhteisöllinen”
TAPAHTUMAT 2022!
Mahtava tapahtuma toteutui v. 2021!

Miljoonasade / YouTube video 1.

Semmarit / YouTube video 2.

Vuoden 2022 Harjurokki-tapahtuman hinnasto:

Pääyhteistyökumppanuus 5000 €.

Tavarantoimittaja kumppanuus 2500 €.

30s videomainos 1000 €.

Mainos tapahtuma-alueella 500 €.

Liput 49 € +palvelumaksu

VIP 149 € +palvelumaksu

Kysy lippupakettaja: jjk.fi

Malli: Harjurokki 2021!

Harjulla rokataan elokuussa 2021 Miljoonasateen 35v. juhlakonsertin merkeissä!

Nyt tehdään historiaa! Lauantaina 21.8.2021 järjestetään Jyväskylän ja Harjun Stadionin ensimmäisen stadionkonsertti. Harjurokki-nimeä kantavan, K-18-tapahtuman pääesiintyjänä toimii 35-vuotisjuhlavuottaan viettävä Miljoonasade ja kattauksen täydentää Semmarit. Miljoonasateen juhlakonserttia siivittää lisäksi Jyväskylä Sinfonia, joka tahdittaa yhtyettä stadionkonsertin ensimmäisen puolikkaan ajan. Suurta, näyttävää ja ennen kaikkea kuultavaa – kuten stadionkonsertissa kuuluukin!

Jyväskylässä perustetun Miljoonasateen juhlavuosi huipentuu 35-vuotisjuhlakeikkaan Harjun Stadionilla. Miljoonasade palaa samalla juurilleen, sillä Harjun stadionin pukusuoja oli yhtyeen ensimmäisiä harjoitustiloja ja myös ”keikkapaku” sekä pakattiin että purettiin stadionin portin edessä. Suomirockin legenda Miljoonasade ei juuri esittelyjä kaipaa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa 35 vuotta sitten julkaistu ensisingle ”Lapsuuden sankarille” (eli ”Lennä Juri Gagarin”), ”Marraskuu”, ”506 ikkunaa”, ”Olkinainen”, ”Köyhät”, ”Tulkoon rakkaus” ja ”Lelukaupan häät”.

Miljoonasateen pitkän uran varrelle on mahtunut monenlaista keikkatapahtumaa ja erikoistakin tempausta, sillä se on soittanut mm. maailman ensimmäisen vedenalaisen konsertin sekä suorittanut keikkamatkan triatlonina. 35-vuotisjuhlavuoteen mahtuu niin ikään monenmoista: komean mahtipontinen yhteislevy Jyväskylä Sinfonian kanssa, Askeleet kahdelle – Pas de deux, julkaistiin helmikuussa ja sunnuntaina 11.4.21 klo 14 järjestetään puolestaan pienlentokoneilla historiallinen Jyväskylän ylilento Juri Gagarinin avaruuslennon 60-vuotispäivän kunniaksi. Syksyllä Miljoonasateelta on luvassa myös uutta materiaalia perinteisemmän rocklevyn muodossa.

Harjurokin illassa Miljoonasateen kanssa lavalla nähdään myös Jyväskylä Sinfonia, Keski-Suomen klassisen musiikin helmi, jonka sydän sykkii Jyväskylässä ja se soi ympäri maakuntaa. Sinfoniaorkesteri tuottaa vuosittain lähes 150 tapahtumaa sinfoniakonserteista genrerajat ylittäviin erikoistuotantoihin sekä kaikenikäistä yleisöä tavoittaviin musiikkitapahtumiin.

Harjurokin vahvasti paikallisen artistikattauksen täydentää huippusuosituista ja värikkäistä live-esiintymisistään tunnettu Semmarit. Rohkeasti rajoja rikkova ja oman soundinsa luonut show-kokoonpano Seminaarinmäen mieslaulajat juhli toissa vuonna 30-vuotista taipalettaan. Kansainvälistäkin menestystä niittänyt kokoonpano järjesti juhlavuotensa kunniaksi pitkälti loppuunmyydyn konserttisali- ja klubikiertueen sekä julkaisi myös uuden albumin, Rakastan sua. Semmarit on Jyväskylässä perustettu kokoonpano, joka säveltää, sanoittaa, sovittaa ja toteuttaa itse kaiken ohjelmistonsa aina lavakoreografioitaan myöten. Yhtyeen treenit pidetään yhä reilun 30 vuoden jälkeenkin Jyväskylän yliopistolla, Seminaarinmäellä, vain kivenheiton päässä Harjulta.

Harjurokin lipunmyynti käynnistyy osoitteessa jjk.fi maanantaina 12.4.21, kun Juri Gagarinin avaruuslennosta tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta!

HARJUROKKI UUDESTAAN ELOKUUSSA 2022

 • Harjun Stadion, Jyväskylä
 • Tapahtuman ikäraja on K-18
Alustava soittoaikataulu (pidätämme oikeudet muutoksiin)
 • 17:00 Tapahtuman portit avataan
 • 18:00 Semmarit
 • 19:45 Jyväskylä Sinfonia & Miljoonasade
 • 21:30 Miljoonasade...tapahtuma päättyy noin klo 23:30
Lipunmyynti ensi vuodelle alkaa 12.4.22 klo 10 osoitteessa jjk.fi

Lippukaupan tekninen tuki

JJK:n Lippukauppaa hallinnoi Liveto, mikäli tarvitset apua lipunostovaiheessa, sinua palvelee Liveton asiakaspalvelu numerossa 0600-30005 (1,78€/min) tai asiakaspalvelu(at)liveto.io

Tapahtumaan liittyvät tiedustelut harjurokki@jjk.fi

Kysy lisää:

Joni Vesalainen, JJK Jyväskylä Myynti-ja markkinointijohtaja gsm +358 44 583 1898
Tervetuloa vuoden 2022 tapahtumiimme!
Created By
Risto Kankaanperä
Appreciate

Credits:

Kuvat: Jussi Reinilä, JJK ja yhteistyökumppanit