Loading

De Schoolweetjes Nummer 13 || 13 november 2020

Eiland

Soms voelt het alsof de Prinses Marijkeschool op een eiland staat. Alleen de leerlingen en teamleden mogen op het eiland komen. Heel onwerkelijk allemaal. De strenge maatregelen zijn duidelijk. Gelukkig hebben we gezien dat deze regels wel helpen om het aantal positief geteste mensen terug te brengen. Hopelijk kunnen we dat cijfer nog verder naar beneden krijgen.

Juf Margreet en Juf Monique in gesprek met ouders.

Toch is het jammer dat alle gesprekken op afstand gevoerd moeten worden. Zo ook de gesprekken die de collega's van groep 3 met de ouders van hun groep deze en komende week voeren. Veel liever hadden we u in de klas ontvangen. Het is niet anders, we moeten het er mee doen.

Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat wij als team nog "gewoon" naar ons werk kunnen gaan. Dat we elkaar spreken, de leerlingen kunnen ontmoeten. Veel mensen werken vanuit huis. Dat zal zeker zijn voordelen hebben, maar we horen ook de verhalen dat de contacten heel erg gemist worden. We kunnen alleen maar zeggen: volhouden!

300

300!! Deze week meldde zich de 300e "abonnee" aan voor onze nieuwsbrief. Een record! Dank u wel voor uw aanmelding. Wat zijn we blij met onze trouwe lezers.

Deze week

Een jarige, groep 3 net op tijd binnen in de gymzaal voor de hoosbui losbarstte en een herfstopdracht.
Groep 4 terug van gym, groep 3 werkt met de Beebot.

Voorzichtigheid geboden

Op onze school hebben we binnen het team een aantal regels aangescherpt. We vergaderen via TEAMS. Na schooltijd zitten we niet meer bij elkaar om samen koffie of thee te drinken. We proberen er alles aan te doen om besmetting te voorkomen.

Wij vragen ook de ouders en verzorgers om goed op de regels toe te zien. En wellicht zelfs strakker te zijn dan de regels voorschrijven. We weten dat kinderen niet gemakkelijk de besmetting overbrengen, maar toch. We hebben in het "woud aan COVID 19 regels" nog weer eens samengevat wat die regels zijn.

Adviezen speciaal voor kinderen en jongeren (RIVM)

Kinderen van 0 tot 4 jaar met een neusverkoudheid mogen naar het kinderdagverblijf of gastouderopvang als zij geen koorts hebben. En kinderen op de basisschool, mogen met een neusverkoudheid naar school en naar de buitenschoolse opvang als zij geen koorts hebben. (Wij hoorden het verhaal dat er thuis geen thermometer was...... come on mensen, in deze tijden rekenen wij op u!!)

Dit geldt niet als kinderen contact hebben gehad met iemand die corona heeft. Of als een kind bij een volwassene woont die klachten heeft die passen bij corona én koorts heeft of benauwd is. Het kind moet dan thuisblijven.

Leerlingen met klachten die passen bij het coronavirus komen niet naar school. Ouders houden een kind dan thuis tot de klachten voorbij zijn.

Leerlingen in de basisschoolleeftijd die verkouden zijn, mogen naar school. Ook als zij neusverkouden zijn. Maar een kind blijft thuis:

  • als een kind ook koorts of andere Covid-19-klachten heeft;
  • als een kind een huisgenoot heeft met bevestigde COVID-19;
  • als een huisgenoot van een kind koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.

Heeft een huisgenoot naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid? Dan blijft iedereen thuis tot de testuitslag er is, ook de kinderen.

BSO Marijke

BSO Marijke heeft een prachtige flyer gemaakt die de moeite van het bekijken en lezen waard is. Hierboven heeft u al een voorproefje. Klik op de button om de hele flyer te zien en de informatie te lezen. Van harte aanbevolen!!

Kind op maandag

De rivier de Jordaan

Zo vergeet je het niet

Jozua is de nieuwe leider van Israël. Hij leidt het volk door de rivier de Jordaan, de grens met het beloofde land. Er worden twaalf stenen neergezet als blijvende herinnering aan wat er gebeurd is. Er wordt gelezen uit Jozua 1, 2: 1-24 , 3 en 4.

