Loading

Nieuwsbrief De Es 7 december 2018

December!

Beste ouders, verzorgers,

Hierbij ontvangt u van ons wederom een nieuwsbrief. Op De Es maken we inmiddels de omschakeling van Sint naar Kerst. Op het moment van schrijven (typen) wordt net de aankleding van Sint uit het Eshonk verwijderd en zijn alle kerstspullen uit de kelder naar boven gesleept. Zelfs de eerste (foute) kersttruien zijn al weer gesignaleerd!

Afgelopen woensdag heeft de Goedheiligman een bezoek aan onze school gebracht. Gisteren mochten de kinderen van De Es als allereerste gebruikers de ijzers op de schaatsbaan in Nijverdal onderbinden. In de groepen zijn we inmiddels gestart met de voorbereiding op de kerstwandeling. Deze houden we op donderdagavond 20 december. In deze nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen

Wat staat er allemaal in deze nieuwsbrief?

  • Terugblik op Sinterklaas
  • Uitnodiging Kerstwandeling
  • 14 december: Foute Kersttruiendag!
  • Vacature MR
  • Brief vanuit het bestuur Ieder Kind Telt
  • De Es: School van de week bij het Ravijn
  • Kerstpakketten-actie Minima
  • Bezoek groep 6 aan Laggenbeck
  • Officiële Opening De Es: Programma feestweek
  • Klusavond part 3.

We wensen iedereen via deze weg een hele fijne decembermaand toe, al zullen we elkaar ongetwijfeld nog tegenkomen bij de kerstwandeling of bij school.

Mede namens het team van De Es,

Robbert Flim / Roel Roelofs

Een paar foto's van het bezoek van de Sint.

Het was weer geweldig!

Ondanks het feit dat de Sint 's ochtends iets op zich liet wachten was het verdere verloop van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten enorm geslaagd! De groepen 1-4 hadden in het Eshonk allemaal iets voorbereid voor de Sint. Groep 5-7 vierden Sinterklaas in hun eigen lokaal. Groep 8 is vanwege de groepsgrootte voor een dag verhuisd naar de Voordam waar ze iets meer ruimte hadden. In alle groepen was de sfeer top, werden de surprises met zorg uitgepakt en de gedichten met plezier voorgelezen.

's Middags was er nog een Sinterklaasfeest in het Eshonk voor teamleden en hun (klein)kinderen. Ook dit was een zeer leuke middag!

Namens de Sint en zijn Pieten: Allemaal bedankt voor een zeer geslaagde dag!

Aankomst onder begeleiding van maar liefst 41 Pieten...
Vrijdag 14 december: Foute Kersttrui-dag op De Es!

Foute kersttruiendag!

Niet één, maar twee foute kersttruien-dagen:

Op vrijdag 14 december is het de landelijke foute kersttruiendag. Op basisschool De Es doen we hier dit jaar aan mee! Dit is niet alleen leuk, deze dag sluit ook naadloos aan bij het thema 'kleding' waar we in januari schoolbreed aan gaan werken.

Ook leerlingen mogen op vrijdag 14 december en op woensdag 19 december natuurlijk een foute kersttrui aan. Geen trui? Geen nood! Iets in kerstsfeer is die dag ook leuk om te dragen, laat je fantasie de vrije loop. Alles mag, alles kan. Geen zin om mee te doen? Geen probleem, het is namelijk niet verplicht. We zijn benieuwd naar alle truien en creaties!

Kerstwandeling

Datum 20 december 2018

Op donderdag 20 december houden we ’s avonds een kerstwandeling rondom de school. U bent van harte welkom! We hebben alle families ingedeeld in groepen. Omdat we verschillende scenes willen uitspelen en er nog tijd nodig is om te lopen, bent u ingedeeld op een tijdstip. De groepen en tijdstippen vindt u in de link hieronder. U wordt met uw hele familie op dit tijdstip verwacht en u wordt rondgeleid door een leerling van groep 8.

U komt toch ook?

Gezocht: windlichten of lantaarns met een (liefst) kunstlichtje die tijdens de wandeling meegenomen kan worden door de begeleider.

Vacature MR:

Aan het einde van dit schooljaar nemen Hans Huzen en Marjolein Stevens afscheid van de Medezeggenschapsraad (MR) van onze school. Vanwege de fusie van De Blenke en De Es, en daarmee het samenvoegen van beide Medezeggenschapsraden, bestaat de huidige MR nog uit vier ouderleden en vier teamleden. Nu de fusie en verbouwing afgerond zijn, wordt het aantal MR-leden weer teruggebracht naar drie ouderleden en drie teamleden.

Daarom zoeken wij :

een ouderlid Medezeggenschapsraad (m/v)

(zittingstermijn voor drie jaar)

Wilt u weten wat de MR doet? Zie deze link

Wil je eerst meer informatie over deze functie? Benader dan gerust Hans Huzen of Marjolein Stevens of een van de andere leden van de MR.

Oproep aan ouders met onderwijsbevoegdheid

Oproep namens Stichting Ieder Kind Telt

Zoals u wellicht weet is er een groot gebrek aan leerkrachten in ons land. Wanneer leerkrachten ziek worden is het moeilijk om invallers te vinden. Soms moeten groepen worden samengevoegd of worden groepen zelfs naar huis gestuurd. Dat laatste hebben we tot nu toe gelukkig tot een minimum weten te beperken. Maar bij een eventuele griepgolf is de kans heel groot dat er niet voldoende invallers zijn. Heeft u in het verleden uw PABO diploma behaald? U bent buiten het onderwijs of buiten Stichting Ieder kind telt werkzaam maar denkt er toch nog wel eens aan om weer voor de groep te staan? Dan willen we graag weten of u bereid bent om in noodgevallen in te vallen op Basisschool De Es.

