Loading

Werken bij Vormingplus Kempen als sociaal-cultureel werker | (m/v/x)

Vormingplus, aangenaam!

Vormingplus Kempen is één van de dertien Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel. We werken pluralistisch en streven naar een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving.

Hier in de Kempen doen we aan sociaal-cultureel volwassenenwerk in het Turnhoutse arrondissement. Wij zijn er voor burgers, organisaties en instellingen. Samen werken we projecten uit die het samenleven hier verbeteren. Dat doen we op verschillende manieren: we begeleiden organisaties of zetten campagnes op touw, we organiseren debatten of samenkomsten of voeren onderzoek uit. Kortom, een gevarieerde en boeiende werking voor een al even diverse en fascinerende regio.

Wil je meer weten over onze werking? Bezoek dan zeker onze website of neem er ons magazine bij. Dat geeft je een goed zicht op onze activiteiten en waarvoor we staan.

Hoe werken we?

Zo zeggen we het kort en makkelijk:

Als je goesting hebt om iets in je buurt te veranderen, dan moet je bij ons zijn. We beginnen er aan als je ons enthousiast kan maken. We kijken wie er nog wil meedoen en samen zoeken we naar een frisse aanpak.

Vollediger zou zijn:

Vormingplus Kempen creëert praktijken waar mensen samen bouwen aan de wereld. We doen dat op maat, door verbindingen te leggen en te werken vanuit een sociaal-culturele focus.

We vertrekken vanuit wat er leeft in de samenleving. We zetten in op behoeftegericht werken, netwerkvorming en een deskundige begeleiding. We richten ons op alle volwassen Kempenaren, met extra aandacht voor kwetsbare groepen.

Smaakmakers

Enkele voorbije projecten die je misschien een beter beeld geven:

Een klein team

Als je aan de slag gaat bij ons, sta je er niet alleen voor. Negen collega's staan klaar om je met open armen te ontvangen en je met raad en daad bij te staan.

Van bij de start mag je dus rekenen op een prima begeleiding en groei je ongetwijfeld snel uit tot een onmisbare schakel in ons team.

Je werk

1. Je zet projecten op

Daarop ligt de focus. Die projecten ga je uitdenken, ontwerpen, uitwerken en begeleiden. Je zorgt voor een sociaal-culturele aanpak, voor kwaliteitsvolle processen en voor de promotie. Je overlegt over dit alles regelmatig met het team.

Je zet daarbij in op creatieve, vernieuwende werkvormen en aanpakken. Je durft te experimenteren met verrassende combinaties en met het aanboren van nieuwe inhouden, doelgroepen en samenwerkingsverbanden.

2. Je onderhoudt en vernieuwt ons netwerk

Je onderhoudt een actieve relatie met Kempense partnerorganisaties. Je hebt daarbij ook aandacht voor individuele burgers, maatschappelijk kwetsbare volwassenen, nieuwsoortige verenigingen, zelforganisaties, burgerinitiatieven en organisaties uit sectoren die verder van ons afliggen.

3. Je houdt een brede kijk op de maatschappij

Je zorgt ervoor dat je niet alleen op de hoogte blijft van maatschappelijke en culturele ontwikkelingen en trends, maar ook een goed zicht houdt op inhouden, werkvormen en goede praktijken in de lijn van ons werk.

Je weet die relevante informatie te hanteren bij de uitbouw van de projectwerking, de campagnes, de debatten, ...

Je werkplek

Je vindt ons aan de rand van Turnhout, in de Prins Boudewijnlaan 9, op een klein kwartier stappen van het station, vlakbij de ring. We bezetten er de eerste verdieping.

Onder ons huist het Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem, boven het Centrum Deeltijds Onderwijs Noorderkempen.

Een job om naar uit te kijken

Je kent ons nu al wat beter, maar laten we het allerbelangrijkste niet vergeten: de job als sociaal-cultureel werker (m/v/x) die we je aanbieden.