De kleuters horen de verhalen over Naomi en Ruth en over Ruth en Boaz.

Zending

Afgelopen week hebben de kinderen een bedrag van € 32,30 meegenomen en is er € 25,-- digitaal binnen gekomen. Dit om de minima met kerst te ondersteunen, zodat ze wat extra's te besteden hebben in de supermarkt. Tot kerst sparen we zowel via het zendingsgeld als digitaal voor dit doel. Dus ook deze week bestaat de mogelijkheid om geld over te maken naar bovenstaand doel. Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage. Lees alle informatie onder de knop.

Bartiméus fonds

Kinderen die slechtziend of blind zijn willen ook gewoon kunnen leren, spelen en sporten. Het Bartiméus Fonds geeft ze die kans. Op school heeft iemand voorlichting gegeven over slechtziend of blind zijn. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben kennis gemaakt met het braille alfabet en hulpmiddelen, zoals de geleidestok. De leerlingen kregen een leuke kaart met kraszegeltjes mee en hebben familie, vrienden en bekenden laten krassen om geld in te zamelen.

Dat is goed gelukt! Wij kunnen u melden dat wij deze week een bedrag van € 217,25 over gemaakt hebben naar het Bartiméus Fonds.

Hartelijk dank, leerlingen voor jullie inzet en familie, vrienden en bekenden voor jullie bijdrage!

Stand van zaken schoolsportactiviteiten

Bericht van René Nijhof, Coördinator Sport & Bewegen van de Gemeente Hellendoorn

In verband met de coronamaatregelen is in een eerder stadium al een groot aantal schoolsportactiviteiten afgelast. Helaas moet ik jullie mededelen dat ook het Schoolschaatsen en het Springfestijn (G.V. Fysion) dit jaar niet doorgaan. Zie ook onderstaand artikel over de schaatsbaan. We volgen de ontwikkelingen op de voet en hopen dat in 2021 weer schoolsportactiviteiten plaats kunnen vinden. Op 21 januari ’21 is het volgende overleg met de Coördinatiecommissie Scholierensport en bespreken we o.a. de doorgang van activiteiten als de Koningsspelen en het schoolvoetbal.

Gelukkig is het voor kinderen t/m 17 jaar nog mogelijk om bij een sportvereniging hun sport te kunnen beoefenen, ook al is dit in aangepaste vorm en niet meer in competitieverband. Laten we dit vooral koesteren en stimuleren! We kennen immers allemaal de positieve effecten van sporten en bewegen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Datzelfde effect geldt voor iedereen ouder dan 18 jaar. Ondanks de maatregelen zijn er nog mogelijkheden. Binnen bepaalde kaders en bij het houden van voldoende afstand, kan er bij sportverenigingen, sportaanbieders en buiten gesport worden. Dat sportverenigingen creatief meedenken, bewijst o.a. Tennis Club Nijverdal. Met een mooi en nobel initiatief krijgt iedereen de kans om bij hen te tennissen, tevens steunen zij de ‘’eigen’’ vereniging van de deelnemer met een gift van €10,-. Zie onderstaand artikel voor meer informatie,

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tegeltjeswijsheid

Geduld is de metgezel van wijsheid.

Augustinus had veel geduld

Bijna

Morgen is het dan zover: Sinterklaas komt aan in het land. We merken elke dag op school dat het Sinterklaasjournaal trouw gevolgd wordt. Het zorgt voor een vrolijke drukte. Best spannend allemaal natuurlijk maar het is ook meteen de start van een mooie periode zowel op school als thuis. Deze weken hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 lootjes getrokken. Het knutsel-en dichtwerk kan beginnen. Wie weet is daar dit weekend al gelegenheid voor. Veel plezier iedereen. Hartelijke groeten van het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Luke Stackpoole - "Day on the farm" • Gadini - "thermometer temperature measurement". Columbus Junior BSO Marijke en Prinses Marijkeschool.