We zien uw reactie graag tegemoet voor 14 december 2018 via dir@es-ikt.nl

Basisschool De Es is in week 50 de ‘School van de Week!’ bij zwembad het Ravijn

Iedere basisschool gevestigd in de Gemeente Hellendoorn is verkozen om gedurende het schooljaar ‘18/’19 zich een week lang de ‘School van de Week!’ te noemen.

Graag zouden we de kinderen van uw school uit groep 4 t/m 8 de aanbieding geven om in deze week tegen een speciaal tarief van €2,00 (in plaats van € 3,20) op de vrijdagavond komen zwemmen. Tijdens dit mooie feestje hopen wij dat er veel kinderen van uw school aanwezig zijn.

Locatie: Zwembad Het Ravijn

Datum: 14 december 2018

Tijdstip: 19:00 – 21:00 uur

Kosten: € 2,00

Leerlingen krijgen een kortingsbon mee van school en moeten deze inleveren bij het zwembad.

Kerstpakketten-actie Minima

De Raad van Kerken wil dit jaar bijna 700 kerstpakketten bezorgen bij minima-gezinnen in de gemeente Hellendoorn, om hen als het ware een steuntje in de rug te geven.

Hieronder vindt u een aantal producten. Van maandag 10 december tot woensdag 19 december staan er in de groepen dozen waarin kinderen één van deze producten kunnen deponeren. Wij brengen de volle dozen voor de kerstvakantie naar de Raad van Kerken zodat zij hiermee kerstpakketten kunnen maken. Wilt u / wil jij hen steunen?

Producten: Koffie (snelfiltermaling), thee, jam, vis in blik, toast, ragout, roomboter, koekjes, bastognekoeken, knabbelnootjes / pinda’s, pringlechips, fruit in blik, feestpudding, kerstchocolade of bonbons, sinaasappelsap, macaroni of pasta, aardappelpuree, blik corned beef of smac, rijst, soep (niet in blik), pannenkoekenmix, poedersuiker, droge worst, knakworst, tuttifrutti, vruchtensiroop, kaarsen.

Groep 6 naar Laggenbeck en Münster.

Op donderdag 13 december staat het jaarlijkse bezoek van groep 6 aan Laggenbeck en Munster gepland. Kinderen van de Kardinal von Galen Schule en van De Es en Jan Barbier schrijven nu al 26 jaar over-en-weer brieven. Na de herfstvakantie hebben de kinderen van onze school een brief ontvangen van hun 'BriefPartner' en afgelopen week hebben ze een brief teruggestuurd. Komende donderdag bezoeken we 's ochtends de 'KvGS', 's middags brengen we traditioneel een bezoek aan de kerstmarkt van Münster. Meer informatie over deze dag leest u hier.

Das wird ein schöner Tag!

Links: De kerstmarkt in Munster. Rechts de Kardinal von GalenSchule.
Officiële Opening De Es

De Es... Ontdekken, Durven, Doen!

Het moment waar we lange tijd naar toe gewerkt hebben: De officiële (her)opening van De Es! Na vele jaren overleg, een periode van twee locaties, verhuizen, plannen maken, verbouwen en ook de afgelopen maanden nog veel aanpakken en klussen is het gebouw dan eindelijk klaar. Alleen aan de buitenkant is De Es nog te herkennen zoals deze ooit was. Aan de binnenkant is alles compleet veranderd. Niet alleen qua aanblik, maar bovenal op onderwijskundig vlak. En wat zijn we er met elkaar onwijs trots op! We willen dit graag met iedereen vieren en onze school laten zien. Een dag is hiervoor te weinig, vandaar dat we er een feestweek van maken. Hierbij alle informatie.

Tijdens deze feestweek zullen we De Es officieel (her)openen, openen we het Groene Eiland en het Daily Mile Parcours, presenteren we ons nieuwe logo en nemen we de app officieel in gebruik. Genoeg te vieren dus!

Dinsdag 15 januari:

Opening voor ouders van school, inclusief onderwijsinhoudelijke workshops.

Aanvang: 19.00u - 22.00u

Workshops over Exova, Taalrondes en Engels door landelijke specialisten en auteurs.

Alle informatie leest u hier!

Woensdag 16 januari:

De Es - Preview Party

voor oud-leerkrachten, genodigden en familie van teamleden.

Aanvang: 20.00u - 22.00u.

Oud-leerkrachten en genodigden krijgen hiervoor een uitnodiging.

Donderdag 17 januari:

Officiële uitnodiging en feestdag voor leerlingen

(tevens verlengde schooldag!)

Programma leerlingen:

08.30u - 13.00u: Workshops

13.00u - 14.00u: Eten op locatie

14.00u: Officiële opening.

15.00u: Leerlingen vrij.

Alle informatie leest u hier!

Vrijdag 18 januari 2019:

Open Huis voor geïnteresseerde ouders.

Leerlingen van 08.30u - 12.30u op school (net al anders).

Klusavond

De puntjes op de "i"

Tijdens de opening willen we de school uiteraard zo mooi mogelijk laten zien. Er zijn echter nog een aantal zaken blijven liggen. Daarom willen we nog één keer klusavond inplannen om de laatste puntjes op de "i" te zetten.

Deze klusavond houden we op woensdag 9 januari 2018. Mocht u kunnen, dan kunt u dit doorgeven aan Robbert Flim.

Credits:

Created with images by Simon Zachrisson - "untitled image" • Kelli Tungay - "Back to School" • TerriC - "christmas christmas gift christmas present" • Eugen Str - "my tool"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.