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent

 • een gedreven procesbegeleider: je houdt ervan om met groepen aan de slag te gaan. Je creëert de juiste sfeer en setting zodat mensen in groep met, van en door elkaar leren. Je hebt een open houding en enthousiasmeert mensen om vanuit hun talenten en sterktes hun unieke bijdrage te leveren aan het leerproces en laat hen zo tot hun recht komen. Je werkt planmatig en bent een sterke organisator met oog voor kwaliteit.
 • een creatieve ontwikkelaar: je hebt een open, alerte en creatieve geest en slaagt erin om maatschappelijke kwesties of inspirerende ideeën te concretiseren in nieuwe, innovatieve projecten en activiteiten. Je doet dit zelfstandig en draagt met enthousiasme de verantwoordelijkheid over je realisaties.
 • een energieke grensverlegger: Je hebt lef en durf om buiten gebaande paden te treden en gedurfde realisaties neer te zetten. Je gaat stevige ‘uitdagingen’ niet uit de weg maar bijt je er enthousiast in vast.
 • een netwerker in hart en nieren: je houdt ervan je vlot te bewegen in het Kempense landschap. Je beschikt over sterke sociale, communicatieve en relationele vaardigheden. Je bent vertrouwd met het sociaal-culturele werkveld en bij uitbreiding met andere maatschappelijke sectoren en hun actoren. Je hebt een natuurlijke flair om nieuwe contacten te leggen en opportuniteiten voor samenwerking te detecteren.
 • een kritisch en analytisch denker: je hebt een stevige en kritische visie op mens en maatschappij. Je staat voor een helder normen- en waardenkader en handelt daar consequent naar. Je houdt ervan je te verdiepen in maatschappelijke kwesties en slaagt erin na te gaan op welke manier deze kwesties aangepakt kunnen worden binnen de werking van de organisatie.

Wat mag je van ons verwachten?

 • een inspirerende werkomgeving en een uitdagend project.
 • je kan rekenen op een loon conform onze CAO (PC 329.1), op B1b-niveau. (bij 0 jaar anciënniteit bedraagt het brutomaandloon 2.552,77 euro. Er wordt maximaal een anciënniteit van vijf jaar toegekend wat overeenkomt met een brutomaandloon van 2.756,34 euro)
 • maaltijdcheques van 8 euro
 • een mooi aantal vakantiedagen, een eindejaarspremie, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, fietsvergoeding en terugbetaling van verplaatsingsonkosten.
 • een soepele werkregeling met een transparant en correct systeem van recuperatie van overwerk
 • voor dienstverplaatsingen kan je een auto van Cambio gebruiken
 • mogelijkheden tot bijscholing

En wat verwachten wij van jou?

 • dat je minstens beschikt over een bachelorsdiploma (bij voorkeur Bachelor Sociaal-cultureel Werk)
 • dat je je herkent in de visie en eigen opdracht van Vormingplus Kempen
 • dat je enthousiast wil meewerken aan de uitbouw van de visie en de eigen opdracht van Vormingplus Kempen
 • dat je een praktische en vlotte kennis hebt van sociale media en courante computerprogramma’s: tekstverwerking, spreadsheet, mail, internet, facebook, …
 • dat je loyaal in teamverband kan werken en transparant communiceert
 • dat je bereid bent om je naar alle uithoeken van het Turnhoutse arrondissement te verplaatsen, ook ’s avonds
 • dat je bereid bent tot avond- en weekendwerk.

Wat je tot aanbeveling strekt:

 • je woont in het Turnhoutse arrondissement of je hebt er werkervaring
 • je hebt inzicht in of kennis van gemeentelijke structuren, het werken met kansengroepen, bepaalde maatschappelijke sectoren en/of thematieken.
 • je staat redactioneel sterk.

Iets voor jou?

We ontvangen je sollicitatie met gemotiveerde brief, cv en eventuele referenties graag uiterlijk op 22 april via info@vormingpluskempen.be.

Die week laten we je nog weten of je uitgenodigd wordt op een gesprek. Daarvoor reserveerden we woensdagvoormiddag en -avond 8 mei.

Heb je nog vragen? Contacteer dan onze coördinator Martine Coppieters (tel.: 014 41 15 65).

Vormingplus Kempen vzw, Prins Boudewijnlaan 9 bus 2, 2300 Turnhout

014 41 15 65 | www.vormingpluskempen.be | info@vormingpluskempen.be

Credits:

www.stes.be, katrien vos, beeldzoeker.be

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.